μεταλεια 9/12/2012

Ξεκίνησε από chaosmaker, 09 Δεκ 2012, 19:01:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spirosleon

Παράθεση από: tristan στις  11 Δεκ 2012, 22:31:59 ΜΜ
Σωστος spirosleon βγηκατε ζητω συγνωμη αν και το διαβασα παρακατο το ξεχασα βλεπης τα χρονια το αλτσχαιμερ  μαματα

χαχαχαχα

kaiser_soze0307

Παράθεση από: tristan στις  11 Δεκ 2012, 22:08:37 ΜΜ
Καταρχας δεν καταφερα να παρο μερος στο παιχνιδι και θα μου πειτε οτι πεταγωμε σαν την κλανια στα λαχανα

φιλε chaosmaker -2
-1) το θεμα το λεινετε στο παιδιο στο τελος του παιχνιδιου και με τους δηοργανωτες
-2) αν πραγματι εκανες τυφλες βολες εισαι ακηρος

φιλε spirosleon -2
-1) κακος που δεν βγεικατε και ας ηταν και με τυφλη βολη
-2) ακομα πιο κακος που δεν τον βγαλατε επιτοπου απο την θεσητου και να το αναφερετε στους κριτες

φιλε  panpan πιος ειναι πιο νομημος στους κανονες αυτος που κανη την τυφλη βολη
η αυτος που δεν βγενη απο την τυφλη βολη

παρτετο χαμπαρη αν δεν αλαξουμε την νοτροπια μια ζωη θα κανουμε σαν τα παιδακια που τα παιρνουν απο το χερι για να περασουν απεναντη στο δρωμο

σωστος και το ποιο σωστό είναι πρώτα να λύνονται στο πεδίο και μετά εδώ.. Από κοντα όλα λύνονται ενώ από εδώ μόνο χειρότερα γίνονται.
Ο αριθμός των μεταλλίων στο πέτο ενός αξιωματικού είναι αντιστρόφως ανάλογος του τετραγώνου της απόστασής του από την πρώτη γραμμή.
Charles Edward Montague

Sierraxray

Παρένθεση:

Τυφλή βολή είναι η βολή όπου δεν βλέπουμε πού πάει η μπίλια, ή που σκοπεύει το όπλο και κατά συνέπεια το στόχο μας.

Αυτό αφήνει να εννοηθούν τα παρακάτω:
1) βολή με το όπλο ΜΗ επωμισμένο όπου βλέπουμε που πάνε οι βολές (την τροχιά τους) θεωρείται νόμιμη. Ωστόσο υπάρχουν και όρια σε αυτό και προφανώς θα γίνει παρατήρηση άν ο χρήστης του όπλου χτυπάει σε φάση Spray & Pray με το όπλο κάτω στο μηρό σαν τον Ράμπο. Γίνεται όμως παρατήρηση. Οι βολές του δεν μπορούν ν'αποδειχθούν άκυρες.
2) Βολές πίσω από τρύπα κάλυψης ή πίσω απο γωνία όπου πρώτα βλέπουμε και μετά χώνουμε την κάνη και βαράμε, θεωρούνται Τυφλές.
3) Βολές όπου βλέπουμε το σκοπευτικό μας και την κάνη μας αλλά δεν βλέπουμε που καταλήγουν οι βολές μας θεωρούνται Τυφλές.

Και μια άλλη γνωστή παρεξήγηση:
Συναντιούνται 2 αντίπαλοι απο μικρή απόσταση, και ο ένας ρίχνει βολή και δεν πετυχαίνει τον αντίπαλο ενώ ο αντίπαλος λέει "ΜΠΑΜ". Εννοείται ότι βγαίνει αυτός που έριξε βολή και δεν πέτυχε το στόχο. ΔΕΝ είναι Parlay... Parlay θα ήταν άν και οι δύο ποντάρανε σε "MΠΑΜ" ή το λέγανε απ'ευθείας. Απο τη στιγμή που ο ένας πόνταρε σε βολή και αστόχησε είναι ο χαμένος της υπόθεσης. Το "ΜΠΑΜ" αντιθέτως βρίσκει πάντα το στόχο του.
ΑΝτίθετα, αν υποθετικά αυτός που ρίξει τη βολή βρεί το στόχο του ταυτόχρονα με το άκουσμα του "ΜΠΑΜ" που θα του στείλει ο αντίπαλος, τότε βγαίνουν και οι 2 με τον πρώτο να δέχεται παρατήρηση ή υπενθύμιση αν η βολή που πραγματοποίησε έγινε σε πολύ μικρή απόσταση αναφορικά με τα FPS του όπλου του.
Επομένως το Μπαμ είναι άκυρο όταν το πείς σε κάποιον που είναι γυρισμένος προς την πλευρά σου και σε κοιτάει (άν κοιτάει αλλού έχασε), αλλά αν αυτός βάλλει εναντίον σου και δεν σε πετύχει παιζει με άλλα χαρτιά και τότε το Μπάμ σου είναι έγκυρο.

