Βαφη με αερογραφο..

Ξεκίνησε από Koukos, 18 Φεβ 2012, 17:10:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Koukos

θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει βαψει ποτε με αερογραφο η αν εχεις εχει καποια γνωση πανω σε αυτο το θεμα για να τον ρωτησω μερικα πραγματακια..ευχαριστω πολυ...
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Palladin

Τι να έχει βάψει? Αεροβόλο? Μοντέλο? Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος...

tristan

φιλε koukos δεν εχω βαψει με αερογραφο εχω και τον modelismo σαν χομπι οποτε κατι σκαμπαζω  απο αυτα ρωτα ελευθερα

grenadier

Παράθεση από: tristan στις  18 Φεβ 2012, 17:25:45 ΜΜ
... εχω και τον modelismo σαν χομπι οποτε κατι σκαμπαζω  απο αυτα ρωτα ελευθερα
κι εγώ το ίδο, οπότε σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ...  ;)

tristan

grenadier αυτα τα δυο πανε μαζι  ;D ;D ;D ;D

Koukos

ρωταω και για μοντελισμο (3-4 αεροπλανα πουδεν βαφτηκα ποτε) αλλα και για το αν μπορω να βαψω σε οπλο με αυτον...ειτε μεταλικα μερη ειτε τα πλαστικα..αν και πιο πολυ το θελω για να "περασω" μερικα stencil στο κοντακι απο ενα σνιπερ...

Palladin

Σε περίπτωση που θες να βάψεις αεροβόλο διάβασε πρώτα εδώ
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,6671.0.html
για μοντελισμό πρέπει να πας σε άλλο φορουμ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php
και ναι θα συναντήσεις πολλά nicknames από αυτό το φόρουμ...

tristan

Σωστος ο φιλος  palladin  με τον αερογραφο μπορης να βαψεις οτι σου αρεση ακομα και τα μουτρασου σε παιχνιδι αρκη να ξερεις να τον χειριστης σωστα

Koukos

ναι βασικα το προβλημα μου ειναι τι χρωματα θα χρειαστω για να βαφει τοσο πλαστικο οσο και μεταλο και αν πιστευετε οτι θα κρατισει το ιδιο η καλητερα απο ενα απλο spray..
επισης αν γινετε να χρησιμοποιησω οχι γενητρια αερα αλλα απλη φιαλη που ειναι σαν φιαλη απο spray.
και αμα γνωριζει κανεις που μπορω να προμηθευτω τετοια χρωματα..

tristan

τα χρωματα που μπορουν να σου κρατησουν  απο modelismo ειναι τα homprol ειναι χρωματα σμαλτου και μετα πας στα spray και νομιζο τα μοντανα ειναι τα καλητερα

willakos.

εγω ειχα δωσει ενα aeg σε φιλο μου που ασχοληται να μου το βαψει και το εβαψε με sprey, το αποτελεσμα   ηταν παρα πολυ ικανοποιητικο.....τη δε διαδικασια βαφης την βρηκε στο youtube.
KALAVRITA AIRSOFT TEAM

tristan

φιλε koukos an θελης να βαψεις το aeg δες  στο yout.. (  custom airsoft camo paint part 1)

Koukos

Παράθεση από: willakos. στις  18 Φεβ 2012, 18:01:33 ΜΜ
εγω ειχα δωσει ενα aeg σε φιλο μου που ασχοληται να μου το βαψει και το εβαψε με sprey, το αποτελεσμα   ηταν παρα πολυ ικανοποιητικο.....τη δε διαδικασια βαφης την βρηκε στο youtube.

και εγω με spray θα το εβαφα απλα λογω του οτι θα παρω αερογραφο για τον μοντελισμο ειπα μηπως γινεται και ετσι καθως εχω δει 1-2 βαμενα me spray και το αποτελεσμα απο μακρυα ειναι ωραιο αλλα απο κοντα μου φενετε λιγο τραχυ το αποτελεσμα.οχι σαν το μαμα βαψημο πχ ...

willakos.

Παράθεση από: Koukos στις  18 Φεβ 2012, 18:09:18 ΜΜ
και εγω με spray θα το εβαφα απλα λογω του οτι θα παρω αερογραφο για τον μοντελισμο ειπα μηπως γινεται και ετσι καθως εχω δει 1-2 βαμενα me spray και το αποτελεσμα απο μακρυα ειναι ωραιο αλλα απο κοντα μου φενετε λιγο τραχυ το αποτελεσμα.οχι σαν το μαμα βαψημο πχ ...
εχει διαφορα απο το μαμα βαψιμο αλλα οχι μεγαλη...απο εκει και περα εγω δεν ξερω να σου πω ποιος τροπος ειναι καλυτερος...λογικα ο αερογραφος θα ειναι πιο εξειδικευμενο μεσο βαφης
KALAVRITA AIRSOFT TEAM

Palladin

Λοιπόν, τα πάντα όσον αφορά τον μοντελισμό θα τα βρεις στο γνωστό, όπως συνηθίζαμε να το λέμε οι μοντελιστές, τρίγωνο που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους και περιλαμβάνει τα 3 καταστήματα μοντελισμού (εξ ου και το τρίγωνο). Εκεί θα βρεις τα πάντα για μοντελισμό, από μοντέλα, αερογράφους, εργαλεία και όλα τα συναφή.

Τα χρώματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις λέγονται enamels και μπορείς να τα εφαρμόσεις παντού, στο τελείωμα όμως χρειάζεται και το ανάλογο βερνίκι ώστε να δέσει το χρώμα.

