Μ4 επιλογέας βολής

Ξεκίνησε από ivdimentia, 06 Νοε 2012, 13:58:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ivdimentia

Γεια χαρά παίδες. Χθές κάναμε με την παρέα ένα μινι game για να τεσταρουμε και τα καινούρια μας όπλα. Αυτό που διαπίστωσα επιστρέφοντας στο σπίτι, είναι ότι ο επιλογέας βολής του aeg μου (A&K M4), όταν είναι από safe και το γυρνάω σε semi, κάνει σαν να γρατζουνάει. Τι μπορεί να παίζει? Λέτε να πήρε τίποτα σκόνες χώματα κτλ? Πάντως αν είναι κάτι τέτοιο να υποθέλω ότι το οπλάκι θέλει λύσιμο και καθάρισμα? Γιατί για έναν αρχάριο σαν και εμένα το λύσιμο του aeg είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμη. Το όπλο μου δεν έχει ασφάλεια στην καλωδίωσή του. Είναι πολύ σημαντικό? Θα πρέπει να βάλω? Γιατί ήδη με το ζόρι χωράει η μπαταρία μέσα μιας και την παίρνει πίσω σε κοντάκι τύπου crane.
Ευχαριστώ.
Say Hello To My Little Friend...

Sierraxray

Ο επιλογέας βολής έχει ένα μπιλάκι απο κάτω του (μιλάμε πάντα εξωτερικά) το οποίο είναι και αυτό που τον σταματάει πάνω απο τις 3 λακουβίτσες. Αυτό το μπιλάκι το σπρώχνει ένα μικροσκοπικό ελατήριο προκειμένου να πιέζει προς την επιφάνεια του όπλου. Προσπάθησε να ψεκάσεις εκεί ανάμεσα στον επιλογέα και την επιφάνεια του όπλου λίγο σπρέυ σιλικόνης και νούνα τον επιλογέα για να λαδώσεις το μπιλάκι. (βασικά βεβαιώσου ότι υπάρχει μπιλάκι... αν γρατσουνάει πολύ τότε ίσως σημαίνει ότι έχει φύγει και το ελατήριο ξύνεται στην επιφάνεια του όπλου. Δε χρειάζεται ξεβίδωμα.. απλά θα δείς ότι ξύνει την επιφάνεια)

Αν δεν είναι αυτό τότε μπορεί ο επιλογέας απο μέσα να γρατσουνάει πάνω στο gearbox. Δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, μπορεί να είναι απο σκουπιδάκι ή απλά επειδή ακουμπάει. Η μπορεί να θέλει λίγο γρασσο το tappet plate (δες στο ίντερνετ τί είναι αυτό) Καποια στιγμή όταν βρείς κάποιον που ξέρει να το ανοίγει, πές του να στο διορθώσει. Γενικά δεν θα χρειαστεί ν'ανοίξεις gearbox οπότε είναι κάτι που φτιάχνεται σε 5-10 λεπτά. Αν αντιθέτως είσαι στην εγγύηση όταν περάσεις απο το μαγαζί, δείξτο τους να σου πούν εκείνοι.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

ivdimentia

Παράθεση από: Sierraxray στις  20 Νοε 2012, 10:02:09 ΠΜ
Αν αντιθέτως είσαι στην εγγύηση όταν περάσεις απο το μαγαζί, δείξτο τους να σου πούν εκείνοι.

Λίγο δύσκολο αυτό διότι το αγόρασα από εξωτερικό. Σε ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
Say Hello To My Little Friend...