ΑΠΟΡΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε από WAR ANGEL, 02 Αυγ 2009, 02:40:55 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

WAR ANGEL

Στην δουλεια λοιπον (Στον στρατο) ειδα στο οπλο (M4) συναδελφου διαφορα παρελκομενα (picattiny ραγα με καθετη λαβη κλπ) που μου κεντρισαν το ενδιαφερον.Στην συζητηση που ανοιξαμε μου ειπε οτι τα "extra" υλικα του ηταν τυπου Airsoft , αλλα οταν τον ρωτησα αν αυτα θα αντεξουν στην θερμοκρασια που ανεβαζει μια κανη που εχει ριξει γυρω στα 100 φυσιγγια δεν ηξερε να μου απαντησει.Τα παρελκομενα του , εκαναν το οπλο του τρομερα ποιο αποτελεσματικο αλλα με προβληματιζει η αξιοπιστια αυτων τον υλικων που θα εχει αντικτυπο στην ασφαλεια των ανδρων μου.Δεν θα ηθελα να τα απαγορευσω με την δικαιολογια της ομοιομορφιας ,οποτε και αυτη την ερωτηση την παρουσιαζω και σε εσας.Τα αντεξει μια Airsoft Picattiny ραγα πανω σε ενα πραγματικο Μ4 που "βαλει"?

Ozymandias

Η ερωτηση σου αν και δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το airsoft, ειναι πολυ σημαντικη.

Η απαντηση ειναι απλη. Ολα τα εξαρτηματα του airsoft ειναι ΡΕΠΛΙΚΕΣ. Ειναι φτιαγμενα απο διαφορετικα κραμματα μεταλλων και/η κατωτερης ποιοτητας υλικα, κατι το οποιο φαινεται και στην τιμη τους. Δες δλδ ποσο κοστιζει ενα real steel rail για M4 και δες ποσο κοστιζει η ρεπλικα του. Η διαφορα στην  τιμη ειναι ισως το καλυτερο επιχειρημα που επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο μου.

Ως εκ τουτου δεν ειναι σχεδιασμενα να αντεχουν το στρες πραγματικων βολων πυροβολων οπλων. Η δε χρηση τους σε πραγματικο περιβαλλον, πολλω δε μαλλον σε επιχειρησιακες συνθηκες αποτελει εγκληματικη αμελεια η οποια μπορει να κοστισει ζωες. Προς θεου μαζεψτε τον πριν σκοτωθει κανενας...

mirrage

Μα είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια πράγματα?
Αυτό έτσι και αρχίσει τις ριπές θα λιώσει η θα γίνει κομάτια από τους κραδασμούς!
Άσε που δεν έχουν σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα των αληθινών.
Το είπε και ο ozymandias για τα κράματα.Τα παρελκόμενα airsoft στην καλύτερη είναι
από χάλυβα αν και κατά 99% είναι αλουμίνιο.
Απορώ με τι μυαλό πήγε και τα αγόρασε για το κανονικό όπλο του το συγκεκριμένο στέλεχος.
Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω οτι εσύ είσαι υπεύθυνος και αποφασίζεις αν μπορούν
και τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπότε καλό θα ήταν να τους πεις να βάζουν μόνο
αληθινά.

JIM-ETA

Συγγνώμη ο εν λόγω <<κύριος>>είναι έφεδρος ή μόνιμο στέλεχος γιατί αν είναι έφεδρος πρέπει ο υπεύθυνος στον λόχο του να τον κράξει για να μην πώ τίποτα άλλο πιο βαρύ με ποιά δικαιολογία βάζει σε πραγματικό όπλο ρέπλικες και τις παρουσιάζει φάτσα - κάρτα στο στρατόπεδο.αν είναι μόνιμο στέλεχος  και το έκανε αυτό τότε δεν πρέπει να είναι στα συγκαλά του πρέπει να χάνει κυριολεκτικά να έβαλε ουσιαστικά ρέπλικα πάνω στο όπλο,έχετε απόλυτο δίκοι με τις πρώτες βολές θα λιώσει.Τι άλλο θα ακούσουμε πλέον σε αυτήν την έρημη χώρα πλέον.

liongreek

...η αλήθεια είναι ότι εμείς οι airsoftάδες συνήθως κάνουμε το αντίθετο...πολλές φορές δηλαδή βάζουμε real steel αξεσουάρ, για λόγους συλλεκτικούς και μόνο...

