Αστηνομικός Έλενχος,τι κάνω?

Ξεκίνησε από KATADROMEAS, 28 Μαρ 2012, 22:43:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KATADROMEAS

Καλησπέρα.Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα στο forum σχετικά με τη νομιμότητα του airsoft,το τρόπο μεταφοράς του οπλισμού αλλά και τον ίδιο
το νόμο περί όπλων.Παρόλλα αυτά όμως έχω μια απορία.Αν σε κάποιο τυχαίο αστυνομικό έλενχο (και θεορώντας πάντα πως μεταφέρουμε τον οπλισμό
όπως προβλέπει η νομοθεσία) μας ρωτίσουν "ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ"Τι θα πρέπει να απαντίσουμε?Πως πάω Ελευσίνα ή Μέγαρα για να ρίχνω ββσ στον απέναντί μου?Αφού δεν κάνουμε σκοποβολή κάθε Κυριακή τι θα τους πω?Παράληλα αν με ρωτίσουν για την διόπτρα ή το red dot του aeg τι να πω?Πως είναι
ΡΕΠΛΙΚΕΣ?Αφού συμαδεύουν κανωνικά και το RED DOT έχει την κουκκίδα του μπροστά.Καλό θα ήταν να είχαμε κάποια απάντηση για το θέμα αυτό απο κάποιο μέλος που μπορεί να είναι νομικός.Στα τόσα μέλη ολο και κάποιος θα είναι.Έιμαι νέο μέλος και πραγματικά σκευτώμενος όλα αυτά
μου κώβεται η διάθεση.Ευχαριστώ πολή για την προσοχή σας!

salamine153

Για το που πας, απλα λες "σπιτι μου" ::) :-*, για το RED DOT λες οτι δεν ειναι διοπτρα και δεν θελει τιποτα, για τη διοπτρα λες οτι ειναι ρεπλικα και δεν μπορει να μπει σε πραγματικο :-\
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

christian514

το airsoft ειναι μια λοξα που την εχουν πολλοι.συνχομπιτες μας ειναι στρατιωτικοι,λιμενικοι,ακομα και αστυνομικοι.πανω κατω ολοι ξερουν τι ειναι το airsoft.Το μονο που πρεπει να κανουμε στην περιπτωση που βρεθουμε σε καποιο μπλοκο ειναι να ενημερωσουμε εξ'αρχης τον εκαστοτε αστυνομικο οτι μεταφερουμε οπλα airsoft και ολα καλα.μην τρομαξει ο ανθρωπος και μας μαζεψουν πριν καν προλαβουμε να μιλησουμε.το μονο που πρεπει να κανουμε οταν εχουμε οπλο airsoft μαζι μας ειναι να ειναι το απλο αποθηκευμενο χωρις την γεμιστηρα πανω και την μπαταρια συνδεδεμενη.δεν υπαρχει πιστευω περιπτωση να σε ρωτησει που πας με το οπλο,αν ρωτησει θα ειναι καθαρα απο περιεργεια και τιποτα παραπανω.

Palladin

christian514

SUPERTSOU

Παράθεση από: Palladin στις  29 Μαρ 2012, 06:22:48 ΠΜ
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,6260.msg64522.html#msg64522

http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,4763.0.html

Διάβασε αυτά τα 2 θέματα και θα σου λυθούν οι απορίες...

καλημερα , για να τα εχεις αποθηκευμενα εισαι πολυ μπροστα .ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λένε για τους ξενύχτηδες κακώς πως δεν κοιμούνται
μ' αυτοί βλέπουν το χάραμα που οι άλλοι το στερούνται

Palladin

Παιδιά δεν τα έχω αποθηκευμένα, απλά το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και είναι ένα θέμα το οποίο αφορά ΟΛΟΥΣ μας οπότε το θυμάμαι. Επίσης επειδή δεν τα έχω αποθηκευμένα χρησιμοποίησα την αναζήτηση για να τα ξαναβρώ κάτι που συστήνω σε όλους να κάνετε για να βρίσκετε ότι θέλετε...

Shadowjack

Παρά ταύτα τον περασμένο μήνα έγιναν τρεις προσαγωγές για όπλα αεροσφαίρισης (αν θυμάμαι καλά). Π.χ.

ΠαράθεσηΣυνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα (13/1ου) στην Λάρισα, από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 35χρονος Έλληνας για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 12 πλαστικά σφαιρίδια και πλαστικό δοχείο με απροσδιόριστο αριθμό σφαιριδίων.

