SYSTEMA PTW 2013 vs CELSIUS MX3 GHOST

Ξεκίνησε από Expendable, 03 Ιουλ 2013, 18:25:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Expendable

Επειδή το μυαλό έχει κολλήσει μεταξύ των δύο , δεκτές ιδέες και προτάσεις μεταξύ αυτών.
Ίσως επειδή ξεκίνησα για προπόνηση και κατέληξε πάθος , ίσως επειδή βαρέθηκα τα συμβατικά AEG που συνέχεια χαλάνε...
Απλά..... Όσοι γνωρίζετε με προσωπικε'ες εμπειρίες και όχι επειδή ακούσατε από κάποιον φίλο , παρακαλώ βοηθήστε.
" Όπου τιμούν τον θεό, ασκούνται στις πολεμικές τέχνες και σέβονται τους νόμους, όλα είναι πλήρη ελπίδων"

''ΠΕΡΣΕΥΣ''

SAPPER

Τα ξέρω και τα δυο πολύ καλά, έχω πιάσει αρκετά Celcius αλλά και Systema που είναι λίγο δυσεύρετα, αλλά ανεξαρτήτως τιμής υπερέχει μακράν η Systema.

Kallistos

Ειχα στην κατοχή μου Celsius... Ακρως καλύτερα τα κλασσικά AEG... Οσο για τα Systema η προσωπική μου εμπειρία ειναι οτι ειναι υπερεκτιμημένα για την αποδοσή τους. Αν χαλάσουν... η ζημιά του θα είναι οσο την αγορά ενος καινούριου AEG.

Αν θές να αλλαζεις FPS γρήγορα παρε AEG με την ικανότητα αυτή πχ Μagpul Μasada (1/3 της τιμής του Systema).

Οπως και να είναι αν εισαι διαθετιμένος να δώσεις 2000 ευρώ για Systema και να το βλέπεις να σου γλυστρά απο τα δακτυλα και να μετρά τις πετρες, χτυπα ξύλο, καλύτερα δίνεις 500 ευρώ επί 4, περνεις 4 οπλα και δε σε νοιάζει να χαλάσει το ένα... εχεις αλλα 3.

Κάποια στιγμή ήμουν πολύ θετικός απενατι στη Systema... μετά συνήλθα.

Η προσωπική μου γνώμη, αν το εισοδημά σου σου επιτρεπει να αγοράζεις 2 Systema το μήνα... (υπολογίζεις πόσο), παρε Systema.
Αν όχι, πάρε G&P που δε χαλάνε (προσωπική γνώμη ξανα), και δώσε την ενεργειά σου στην προπόνηση σαν προσωπική εξεληξη, και οχι στο όπλο. Έκει είναι το ζουμί της υπόθεσης.

Και σου μιλά κάποιος που έχει δωσει χιλιάδες ευρώ για αεροβόλα...
Καλή επιλογή αεροβόλου και καλα παιχνίδια.
Ready... Steady... Fire...!!!

SAPPER

Ο Kalistos έχει δίκιο στην προτροπή του για ποιο οικονομικές λύσεις που συνήθως είναι value for money και ο ίδιος ήταν παθόν από μια από αυτές τις μάρκες και το ξέρω καλά  ;)

Το κακό με τις μάρκες αυτές είναι ότι δεν αντιπροσωπεύονται εδώ και δεν υπάρχει υποστήριξη ανταλλακτικών παρά μόνο κατά παραγγελία που αυτό σημαίνει αρκετή αναμονή, επιπλέον οι τεχνικοί δεν έχουν αρκετή εμπειρία στην επισκευή - συντήρηση αυτών τα οποία εκτός από ιδιότροπα είναι και ευαίσθητα με τα ηλεκτρονικά τους (αισθητήρες controllers), επιπλέον είναι αλλεργικά στην after market αναβάθμιση - βελτίωση τους.

Τα SYSTEMA για μένα είναι μια επαγγελματικά λύση με άριστα υλικά που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση σε διάφορα σώματα ασφαλείας και στρατιωτικές μονάδες ανά των κόσμο αλλά θέλουν άριστη συντήρηση με γνήσια ανταλλακτικα και εξειδικευμενο τεχνικό.

theosarr

Καλησπέρα και από εμένα... το μόνο που θα προσθέσω είναι πως σε περίπτωση βλάβης η πιο ασφαλής λύση είναι η αποστολή του PTW Αγγλία.

Αν λάβει κανείς υπόψη την γενικότερη έλλειψη που υπάρχει σε ανταλλακτικά, τα μεταφορικά και το κόστος του τεχνικού η επισκευή τους για πολλούς
που έβαλαν το χέρι βαθιά στη τσέπη για να αποκτήσουν ένα PTW από το υστέρημά τους είναι το λιγότερο απαγορευτική.
Έστειλα ένα 2007 MAX Ι σε γνωστό τεχνικό στην Αγγλία για επισκευή, η μόνη λύση για να ξαναλειτουργήσει ήταν αναβάθμιση του σε μοντέλο 2008.
Το κόστος πάνω από 550 λίρες!

Η ποιότητα εξαιρετική, η αίσθηση επίσης... αλλα αν και όταν πάθουν κάτι το κόστος επισκευής είναι έξω από εδώ!

When the warning labels are larger than the product labels, you got the good stuff!

