Συμβουλή για μπαταρία Li-po

Ξεκίνησε από WASP LEVADIA, 08 Μαΐου 2014, 21:44:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

WASP LEVADIA

Καλησπέρα σας παιδιά ,θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια αλλάγη μπαταρίας πουθ θέλω να κάνω .

Έχω την μαμά μπαταρία Ni-MH SC 1500mAh και 8,4 V

Το όπλο μου είναι το m4 της pj και θέλω να βάλω  Li-po αλλά να μην έχω πρόβλημα .Πρέπει να αλλάξω και φορτιστή ?Επίσης το σχήμα της μπαταρίας μου  είναι κυλινδρικό ,και οι Li-po είναι πλακέ ,υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνουν και στο κοντάκι μου ?Πολλά ρώτησα συγχωρέστε με
WASPS ARE COMING . . .

Vangelis

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να αγοράσεις έναν φορτιστή για Lipo μπαταρίες.

Μπαταρία:
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=48_158&products_id=3501
Δεν θα έχεις θέμα γιατί ακόμα και αν είναι τύπου "πλακέ", χωρούν μια χαρά!

Φορτιστής:
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?products_id=3044

Προσοχή μόνο γιατί αν το όπλο δεν είναι "Lipo ready" τότε αν από 8.4V Ni-MH περάσεις σε 11.1V Lipo, χωρίς τις σχετικές αναβαθμίσεις, τότε το ποιο πιθανό είναι το όπλο να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσουν οι βλάβες.

Θα σου πρότεινα 9.6V Ni-mh  αλλά αν θες Lipo τουλάχιστον να είναι το πολύ μέχρι 7.4V Lipo.

Καλή συνέχεια.
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

WASP LEVADIA

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .Πιστεύεις ότι η  Ni-MH είναι μια χαρά λοιπόν  οπότε γιατί να την αλλάξω.Ακούω συνέχεια ότι η Li-po είναι πιο καλή,μπορείς να την φορτίζεις όποτε θέλεις ενω η Ni-MH πρέπει να αποφορτίζεται και μετά να ξαναφορτίζεται .Εγώ θέλω για να μην αγοράζω και αποφορτιστή μια μέση λύση δηλαδή ,καλή μπαταρία ,την φορτίζω παιζώ όσο παίξω και μετά απο 1 με 2 εβδομάδες που θα ξαναχρειαστει να παίξω να την ξαναφορτίσω .Μπορεις να μου πριοτείνεις κάποια ??

WASPS ARE COMING . . .

Vangelis

Παράθεση από: WASP LEVADIA στις  09 Μαΐου 2014, 19:03:41 ΜΜ
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .Πιστεύεις ότι η  Ni-MH είναι μια χαρά λοιπόν  οπότε γιατί να την αλλάξω.Ακούω συνέχεια ότι η Li-po είναι πιο καλή,μπορείς να την φορτίζεις όποτε θέλεις ενω η Ni-MH πρέπει να αποφορτίζεται και μετά να ξαναφορτίζεται .Εγώ θέλω για να μην αγοράζω και αποφορτιστή μια μέση λύση δηλαδή ,καλή μπαταρία ,την φορτίζω παιζώ όσο παίξω και μετά απο 1 με 2 εβδομάδες που θα ξαναχρειαστει να παίξω να την ξαναφορτίσω .Μπορεις να μου πριοτείνεις κάποια ??

Πρώτα από όλα πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι σίγουρος για τους λόγους για τους οποίους θέλεις να αλλάξεις μια μπαταρία!

Για να αποφασίσεις να αγοράσεις μια μπαταρια lipo (με ότι θετικό ή αρνητικό έχουν) θα πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος για ορισμένα θέματα όπως:

1ον  - Αν το όπλο σου αντέχει είναι αναβαθμισμένο ώστε να αντέχει Lipo, τότε προμηθεύσου μια 7.4 ή 11.1V Lipo.
Αν δεν αντέχει και παρόλα αυτά θέλεις να βάλεις μια, τότε μην προβληματίζεσαι μιας που πολύ γρήγορα θα αποκτήσεις εμπειρία σε τεχνικές γνώσεις λυσίματος όπλου και Gearbox΄, προκειμένου να λύσεις τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν ;)
Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις για τεχνικό service! Εκεί αλλάζει το πράγμα.

2ον - Αν δεν είσαι σίγουρος (ή δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να μάθεις) αν το όπλο σου αντέχει  Lipo και ταυτόχρονα δεν θέλεις να το διαπιστώσεις με τον δύσκολο τρόπο... τότε κρατάς αυτήν που έχεις.

3ον - Αν τώρα θέλεις να αυξήσεις την ταχυβολία του όπλου σου χωρίς να του προξενήσεις βλάβες, τότε σου προτείνω να αγοράσεις μια μπαταρία 9.6V ή το πολύ 7.4V lipo.

Για όλα τα παραπάνω εξυπακούεται ότι κάνεις σωστή χρήση, αποφεύγοντας τις παρατεταμένες full auto βολές! ;)

Θα σου πρότεινα να μην δέχεσαι σαν δεδομένο ότι ακούς από τους άλλους. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που διέλυσαν τα όπλα τους γιατί κάποιος τους είπε: "Έλα τώρα... βάλε μια 11.1 lipo και είσαι έτοιμος".
Vangelis aka IronHawk

Johnpo

Παράθεση από: Vangelis στις  09 Μαΐου 2014, 21:49:01 ΜΜ
Πρώτα από όλα πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι σίγουρος για τους λόγους για τους οποίους θέλεις να αλλάξεις μια μπαταρία!