Ίαως λόγου αυτού του γεγονότος:

ΠαράθεσηΈναν 15χρονο μαθητή πυροβόλησε με τρεις σφαίρες προχθες η αστυνομία στο Μπράουσνβιλ του Τέξας με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο μαθητής Χάϊμε Γκονζάλεζ είχε οδηγηθεί προηγουμένως στο γραφείο του διευθυντή για επίπληξη επειδή χτύπησε έναν άλλο μαθητή μέσα στην τάξη. Σύμφωνα με τις ελλείπεις μέχρι τώρα πληροφορίες η αστυνομία εισέβαλε στο σχολείο όταν ειδοποιήθηκε ότι ο  μαθητής κρατούσε όπλο, στην πραγματικότητα ήταν ένα αεροβόλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο αιρσοφτ.

http://www.nytimes.com/2012/01/09/us/teenagers-death-a-reminder-of-gun-replicas-dangers.html?_r=1&pagewanted=all

Παιδιά είναι μονόδρομος η νομιμοποίηση και ο σχετικός  έλεγχος. Ξέρω, δεν θέλετε να ακούτε τέτοια γιατί έχετε μάθει να λειτουργείτε στο χάος της Ελλάδας της τελευταίας 30αετίας. How's that working out for you? Μήπως  αυτό το σύστημα έχει αποδειχτεί μη υγιές για την κοινωνία μας; Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, μεταξύ των οποίων και αυτό. Για να μην γίνουν περιστατικά τέτοιου τύπου, ή να μην χρησιμοποιούν οι εκάστοτε μάγκες πιστόλια αεροσφαίρισης να ληστεύουν τράπεζες, όπως έγινε επίσης τον περασμένο μήνα.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

salamine153

Παράθεση από: Shadowjack στις  30 Μαρ 2012, 12:40:02 ΜΜ
Παρά ταύτα τον περασμένο μήνα έγιναν τρεις προσαγωγές για όπλα αεροσφαίρισης (αν θυμάμαι καλά). Π.χ.

Παιδιά είναι μονόδρομος η νομιμοποίηση και ο σχετικός  έλεγχος. Ξέρω, δεν θέλετε να ακούτε τέτοια γιατί έχετε μάθει να λειτουργείτε στο χάος της Ελλάδας της τελευταίας 30αετίας.  Μήπως  αυτό το σύστημα έχει αποδειχτεί μη υγιές για την κοινωνία μας; Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, μεταξύ των οποίων και αυτό. Για να μην γίνουν περιστατικά τέτοιου τύπου, ή να μην χρησιμοποιούν οι εκάστοτε μάγκες πιστόλια αεροσφαίρισης να ληστεύουν τράπεζες, όπως έγινε επίσης τον περασμένο μήνα.
Δηλαδη η ταξη τι ειναι τοτε ??? Το να σου επιβαλλουν συνεχεια διαφορες μαλακιες και να μη μπορεις να τις αποφυγεις (πχ, σχετικα με το αιρσοφτ, το οριο του 0,5 τζ στη Γερμανια), ειναι ταξη δηλαδη ??? Και για να μη γινοντι ληστιες με πιστολια αιρσοφτ, τι πρεπει να γινει δηλαδη ??? Ταξη ειναι να μη μπορουμε να εχουμε ουτε ρεπλικες πια, χωρις διαφορες πορτοκαλι μαλακιες ??? Φιλε Shadowjack, το να ειναι οι ανθρωποι ελευθεροι, ειναι χαος ???

jumbo

Παράθεση από: salamine153 στις  30 Μαρ 2012, 13:50:33 ΜΜ
Δηλαδη η ταξη τι ειναι τοτε ??? Το να σου επιβαλλουν συνεχεια διαφορες μαλακιες και να μη μπορεις να τις αποφυγεις (πχ, σχετικα με το αιρσοφτ, το οριο του 0,5 τζ στη Γερμανια), ειναι ταξη δηλαδη ??? Και για να μη γινοντι ληστιες με πιστολια αιρσοφτ, τι πρεπει να γινει δηλαδη ??? Ταξη ειναι να μη μπορουμε να εχουμε ουτε ρεπλικες πια, χωρις διαφορες πορτοκαλι μαλακιες ??? Φιλε Shadowjack, το να ειναι οι ανθρωποι ελευθεροι, ειναι χαος ???

αλλο ή αναρχια και αλλο η ελευθερια φιλε μου...
ελευθερος ανθρωπος ειναι εκεινος οπου η ζωη του διεπεται απο νομους και κανονες, ενω ο αναρχος ειναι εκεινος οπου η ζωη του βρισκεται στην ασυδοσια...
το θεμα ειναι σε ποια πλευρα θελει να ανηκει ο καθενας μας φιλε salamine153.. :)
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

salamine153

Παράθεση από: jumbo στις  30 Μαρ 2012, 13:57:18 ΜΜ
αλλο ή αναρχια και αλλο η ελευθερια φιλε μου...
το θεμα ειναι σε ποια πλευρα θελει να ανηκει ο καθενας μας φιλε salamine153.. :)
Το να μη μπορουν να επιβαλλονται ανενξελενκτα διαφοροι γελοιοι περιορισμοι, δεν ειναι αναρχια

jumbo

Παράθεση από: salamine153 στις  30 Μαρ 2012, 14:22:40 ΜΜ
Το να μη μπορουν να επιβαλλονται ανενξελενκτα διαφοροι γελοιοι περιορισμοι, δεν ειναι αναρχια

δεν νομιζω οτι επεβαλαι κανενας σε καποιον ανεξελεκτα γελοιους κανονισμους.