Για χρήση αερογράφου με φιάλη μπορείς να το κάνεις φυσικά αλλά να ξέρεις ότι το κόστος της φιάλης θα σε "πονέσει" σε σχέση με την αγορά ενός κομπρεσέρ που θα το έχεις για πάντα και ανά πάσα στιγμή, χώρια που θα πρέπει να έχεις τη φιάλη σε κουβά με ζεστό νερό γιατί παγώνει και υγροποιείται με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να διακόπτεις το βάψιμο (το έχω πάθει σε βάψιμο από άτρακτο C-130 στην 1/72 που είναι τεράστια...)

Το βάψιμο ενός αεροβόλου με αερογράφο γίνεται φυσικά αλλά η ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείς είναι αρκετή με το ανάλογο κόστος φυσικά γιατί θα πρέπει να υπολογίσεις και το διαλυτικό αλλά και το βερνίκι, χώρια που θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να φτιάχνεις χρώμα. Από την άλλη το βάψιμο του αεροβόλου με spray θα σου κοστίσει κανά 5ευρω και ο περισσότερος χρόνος που θα χρειαστείς θα είναι για τυχόν μασκαρίσματα (κάλυψη μερών που δεν θες να βαφτούν).

Ρίξε μια ματιά στο νήμα που έγραψα πιο πριν αλλα και στο modelclub.

Olethros

Προσοχη οταν βαψεις το οπλο σου, στο περασμα του βερνικιου. Θα ειναι καλυτερα να το περασεις 2-3 φορες με βερνικη, σε διαστημα 30λεπτων για να κανει καλυτερη κρουστα και να μην σου νερωσει το βερνικη πανω στο χρωμα, γιατι θα σου φουσκωσει το χρωμα κ θα στο πεταξει.

Σε οτι αφορα τον αερογραφο, πιστευω με 1,5 κουτακι χρωμα της Humbrol ισως κ λιγοτερο, σου φτανει να βαψεις ολοκληρο L96.

mirrage

Εχω κάνει θέμα σχετικά με την διαδικασία βαψίματος!Γιατί δεν κάνετε ένα search βρε πουλάκια μου?
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1775.0.html

grenadier

Παράθεση από: Palladin στις  18 Φεβ 2012, 17:43:23 ΜΜ
.... και ναι θα συναντήσεις πολλά nicknames από αυτό το φόρουμ...
εγώ έχω άλλο εκεί  :P  ... call me nino1969  ;D
Αγόρι μου σε βρίσκω πάντως πολύ ενημερωμένο και δεν είχα καν υπόψη μου ότι ασχολείσαι.
Πολύ καλά τα είπες. Να προσθέσω απλά κι εγώ ότι τα σμάλτα ενδείκνυνται για μεταλλικά όπλα, ενώ για πλαστικά μπορεί η βαφή να γίνει και με ακρυλικά χρώματα. Απλά όλα ως τελικό φινίρισμα θα απαιτήσουν βερνίκωμα. Για να αποφύγει κάποιος την αγορά ενός αερογράφου και να μην μπλέκει με φιάλες αέρα που δεν είναι και η πλέον βολική λύση μπορεί να χρησιμοποιήσει χρώματα σε σπρέυ όπως βγάζει πχ η εταιρεία Humbrol αλλά και η Tamiya ή η Gunze. Aυτά από μοντελιστικά χρώματα ενώ φυσικά υπάρχει και η λύση των σπρέυ αυτοκινήτων. Υπάρχουν πολλά primer τόσο για μέταλλο όσο και για πλαστικό και επίσης μεγάλη χρωματική γκάμα για πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρες κλπ με τα οποία μπορεί κάποιος άνετα να κάνει παιχνίδι.  ;)

Palladin

Παράθεση από: grenadier στις  20 Φεβ 2012, 21:52:57 ΜΜ
εγώ έχω άλλο εκεί  :P  ... call me nino1969  ;D
Αγόρι μου σε βρίσκω πάντως πολύ ενημερωμένο και δεν είχα καν υπόψη μου ότι ασχολείσαι.
Πολύ καλά τα είπες. Να προσθέσω απλά κι εγώ ότι τα σμάλτα ενδείκνυνται για μεταλλικά όπλα, ενώ για πλαστικά μπορεί η βαφή να γίνει και με ακρυλικά χρώματα. Απλά όλα ως τελικό φινίρισμα θα απαιτήσουν βερνίκωμα. Για να αποφύγει κάποιος την αγορά ενός αερογράφου και να μην μπλέκει με φιάλες αέρα που δεν είναι και η πλέον βολική λύση μπορεί να χρησιμοποιήσει χρώματα σε σπρέυ όπως βγάζει πχ η εταιρεία Humbrol αλλά και η Tamiya ή η Gunze. Aυτά από μοντελιστικά χρώματα ενώ φυσικά υπάρχει και η λύση των σπρέυ αυτοκινήτων. Υπάρχουν πολλά primer τόσο για μέταλλο όσο και για πλαστικό και επίσης μεγάλη χρωματική γκάμα για πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρες κλπ με τα οποία μπορεί κάποιος άνετα να κάνει παιχνίδι.  ;)
... και μετά φυσικά λάδια, ξίδια, λίγες σκόνες Mig, μερικά pigments, κάνε του και ένα wash στο τέλος.... χεχεχε call me petervic  ;D αλλά πάει καιρός που δεν έχω μπει... μπορώ να πω ότι με απορρόφησε πλήρως το airsoft...

mirrage

Σε aeg-gbb κτλ που θα παίξει έξω καλό θα ήταν να αποφύγεις τις μικρές συσκευασίες χρώματος τύπου humbrol κτλ.
Προτίμησε spray ακρυλικά, έχει ο Καλφάκης, και μετά "σφράγισέ" το με βερνίκι αυτοκινήτου!