...το ότι αυτά τα προιόντα είναι συμβατά και σε airsoft ρέπλικες επ'ουδενί δεν σημαίνει διπλή συνεπαγωγή. Πιθανόν ο συνάδελφος σου δεν γνωρίζει πολλά για το airsoft. Μια καλή ενημέρωση για τους κανόνες ασφαλείας και χρήση υλικών θα τον βοηθούσε να καταλάβει το ρίσκο που παίρνει.

Άλλωστε, ακριβώς λόγω υλικών και μηχανισμού, οι airsoft ρέπλικες δεν μπορούν ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ να μεταβληθούν σε κανονικά όπλα, πράγμα που αναφέρεται στις οδηγίες τους αλλά και υπάρχει σχετική γνωμάτευση από τη ΓΑΔΑ.

misericord

Παράθεση από: Ozymandias στις  02 Αυγ 2009, 10:09:30 ΠΜ
Η ερωτηση σου αν και δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το airsoft, ειναι πολυ σημαντικη.

Η απαντηση ειναι απλη. Ολα τα εξαρτηματα του airsoft ειναι ΡΕΠΛΙΚΕΣ. Ειναι φτιαγμενα απο διαφορετικα κραμματα μεταλλων και/η κατωτερης ποιοτητας υλικα, κατι το οποιο φαινεται και στην τιμη τους. Δες δλδ ποσο κοστιζει ενα real steel rail για M4 και δες ποσο κοστιζει η ρεπλικα του. Η διαφορα στην  τιμη ειναι ισως το καλυτερο επιχειρημα που επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο μου.

Ως εκ τουτου δεν ειναι σχεδιασμενα να αντεχουν το στρες πραγματικων βολων πυροβολων οπλων. Η δε χρηση τους σε πραγματικο περιβαλλον, πολλω δε μαλλον σε επιχειρησιακες συνθηκες αποτελει εγκληματικη αμελεια η οποια μπορει να κοστισει ζωες. Προς θεου μαζεψτε τον πριν σκοτωθει κανενας...

Όχι όλα. Μερικά παίζει να κοστίζουν περισσότερο από τα αληθινά... ;)

Ozymandias

Βαλε λοιπον ενα στο τουφεκι σου επανω και πηγαινε να αδειασεις καμμια γεμιστηρα και ελα να μας πεις.....

Ελεος φιλαρακο. Εισαι εντελως ακυρος....

Εδω κανουμε μια πολυ σοβαρη συζητηση για ενα θεμα ασφαλειας νομιζω και βγαινει ο καθενας να κανει πλακιτσα και να λεει το κοντο και το μακρυ του και να θολωνει τα νερα.

Ε λοιπον αυτα δεν τα καταλαβαινω......

misericord

Aφενός είσαι ευερέθιστος.

Αφετέρου έχεις δίκιο γιατί διάβασα λάθος νόμιζα ότι μιλάς για AEG και τα αληθινά αντίστοιχά τους. Δεν είδα τη λέξη rail στην πρότασή σου, νόμιζα πως μίλαγες για ένα AEG M4 και ένα αληθινό M4 και σύγκρινες τις τιμές τους.

Λάθος μου.

