Γραναζια και gearbox

Ξεκίνησε από spirosleon, 10 Αυγ 2012, 01:33:51 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spirosleon

Θέλω να πειράξω... ένα M4 με v2 gearbox. Και στην επιλογή των γραναζιών έχω την εξής απορια: υπάρχουν γρανάζια με ration 13:1 , 32:1 , 16:1 ,18:1 , 100/200 , 100/300 . Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι διάφορές έχουν τα παραπάνω; θέλω να επιτύχω ταχυβολία και αν είναι δυνατών λιγότερο θόρυβο.ευχαριστω

BomberYea

αρχικά είμαι μηχανικός για moto και.όχι για όπλα...

αλλα ακουσεμε. ... λογικά αυτά που είπες είναι σχέσης γραναζιών...
να ξέρεις πάντα πως το μικρότερο "γρανασι" είναι πιο γενικό ενώ το μεγάλο πιο "σιγκεκρινενο"... τι θέλω να πω με αυτό...
αν βάλεις 2 δόντια περισσότερα στο μεγάλο γρανάζι είναι σαν να έβγαζες ένα στο μπροστά.... ακόμα πιο απλά θέλεις πχ να βάλεις 3 περισσότερα δόντια στο γρανάζι (με αυτό θα πετύχεις ταχυβολία )μπορείς πιο απλά για να μη το κούρασης το μοτέρ να βάλεις. . -1 στο μικρό και +1 στο μεγάλο....όσα περισσότερα δόντια στο μεγαλο τόσο πιο ταχυβόλο ενω στο μικρο αφερης
πιστεύω δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορα από της μηχανές  ελπίζω να βοήθησα
φιλικά Νίκος

spirosleon

ψαχνοντας και εγω παραλληλα , μοιραζομαι μαζι σας γνωσεις, βοηθωντας και αλλους που θελουν να πειραματιστουν....

The gear ratio is how many turns of the bevel gear it takes to turn the sector gear. Lower turns = higher ROF. Higher turns = more torque. Think of riding a mountain bike; when going straight up the side of a mountain, you go to a very easy gear; you might have to pedal 20 times just to move a foot, but that's possible. If you're going fast, you go to a harder gear. Now each pedal is moving you 2 feet. It's more strain on your legs, but you go much faster. So there is no "best" ratio; it depends on what you're doing. For a high speed setup, assuming your motor can keep high RPMs with that much load (depending on the ratio and the spring), you want a lower ratio gear. That means that your theoretical 40K high speed motor (these are all made up numbers) that gets a conservative 30K RPMs (due to wiring, battery amperage, and load) on a SP100 spring, for a 16:1 ratio gearset (Guarder and Systema), you've got 30,000 RPMs/16=1875 rounds per minute/60=31.25 RPS. Now that's not exact; most motors don't have good data on their RPMs, nor do most people have the gear to calculate their actual RPMs under load. But you can see that if we had used a Systema Torque set (22.58) instead, we would have been in the ballpark of 22 RPS.

αναρωτιεμαι τωρα, δεν θα επρεπε ο κατασκευαστης να μας δινει το ratio του gearbox που αγοραζουμε? γιατι σε κανενα manual δεν ειδα να αναφερεται κατι, ο μονος τροπος (μπακαλιστικος μεν) ειναι μετρωντας το RPM του οπλου, και υποθετικα γνωριζοντας το rpm του μοτερ μας(πολυ μπακαλιστικα...) να βρουμε το ratio του γραναζοματος....σωστα? ??? ???

πηγη http://www.airsoftgiforum.com/viewtopic.php?f=23&t=4706