Για να αποφασίσεις να αγοράσεις μια μπαταρια lipo (με ότι θετικό ή αρνητικό έχουν) θα πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος για ορισμένα θέματα όπως:

1ον  - Αν το όπλο σου αντέχει είναι αναβαθμισμένο ώστε να αντέχει Lipo, τότε προμηθεύσου μια 7.4 ή 11.1V Lipo.
Αν δεν αντέχει και παρόλα αυτά θέλεις να βάλεις μια, τότε μην προβληματίζεσαι μιας που πολύ γρήγορα θα αποκτήσεις εμπειρία σε τεχνικές γνώσεις λυσίματος όπλου και Gearbox΄, προκειμένου να λύσεις τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν ;)
Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις για τεχνικό service! Εκεί αλλάζει το πράγμα.

2ον - Αν δεν είσαι σίγουρος (ή δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να μάθεις) αν το όπλο σου αντέχει  Lipo και ταυτόχρονα δεν θέλεις να το διαπιστώσεις με τον δύσκολο τρόπο... τότε κρατάς αυτήν που έχεις.

3ον - Αν τώρα θέλεις να αυξήσεις την ταχυβολία του όπλου σου χωρίς να του προξενήσεις βλάβες, τότε σου προτείνω να αγοράσεις μια μπαταρία 9.6V ή το πολύ 7.4V lipo.

Για όλα τα παραπάνω εξυπακούεται ότι κάνεις σωστή χρήση, αποφεύγοντας τις παρατεταμένες full auto βολές! ;)

Θα σου πρότεινα να μην δέχεσαι σαν δεδομένο ότι ακούς από τους άλλους. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που διέλυσαν τα όπλα τους γιατί κάποιος τους είπε: "Έλα τώρα... βάλε μια 11.1 lipo και είσαι έτοιμος".

Καλησπέρα. Να ρωτήσω κι εγώ επι τη ευκαιρία, πια τα υπέρ και τα κατά μιας Lipo battery?
Επίσεις αν υποθέσουμε ότι το όπλο μου την υποστηρίζει (G&G CM16 Raider) είναι προτιμότερη μία 8,4V Ni battery, ή 7,4V Lipo?
Thanx
Αίεν Υψικρατείν

Vangelis

Παράθεση από: Johnpo στις  09 Μαΐου 2014, 22:26:57 ΜΜ
Καλησπέρα. Να ρωτήσω κι εγώ επι τη ευκαιρία, πια τα υπέρ και τα κατά μιας Lipo battery?

Καλημέρα,

Ο κάθε κατασκευαστής προκειμένου να διασφαλίσει την καλή λειτουργιά του όπλου είναι υποχρεωμένος να προτείνει  συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας για χρήση. Αυτό γίνεται γιατί μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά τις κατασκευαστικές ανοχές του όπλου.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση μπαταρίας 8.4V φθείρει με μικρότερο ρυθμό. Όλα τα όπλα έχουν ένα όριο αντοχής καθώς και ένα όριο θραύσης. Χρησιμοποιώντας μια μπαταριά με μεγαλύτερο voltage από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής τότε θα επιταχύνεις αυτή την φθορά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα Moter αποδίδουν άριστα και με υψηλό ROF, ακόμα και με μια μπαταριά 8.4V.  Φυσικά μια αναβάθμιση γραναζιών σε συνδυασμό με ένα moter υψηλών στροφών θα σου δώσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα ακόμα και αν έχεις μπαταρία 8.4V.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα όπλα κατασκευάζονται με εργοστασιακή την προδιαγραφή του "LiPo Ready" την οποία φροντίζουν επιμελώς να τοποθετήσουν με ειδική σήμανση τόσο πάνω στην συσκευασία & εγχειρίδιο όσο και στα διαφημιστικά έντυπα προς εμπορική χρήση.

Περί Lipo:

Υπέρ:
- Σταθερή απόδοση.
- Υψηλή ROF απόδοση.
- Αρίστη απόδοση όταν συνδυάζεται με Mosfet.
- Δυνατότητα μικρών διαστάσεων.
- Φόρτιση ανά στοιχείο (Cell).
- Ύπαρξη περιφερειακών που εντοπίζουν εύκολα την κατάσταση της μπαταρίας.

Κατά:
- Υψηλός κίνδυνος ανάφλεξης/έκρηξης όχι μόνο κατά την διαδικασία της φόρτισης, αλλά ακόμα και από κακή χρήση.
- Περιορισμένος κύκλος ζωής.
- Εξαιρετικά ευπαθής.

Παράθεση από: Johnpo στις  09 Μαΐου 2014, 22:26:57 ΜΜ
Επίσεις αν υποθέσουμε ότι το όπλο μου την υποστηρίζει (G&G CM16 Raider) είναι προτιμότερη μία 8,4V Ni battery, ή 7,4V Lipo?

Η 7.4V θα σε καλύψει πλήρως για όλους του λόγους που προανέφερα στα Υπέρ. Απέφυγε τις παρατεταμένες βολές σε full auto.
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ περισσότερο και βέβαια κατά περίπτωση μόνο: 9.6V, LiFePO 9.9V και 7.4V lipo.

Καλή συνέχεια,
Vangelis aka IronHawk

Johnpo

Φίλε Vangelis ευχαριστώ για την απάντηση σου, με κάλυψες,  ήσουν κατατοπιστικότατος !!!  :)
Αίεν Υψικρατείν

WASP LEVADIA

Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για τις απαντήσεις σας 
WASPS ARE COMING . . .