Πολύπλοκο? Ναι.
Ενα πράγμα μας βοηθάει να τα εντοπίζουμε αυτά. Η καλή διάθεση... Οταν υπάρχει καλή διάθεση, μπορούμε να τα διακρίνουμε τόσο εμείς που τα κάνουμε όσο και οι άλλοι που τα δέχονται. Χωρίς καλή διάθεση όλοι θα βλέπουμε τα γεγονότα όπως θέλουμε να τα δούμε...
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

muninja

Παράθεση από: Sierraxray στις  12 Δεκ 2012, 09:03:49 ΠΜ
Παρένθεση:

Τυφλή βολή είναι η βολή όπου δεν βλέπουμε πού πάει η μπίλια, ή που σκοπεύει το όπλο και κατά συνέπεια το στόχο μας.

Αυτό αφήνει να εννοηθούν τα παρακάτω:
1) βολή με το όπλο ΜΗ επωμισμένο όπου βλέπουμε που πάνε οι βολές (την τροχιά τους) θεωρείται νόμιμη. Ωστόσο υπάρχουν και όρια σε αυτό και προφανώς θα γίνει παρατήρηση άν ο χρήστης του όπλου χτυπάει σε φάση Spray & Pray με το όπλο κάτω στο μηρό σαν τον Ράμπο. Γίνεται όμως παρατήρηση. Οι βολές του δεν μπορούν ν'αποδειχθούν άκυρες.
2) Βολές πίσω από τρύπα κάλυψης ή πίσω απο γωνία όπου πρώτα βλέπουμε και μετά χώνουμε την κάνη και βαράμε, θεωρούνται Τυφλές.
3) Βολές όπου βλέπουμε το σκοπευτικό μας και την κάνη μας αλλά δεν βλέπουμε που καταλήγουν οι βολές μας θεωρούνται Τυφλές.

Τελικά η απάντηση στο ερώτημά μου ποια είναι;Αν σημαδεύω με λεηζερ με το όπλο έξω από μια τρύπα κι εγώ κοιτάω στο στόχο από άλλη είμαι λάθος;Σίγουρα είναι στοχευμένη βολή αφού χρησιμοποιείται σκοπευτικό βοήθημα και ούτε κατά διάνοια τυφλή όπως το βλέπω εγώ.Το θέμα είναι τι λένε οι κανόνες γιαυτό ::)

Sierraxray

Αυτό θα το έβαζα στην περίπτωση 1) που το όπλο δεν είναι επωμισμένο. Στη θεωρία πάντως δεν είναι τυφλή βολή. Προφανώς όμως εκεί είναι λίγο μπέρδεμα. Προσωπικά δεν θα έκανα παρατήρηση άμα ο άλλος είχε ξεκάθαρη οπτική επαφή με το στόχο, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούσε Laser. Οπως είπα όμως είναι περίπτωση που μπορεί να δημιουργήσει παρεξήγηση γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ορατό το κατα πόσο εκείνος που πυροβολάει βλέπει την τροχιά της μπίλιας και γι'αυτό καλό είναι να το αποφεύγεις. Φαντάσου δηλαδή ότι δεν απέχει απλά απο το μάτι το όπλο σου, αλλά κοιτάς μέσα απο 2 τρύπες  με αποτέλεσμα να μη βλέπεις ούτε την κάνη προφανώς. Καταφέρνεις να δείς δηλαδή την τροχιά της μπίλιας μετά απο αρκετή απόσταση. Οπως και να το κάνουμε μπορεί να δώσει τροφή για παρατήρηση. Αυτό για παράδειγμα αν συνδυαζόταν (υποθετικά) με βολή κατα ριπάς και κανένα χτύπημα ανεξέλεγχτο σε κάποιον που ήση έχει σηκώσει χέρι... τότε είναι δεν είναι τυφλη βολή.... θα θεωρηθεί τυφλή βολή λόγω αποτελέσματος...