SAPPER

@ Atsalakotos CNC, 21ος αιώνας  ;)

@ Ozymandias ήθελε να μας κάνει να ζηλέψουμε που έχει SYSTEMA κοινός έκανε πλάκα,  ;) αλλά που θα πάει ρε misericord θα πάρω και εγώ  >:( ;D

@ WAR ANGEL  Να προτιμάτε ότι είναι Mil Spec, τα μέταλλα στα Airsoft είναι επίτηδες υποδεέστερα αλλα και λόγο κόστους για να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικά όπλα, στην Ιαπωνία πχ γίνετε έλεγχος στα μοντέλα και τα αξεσουάρ πριν διατεθούν.

misericord

Δεν έκανα πλάκα σοβαρά μιλούσα.

Απλά δεν διάβασα την πρόταση σωστά.

Ο άνθρωπος έγραφε για rails και εγώ για AEGs.

Ozymandias

Δεκτη η πλακα, αλλα δεν την καταλαβα......εννοω καποιος @#$#@# παει και βαζει airsoft εξαρτηματα σε πραγματικο οπλο....νομιζω αρμοζει να ειναι καποιος ευερεθιστος.

Οσον αφορα τωρα τα Systema κατα τη γνωμη σου παντα ως χρηστης, αξιζουν τα παραπανω χρηματα που κοστιζει ενα PTW; Δεδομενου οτι πλεον μπαινει και η Μαρουι στο παιχνιδι του ρεαλισμου

misericord

Πρώτα από όλα το ξαναλέω δεν έκανα πλάκα. Δεν διάβασα σωστά την πρόταση και η απάντηση ήταν άκυρη.

Ούτε κατα διάνοια δεν θα έμπαινα σε συζήτηση για αληθινά όπλα, μιας και δεν το κατέχω το αντικείμενο.

Τώρα για τα PTWs δεν μπορώ να πω αν αξίζουν 100% τα λεφτά τους από την απόψη ότι δεν έδωσα ούτε το μισό της τιμής του για να το αποκτήσω (ήμουν τυχερός).

Το μοναδικό πράγμα που έχω να πω είναι το εξής. Από τα άτομα που παίζω μαζί, οι περισσότεροι έχουν ξοδέψει για εξοπλισμό πολλαπλάσια λεφτά από την τιμή ενός PTW και τα μισά από αυτά είναι κλεισμένα σε ένα ντουλάπι και σκονίζονται. Για αυτά που βγήκαν άχρηστα δεν το συζητάω καν. Τελικά αν ο μέσος airsofter κράταγε τα λεφτά που έδινε για εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιεί, ένα PTW δεν θα ήταν τόσο μακρινό όνειρο.

WAR ANGEL

Ζητω συγνωμη για το ακυρο της ερωτησης μου.Τις απαντησεις σας τις εδειξα και στον συναδελφο ο οποιος και αφαιρεσε τα εν λογο υλικα απο το αμοιρο οπλο του.
Δεν μπορω να τον κατακρινω.Ηταν ο ζηλος και το νεαρο της ηλικιας του.Ευχαριστω

mirrage

Το καλό είναι πως κατάλαβε οτι δεν είναι κατάλληλα τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.
Όμως ήδη έχει δώσει χρήματα για αυτά...Πεστου να πάρει και ένα AEG M4 να του
φορτώσει τα αξεσουαρ και ελάτε μια μέρα σε κάποιο παιχνίδι.
Μην πάνε και χαμένα τα λεφτά του!  ;)

SAPPER

Παράθεση από: mirrage στις  03 Αυγ 2009, 14:36:43 ΜΜ
Το καλό είναι πως κατάλαβε οτι δεν είναι κατάλληλα τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.
Όμως ήδη έχει δώσει χρήματα για αυτά...Πεστου να πάρει και ένα AEG M4 να του
φορτώσει τα αξεσουαρ και ελάτε μια μέρα σε κάποιο παιχνίδι.
Μην πάνε και χαμένα τα λεφτά του!  ;)
Χμμμ.... καλή ιδέα και στα 5 παιχνίδια θα σας κάνουμε απονομή Airsoftοπουλάδας... ;D ;D ;D