Συμβουλή, αναβάθμιση Jing Gong Μ4Α1 Full Metal.

Ξεκίνησε από XARAMADAS, 17 Ιουν 2009, 00:25:54 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

XARAMADAS

Παιδιά σας παραθέτω εδώ την εμπειρία μου από αναγκαστική αναβάθμιση του όπλου μου.
Πήρα το Μάρτιο ένα Jing Gong M4A1 Full Metal. Μετά από περίπου 1.000 βολές το όπλο σταμάτησε να ρίχνει. Πάτησα μερικές φορές τη σκανδάλη πιστεύοντας ότι ίσως ξεμπλοκάρει αλλά αντί αυτού, κάηκε η ασφάλεια. Άλλαξα ασφάλεια αλλά το όπλο εξακολουθούσε να μη ρίχνει, αν και το μοτέρ ακουγόταν να προσπαθεί να γυρίσει.
Μετά από πολλή σκέψη και ψάξιμο, κατέληξα ότι φταίει είτε η μπαταρία (ελαττωματική ή δεν μπορούσε να φορτιστεί πλήρως), ή το Mosfet (ελαττωματικό ή καμμένο). Η πρώτη περίπτωση αποκλείστηκε όταν δοκίμασα τη μπαταρία ενός φίλου με το ίδιο αποτέλεσμα. Παράγγειλα μερικά Mosfet από ένα ξένο site, και αντικατέστησα το Mosfet του όπλου μου (επιτυχώς βάση των μετρήσεων), αλλά πάλι δεν υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Τότε αποφάσισα να λύσω το όπλο και να ελέγξω τα εσωτερικά μέρη. Φυσικά πρώτα έψαξα πολύ, σε Forums, στο U-Tube και όπου αλλού με οδηγούσαν τα διάφορα links και αφού είδα άπειρα videos και μελέτησα αρκετές φωτογραφίες, έκανα τη μεγάλη κίνηση. Μόλις άνοιξα το Gearbox εντόπισα αμέσως την πηγή του κακού. Σε δύο από τα τρία γρανάζια είχαν σπάσει μερικά δόντια, αν και ήταν μεταλλικά.
Αρχικά απογοητεύθηκα πάρα πολύ γιατί στο συγκεκριμένο όπλο το Gearbox είναι πιο ενισχυμένο από άλλες εκδόσεις, αλλά στη συνέχεια επανήλθα και ψάχνοντας πάλι σε πολλά μέρη και κατανοώντας πολλές από τις αρχές λειτουργίας των μερών των όπλων Airsoft παράγγειλα πολύ πιο ισχυρά γρανάζια και bushings (και μεγαλύτερη μπαταρία 1.500 mAh) σε πολύ λογικές τιμές.
Όταν έφτασαν τα ανταλλακτικά, τα τοποθέτησα και συναρμολόγησα πάλι το όπλο με τη βοήθεια ενός φίλου (μόνο δύο χέρια είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στην συναρμολόγηση του Gearbox) και κατόπιν ετοιμάστηκα για την πολυπόθητη δοκιμή. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως αρχικά και όταν στη συνέχεια μέτρησα και τα fps (από 400 έως 420 με 0,20 ΒΒs), τότε το χαμόγελό μου ξαναγύρισε.
Βέβαια όλη αυτή η διαδικασία που περιέγραψα διήρκεσε κάπου 45 ημέρες, αλλά τελικά εξήλθα από αυτή με πιο ανθεκτικό όπλο.
Τώρα πλέον έχω καταλήξει ότι τα Κινέζικα όπλα είναι καλά, αλλά ίσως χρειάζονται μια μικρή αναβάθμιση στα ευαίσθητα σημεία τους όπως τα εσωτερικά εξαρτήματα του Gearbox.
Ο Θεός συγχωρεί τα λάθη, ο Χαραμάδας ποτέ...

XARAMADAS

Κι όμως φίλε, δεν πείραξα τίποτα στο όπλο, ούτε μοτέρ ούτε gearbox, γιατί απλούστατα δεν είχα ιδέα απ' αυτά. Έριξα γύρω στα 500 ΒΒs 0,20g που περιλαμβάνονταν στη συσκευασία του όπλου για σκοποβολή και έπαιξα δύο παιχνίδια με φίλους για εξάσκηση πάλι με 0,20g BBs. Στο δεύτερο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα στο τέλος του παιχνιδιού, αφού είχαμε τελειώσει και ρίχναμε σε διάφορους στόχους για να αδειάσει ο γεμιστήρας, το όπλο σταμάτησε ξαφνικά να ρίχνει, με όλα τα επακόλουθα που περιέγραψα πιο πάνω. Δεν έχω λόγο να πω ψέμματα ούτε για να δυσφημίσω κάποια εταιρεία, ούτε για να κοροϊδέψω κάποιον. Ανέφερα μόνο το γεγονός με το σκεπτικό ότι ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον που πιθανόν να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ανεξαρτήτως μάρκας όπλου, αφού όλα τα όπλα πάνω κάτω τα ίδια εξαρτήματα έχουν. Αυτά είχα να πω και τα είπα με απόλυτη ειλικρίνεια.
Ο Θεός συγχωρεί τα λάθη, ο Χαραμάδας ποτέ...