Γενικά πάντως, η οριοθέτηση του αίρσοφτ, δεν βασίζεται τόσο σε ξεκάθαρους κανονισμούς γιατί όλα αυτά δύσκολα αποδεικνύονται ή τηρούνται στο πεδίο (με εξαίρεση το θέμα των γυαλιών). Αντιθέτως βασίζεται στην προσπάθεια τήρησης ενός "μπούσουλα" που θα έχει και εξαιρέσεις και που όλα θα ξανασυζητιούνται βάσει αποτελέσματος. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και να βγάλουμε 50 υποάρθρα του "τάδε" κανονισμού του αιρσοφτ προκειμένου ν'αναλύσουμε την κάθε περίπτωση, και πάλι , στο πεδίο θα είναι η κοινή λογική και η καλή διάθεση που πρέπει να κρίνει την έκβαση. Είναι αδύνατο να προσκολληθούμε σε όλους τους κανόνες και να διυλίζουμε τον κώνωπα με υποπεριπτώσεις..... απο την άλλη όμως άν το αποτέλεσμα είναι προβληματικό παρ'όλο που είμαστε εντός ορίων του κανονισμού, τότε πρέπει να προσέξουμε και λίγο περισσότερο και να παίζουμε λίγο πιό "συμβατικά".

Echo-Fox

Πάντως φίλε μου και 10 bam να μου κανεις αν εισαι φάτσα μου να είσαι σίγουρος οτι θα σου ρίχνω μέχρι να σε πετύχω ή να μου αδειάσει η γεμιστήρα.
Bam απο μπροστά δεν υπάρχει απο όσο ξέρω. Τώρα αν αρχίσουμε το ποιός τό είπε πρώτος το Bam δεν θα ξανα πάρω όπλο ουτε θα κάτσω να αναβαθμήσω κανένα. Θα πάω σε ενα λογοθεραπευτή και την βάψατε όλοι σας...

Sierraxray

Εννοείται ότι δεν υπάρχει Μπαμ από μπροστά Eco Fox. Ομως άν κάνω μπάμ και σύ βαρέσεις μπίλια και δεν με πετύχεις τότε το μπάμ δε μέτράει?  Μιλάω για τέτοιες παρεξηγήσεις που γίνονται συχνά καθώς το μπάμ πίσω απο την πλάτη είναι κάτι που σπανίως συμβαίνει.... αντιθέτως το μπαμ απο δίπλα ή απο άλλη γωνία είναι κάτι συχνό. Καμιά φορά καταλάθος, γίνεται και φάτσα κάρτα και εγώ μίλαγα για εκείνη την περίπτωση. Και αυτό δεν είναι κανόνας, απλά μια σύμβαση είναι μεταξύ δύο που ο ένας κάνει λάθος και κάνει μπάμ ενώ ο αντίπαλος είναι κατάφατσα γυρισμένος, και ο αντίπαλος κάνει λάθος και βαράει απο κοντινή απόσταση μιά κατά τα άλλα άστοχη βολή αντί να φωνάξει Parlay. Ε νομίζω ότι παρά την κατάσταση parlay..., ο δεύτερος έπαιξε κι έχασε....

Και για να δείς ότι δεν είναι τόσο απλό, πές ότι πετάγεσαι από υψωματάκι και βλέπεις φάτσα κάρτα έναν που ΔΕΝ σε σκοπεύει ξεκάθαρα, και μάλιστα το όπλο είναι γυρισμένο έτσι που θα ήταν αδύνατο να προλάβει και του λές "Μπαμ"... Για πές μου πώς θα αισθανθείς όταν σου πεί "φίλε τι μπάμ... parlay ήταν..." ¨Η μήπως θα του άδειαζες τη γεμιστήρα στα μούτρα...
Στο τελευταίο παράδειγμα ο κανόνας λέει ότι είναι Parlay.... ή κοινή λογική (καθώς το έχω δει πολλάκις να συμβάινει) οδήγησε τους λογικότατους ανθρώπους στο να παρακάμψουν τον κανόνα και ο αιφνιδιασμένος αποχώρησε χαρίζοντας τη νίκη σε αυτόν που είπε μπάμ (και να τον ευχαριστεί κιόλας που δεν του ξέφυγε καμιά βολή.)

kaiser_soze0307

Φοβάμαι οτι χανουμε το νοημα. Την Κυριακή ειχα ακριβως την ίδια διαφορα με ενα "αντιπαλο" (εαν διαβαζει να με συγχωρεσει εαν λεω κατι διαφορετικό αλλα εγω ετσι τα εξελαβα). φωνάξαμε ρεφ. Μας ειπε την γνώμη του, την ακολουθησαμε, συζητησαμε μετα και ολα καλα. ..σαν συναθλητες και συναγωνιστές
Ο αριθμός των μεταλλίων στο πέτο ενός αξιωματικού είναι αντιστρόφως ανάλογος του τετραγώνου της απόστασής του από την πρώτη γραμμή.
Charles Edward Montague