ελληνικα ή greeklish

Ξεκίνησε από loyridas, 04 Αυγ 2009, 19:14:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ozymandias

Παράθεσηta sxolia dika sas...

Ηδη εχει θεσπιστει κανονας στο φορουμ που απαγορευει τα greeklish, οποτε το θεμα εχει ληξει

Goodspeed

Παράθεση από: grenadier στις  08 Σεπ 2009, 09:34:59 ΠΜ
Και καλά σου έκανε φίλε μου.  Πρώτον οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να τηρούνται απ'όλους. Δεύτερον και κυριότερον σκέψου ότι τα βαρβαρο-greeklish είναι αφάνταστα κουραστικά για κάποιους. Τουλάχιστον σεβάσου αυτό.

Την καλημέρα μου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, φιλικά πάντα  ;)

Τον καθημερινό και κατα συρροή "βιασμό" της ελληνικής γλώσσας και της ορθογραφίας της, τον σκέφτεται κανείς ? Δεν σας ενοχλεί ??

Ρίξτε μια ματιά σε κάποιο μήνυμα παραπάνω και πείτε ειλικρινά αν το προτιμάτε έτσι ή σε greeklish.
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Θάνος

Παράθεση από: silver στις  08 Σεπ 2009, 03:58:19 ΠΜ
pragmatika den mporw na katalavw poio einai to provlima sas me ta greeklish. mipws den ta katalavainete i den sas aresoun? simera sigekrimena eknevristika afantasta otan exw kanei ena post gia to thema tis kathariotitas sta pedia mas, me anafora se diofotografies pou einai oleonidas v kai skoupizei to asfehouse sto hotel, kai vrethike kapoios o opoios to mono pou thewrise swsto na kanei itan na mou pei oti den grafoume sto forum me greeklish...

ta sxolia dika sas...

to na kathomaste kai na vgazoume"kanones" gia to otidipote katantaei an oxi xazo kai ..., toulaxiston kourastiko kai paidariodes. ti kalinixta mou se olous osous ti dexonte sta greeklish... :P
Το παραπάνω κείμενο, μετατράπηκε πολύ εύκολα (με δύο "copy/paste") σε ελληνικό, έτσι απλά.
Φιλικά.

"πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα σας με τα greeklish. μήπως δεν τα καταλαβαίνετε η δεν σας αρέσουν? σήμερα συγκεκριμένα εκνευρίστικα αφάνταστα όταν έχω κάνει ένα post για το θέμα τις καθαριότητας στα πεδία μας, με αναφορά σε "διοφοτογραφιες" που είναι "ολεονιδας" v και σκουπίζει το "asfehouse" στο hotel, και βρέθηκε κάποιος ο οποιος το μονο που θεώρησε σωστό να κάνει ήταν να μου πει ότι δεν γράφουμε στο forum με greeklish...

τα σχόλια δικά σας...

το να καθόμαστε και να βγάζουμε"κανόνες" για το οτιδήποτε καταντάει αν όχι χαζό και ..., τουλάχιστον κουραστικό και παιδαριώδες. "τι καληνύχτα μου" σε όλους όσους "τι δέχονται" στα greeklish..."

Το βοήθημα, βρίσκεται εδώ! http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1124.0.html

σημ. Τα ορθογραφικά λάθη οφείλονται στο δικό σου κείμενο, οπότε καί λάθος "τροποποιήθηκαν"  ;)
keep safe distance...

Falcon

Παράθεση από: silver στις  08 Σεπ 2009, 03:58:19 ΠΜ
pragmatika den mporw na katalavw poio einai to provlima sas me ta greeklish. mipws den ta katalavainete i den sas aresoun? simera sigekrimena eknevristika afantasta otan exw kanei ena post gia to thema tis kathariotitas sta pedia mas, me anafora se diofotografies pou einai oleonidas v kai skoupizei to asfehouse sto hotel, kai vrethike kapoios o opoios to mono pou thewrise swsto na kanei itan na mou pei oti den grafoume sto forum me greeklish...

ta sxolia dika sas...

to na kathomaste kai na vgazoume"kanones" gia to otidipote katantaei an oxi xazo kai ..., toulaxiston kourastiko kai paidariodes. ti kalinixta mou se olous osous ti dexonte sta greeklish... :P

Φιλαρακι κοιτα να ελαφρυνεις λιιιιιγο τα νευρα σου. Ξερεις ποσο σε συμπαθω απ' τα πεδια..... αλλα το συγκεκριμενο το πηρες πολυ προσωπικα. Το ποστ σου στις φωτογραφιες ηταν πολυ σωστο, εγω δυστυχως εκεινη τη στιγμη σχετικα και με το "ενοικιαζεται με την ωρα", το ειδα μονο σα πλακα, αλλα το να κανεις θεμα για τα greeklish, ενω εχει αποφασιστει απο πολλους χρηστες του παροντος forum να απαγορευτουν κι οτι οντως ειναι η προτιμητεα μεθοδος γραφης, δε σε βγαζει πουθενα.... Το μονο που ειχες να πεις ηταν συγγνωμη δεν το ηξερα, και αυτο ηταν, τελος....
Λογικο να μην μπορεις να καταλαβεις ποιο ειναι το προβλημα μας με τα greeklish, αφου σε βολευει οταν τα γραφεις εσυ. Ναι, αρκετα μελη δεν τα καταλαβαινουν (εμενα μου περνει 5 δευτερολεπτα για να αποκρυπτογραφησω 1 λεξη, μπορει και παραπανω αναλογως με το ποσο greeklishάτη ειναι) και τους ενοχλει να τα βλεπουν. Εγω θα σε καληνυχτησω ελληνικα, αν θες δεξου, αν οχι, δε μπορω να κανω κατι αλλο....

Φιλικα.  - F

Bb1

Καλησπέρα σε όλους.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή κάποιων να χρησιμοποιούν greeklish.
Ελπίζω να μην τάσσονται υπέρ κάποιων (κατοίκων εξωτερικού κυρίως) που προωθούν την ''απλοποίηση'' της Ελληνικής γλώσσας (τα ι,η,υ,ει,οι να γίνουν ι, τα ο,ω να γίνουν ο, τα γγ,γκ να γίνουν γγ, κατάργηση του τονισμού και άλλα τέτοια περίεργα).
Προσωπικά προτιμώ κάποιοι από εμάς να γράφουμε ανορθόγραφα απο το να γράφουμε greeklish.

Υ.Γ. Είμαι νέος στο forum και σκοπός μου δεν είναι να κάνω τον έξυπνο. Απλά ήθελα να γράψω την γνώμη μου.