Θάνος

Πολύ καλά έκανες καί το ανέφερες. Ότι παραπάνω μαθαίνουμε από εμπειρίες άλλων φιλων, είναι χρήσιμες. Ευχαριστούμε.  ;)
keep safe distance...

SAPPER

Παιδιά αστοχίες υλικού η λάθος αρμολόγηση κτλ μπορεί να υπάρξουν και στις καλύτερες και πιο ακριβές μάρκες.

Τα JG μπορεί να έχουν σκληρά γρανάζια αλλά δεν έχουν το φινίρισμα των Ιιαπωνέζικων ώστε να εφαρμόζουν τέλεια μεταξύ τους.

@ Atsalakotos  Το μοτέρ μπορούμε να το βγάλουμε και να το δοκιμάσουμε πιο εύκολα στο V2, βγάζουμε το μοτέρ παίρνουμε δυο καλόδιακια και τα βάζουμε στην μπαταρία και τις επαφές του μοτέρ, τα μοτέρ πάνω έχουν μαρκαρισμένο και τον θετικό πόλο με κόκκινο.

Πολλές φορές το κάψιμο της ασφάλειας γίνετε από βραχυκυκλωμένη μπαταρία η από απότομη εκφόρτιση, από κολλημένο gearbox (πιστόνι - γρανάζια), η από βραχυκυκλωμένο μοτέρ, υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις από βροχή.

loubamboo

Είναι γνωστό ότι στα AEG αποφεύγουμε τις παρατεταμένες ριπές γιατί τα γρανάζια του
gearbox υπερθερμαίνονται από τις τριβές και αυξάνονται οι πιθανότητες να κοπούν
κάποια δόντια.
Freedom is more important than peace. USMC!

Dadias

Μου φένετε πολύ λογικό να σπάσουν τα γρανάζια μιας και είναι Κινέζικο, γιατί πολύ απλά τα μείγματα τον μετάλλων που χρησημοποιούν δεν είναι και τα καλήτερα, έπρεπε να το περιμένεις οτί θα συμβεί κάποια στιγμή , ειδικά αφού είχε και 400fps stock και δίχως metal bushings
@Atsalakotos
τα ποιο ακριβά γρανάζια είναι και καλήτερης κατασκεύης, τα μείγματα που μπαίνουν είναι για να αντέχουν τέτοιες πιέσεις

lefteris

καλοι μου φιλοι, λογω υφης της δουλειας μου, θα ηθελα να σας πω το εξης : γραναζια καλης ποιοτητας σε θεματα μεταλου δυσκολα θα βρειτε και αυτο λογω της προσμιξης που γινεται στα μεταλα για λογους οικονομιας, και πιστεψτε με , αυτο συμβαινει ανεξαρτητου χωρας. η μονη διαφορα που μπερει να υπαρχει ειναι τα στανταρ κατασκευης των γραναζιων.( π.χ αλλα στανταρ στην κινα,αλλα στην ιαπωνια, και αλλα στην ευρωπη) :)

Jocker

αποψη μου ειναι η εξης...

ΟΤΙ αγοραζεις εχεις την πιθανοτητα να ειναι ελλατωματικο!

απο την τσιχλα του περιπτερου μεχρι την πορσε και το σπιτι στην λυκοβρυση!

βασικα μεταξυ μας πρεπει να εισαι και λιγο γκαντεμης για να σου βγει κατι ελλατωματικο ;D ;D
αυτο που θα πω πιστευω οτι ισχυει για ολα τα προιοντα!
ολες οι εταιρειες εχουν καποια ανοχη στο οτι το τελικο προιον μπορει να ειναι ελλατωματικο!
οσο αυτη η "ανοχη" το ποσοστο % δλδ, μειωνεται τοσο το "προιον" ειναι και πιο ακριβο!

αλλο το κινεζικο αμαξι και αλλο το γερμανικο πχ!
αλλη τιμη εχει ομως το ενα και αλλη το αλλο!

για να μην κουραζω, με την αποψη μου παντα,

να πω πως και εγω εχω της Jing Gong το Μ4Α1 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
το εχω κανει και downgrade για να μπορω να ειμαι μεσα στο οριο των fps (345 εβγαλε με αλλαγη ελλατηριου)
και μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα!

εχω παιξει σε 2 παιχνιδια και συνολικα το οπλο εχει ριξει πανω απο 4000 bbs (οχι μονο στα παιχνιδια!!! χεχε)

και με την μειωση των fps του 1 παιχνιδι και 700 bbs...

ακομα να πω πως η αλλαγη του ελατηριου δεν ηταν καθολου ευκολη για μενα!
γιαυτο εγινε απο εμπειρο ατομο και ειδικο σε αυτου του ειδους τις μετατροπες και εργασιες!
η διαρκεια της αλλαγης αλλα και του σωστου ελεγχου του οπλου δεν ηταν πανω απο 1,5 ωρα
αυτα απο μενα!
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...