Expendable

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γραφώντες για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι ότι όσοι από το forum με γνωρίζουν καλά , ξέρουν ότι άρχισα την ενασχόληση με το airsoft ώς ξηρά προπόνηση για την εργασία μου. Επίσηε όσοι με γνωρίζουν καλά , ξέρουν ότι δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για αγορά αμέτρητων όπλων γιατί εάν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να αφήνω την οικογένειά μου για χ αριθμό εβδομάδων.
Τώρα ώς προς τα SYSTEMA τα έχω χρησιμοποιήσει σε σχολεία του εξωτερικού κι έμεινα άναυδος μπροστά στις δυνατότητές τους. Επιπλέον να τονίσω ότι είδα όπλα στα χέρια 'άμπαλων΄ ατόμων τα οποία υπήρξαν εντελώς άσχετα με την χρήση οπλισμού γενικά και απλά ήθελαν να εκπαιδευτουν για να το παίζουν ΡΑΜΠΟ στις γκόμενες.
Σε διαστήματα εβδομάδων δεν κατάφερα να δώ κάποιο να χαλάει σε αντίθεση με διάφορα AEG στα πεδία.
Τι θέλω να πώ κι έχω κολλήσει με τα SYSTEMA.
Το AEG μου είχε τιμή αγοράς 640€ και άλλα 360€ το full uprade kit σύν όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουν τοποθετηθεί επάνω.
Αποτέλεσμα: Δεν έχει παίξει ποτέ γιατί όλη την ώρα κάτι χαλάει ( πιστόνια * 2 , selector plate * 3 ) κτλ...
Απλά θέλω ένα όπλο με το οποίο να κάνω την ξηρά προπόνησή μου και μετά , όταν βρίσκομαι στο πεδίο να μην σκεφτομαι εάν θα καταφέρει να βγάλει το παιχνίδι όλο...
Δηλαδή απ'ότι καταλαβαίνω τα CELCIUS είναι απλά ένας κλώνος του PTW και χωρίς δυνατότητες...
Οπότε SYSTEMA και Ο Θεος βοηθός μην χαλάσει?
Για δώστε περισσότερες πληροφορίες γιατί χρειάζονται στην ψυχασθαίνια...
:o
" Όπου τιμούν τον θεό, ασκούνται στις πολεμικές τέχνες και σέβονται τους νόμους, όλα είναι πλήρη ελπίδων"

''ΠΕΡΣΕΥΣ''

L-96

Καλημερα φιλε μου

κατοχος 2 CELCIUS αυτη τη στιγμη και οι δικες μου εντυπωσεις :

-ανταποκριση σκανδαλης που δεν θα βρεις σε αλλο AEG ( εχω ηδη MAGPUL MASADA και MAGPUL SYSTEMA  ) και κατα καιρους VFC , G&P , G&G κλπ
-τα ανταλακτικα του πλεον δεν ειναι πανακριβα και δυσευρετα οπως παλιοτερα , υπαρχουν πλεον πολλες after market εταιρειες για υποστηριξη ,δυστυχως οχι Ελλαδα.
-με τα χρηματα που εδωσες για το AEG ανετα βρισκεις μεταχειρισμενο SYSTEMA , CELCIUS θα σου βγει πολυ φθηνοτερο .
-Για τις δυνατοτητες του CELCIUS μπορεις να ψαξεις στο διαδικτυο και με τα επερχομενα μοντελα να φθανουν τις δυνατοτητες των SYSTEMA .
εαν εχεις την δυνατοτητα να το αγορασεις παρτο δεν θα το μετανιωσεις  .

Kallistos

Κοιτα για τα AEG ξέρω ενα πραμα.
Δε χαλάνε αν δεν τους βάλεις χέρι, εκτός αν ειναι εργοστασιακό το πρόβλημα το οποίο το καλύπτει η εγγύηση.

Απο περιέργεια, αν θες στειλε μου με pm τι AEG εχεις, κ τι του εχεις βαλει πανω.

Εδω που το σκεύτομαι μόνο 1 οπλο με έχει αφήσει σε παιχνίδι και αυτο ηταν το Celsius.

Ναι τα Systema εχουν ενα διαφορετικό-επαναστατικό τροπο λειτουργείας που τα κάνει κ ξεχωρίζουν. Γρήγορη αλλαγη FPS, σταματα να δουλευει οταν τελειωσουν τα ΒΒ κτλ.
Τα βρίσκεις και στα AEG αυτα.

Αλλα αν συγκρίνεις ενα Systema με 350 fps εναντίον ενος AEG της τάξεως 650 ευρω (μαμα) στην απόδοση βεληνεκούς και ευθυβολίας δε θα δεις διαφορά. Αν βάλεις στη συγκριση το ίδιο AEG με 2-3 προσεγμενες αναβαθμίσεις, το Systema βγαίνει μακραν 2ο. Και αυτο συμβαινει γιατι δε μπορεις να βρεις ανταλλακτικα να το βελτιωσεις.

Αλλα παντα ημουν ανθρωπος που αγοράζει αυτο που μου αρέσει. Ετσι καταλαβαίνω το οτι θες να παρεις κατι τοσο "επαγγελματικό", καλό σε ποιότητα, αληθοφανές.
Φίλε Αναλώσιμε, πραγματικά κάνε αυτό που γουστάρεις στη τελική, γιατι απο οτι φαίνεται το εχεις αποφασίσει να αγοράσεις το SYSTEMA.  :D
Ready... Steady... Fire...!!!