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

mirrage

Jumbo και salamine153 ο νόμος και η τάξη δεν είναι αυτοσκοπός.Οι νόμοι επιβάλλονται προκειμένου να υπάρχει ένα κοινό μέτρο το οποίο ακολουθούν
όλοι με σκοπό την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων μέσα στις ομάδες που δημιουργούν.Οι νόμοι δεν πρέπει απλά να θεσπίζονται αλλά να προάγουν την
ομαλή συνεργασία, τον σεβασμό και την προστασία των συμφερόντων και της ακεραιότητας (σωματικής και ψυχικής) των ατόμων που απαρτίζουν
την ομάδα που τους θεσπίζει.
Η ροή των εξελίξεων καθορίζει αν είναι χρήσιμη η νομοθέτηση και πόσο αυστηρή θα είναι αυτή, και όχι το ότι πρέπει να ζούμε σε έννομα.
Βέβαια θεωρώ αμφίβολο το αν θα βοηθήσει μία πορτοκαλί κάνη στην αποφυγή της χρήσης αντιγράφων για εγκληματικές πράξεις.Παρά την αμφιβολία μου
όμως πιστεύω πως πρέπει να γίνει κάτι ώστε τουλάχιστον να περιορισθούν τέτοια φαινόμενα.

jumbo

Παράθεση από: mirrage στις  30 Μαρ 2012, 14:32:43 ΜΜ
Jumbo και salamine153 ο νόμος και η τάξη δεν είναι αυτοσκοπός.Οι νόμοι επιβάλλονται προκειμένου να υπάρχει ένα κοινό μέτρο το οποίο ακολουθούν
όλοι με σκοπό την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων μέσα στις ομάδες που δημιουργούν.Οι νόμοι δεν πρέπει απλά να θεσπίζονται αλλά να προάγουν την
ομαλή συνεργασία, τον σεβασμό και την προστασία των συμφερόντων και της ακεραιότητας (σωματικής και ψυχικής) των ατόμων που απαρτίζουν
την ομάδα που τους θεσπίζει.
Η ροή των εξελίξεων καθορίζει αν είναι χρήσιμη η νομοθέτηση και πόσο αυστηρή θα είναι αυτή, και όχι το ότι πρέπει να ζούμε σε έννομα.
Βέβαια θεωρώ αμφίβολο το αν θα βοηθήσει μία πορτοκαλί κάνη στην αποφυγή της χρήσης αντιγράφων για εγκληματικές πράξεις.Παρά την αμφιβολία μου
όμως πιστεύω πως πρέπει να γίνει κάτι ώστε τουλάχιστον να περιορισθούν τέτοια φαινόμενα.

Πανο δεν λεω κατι διαφορετικο απο εσενα.... :)

spirosleon

Παράθεση από: mirrage στις  30 Μαρ 2012, 14:32:43 ΜΜ
πρέπει να γίνει κάτι ώστε τουλάχιστον να περιορισθούν τέτοια φαινόμενα.

Παναγιωτη δεν μπορούν να περιοριστουν τετοια φαινομενα ! δεν περιμεναν την ανακαλυψη του airsoft για να κανουν ληστειες με πλαστικα πιστολια! και στην συνεχεια, προχθες πουλησα ενα πιστολι σε εναν ανω των 35 με 1-2 ποσταρισματα στο φορουμ! που ξερω εγω αν θα παει στην επομενη γωνια να ληστεψει τον μπακαλι? μηπως θα πρεπει να αισθανομαι και ενοχες?

mirrage

Παράθεση από: jumbo στις  30 Μαρ 2012, 14:40:06 ΜΜ
Πανο δεν λεω κατι διαφορετικο απο εσενα.... :)

Απλά πιο πριν αναφέρεσαι στην ασυδοσία σαν επακόλουθο της αναρχίας.
Δεν θεωρώ πως η ανυπαρξία νόμου σημαίνει αναρχία.
Τεσπα...Θεωρητικούρες θα μου πεις....Το θέμα είναι να κάνουμε ότι πιο
καλό για τη προστασία τη δική μας και των συμπολιτών μας.Αν αυτό
περιλαμβάνει το να βάψω πορτοκαλί την κάνη μου θα το κάνω.
spirosleon
Και εγώ όπως είδες αμφιβάλω για την αποτελεσματικότητα.Ο άνθρωπος
που θέλει όπλο δεν πιάνει ένα αντίγραφο...Πάει μέχρι το μοναστηράκι
και την "ψάχνει" αλλιώς...

Nameless

Νομιζω οτι ασχολουμενοι με τις θεωριες χασατε το πλεον σημαντικο......

ΠαράθεσηΣυνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα (13/1ου) στην Λάρισα, από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 35χρονος Έλληνας για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Αληθεια, τι γυρευει καποιος ξημερωματα να κοβει βολτες με το GBB/AEG πανω του;
Βαζω στοιχημα οτι αν ο ελεγχος ειχε γινει πρωι, στο δρομο για το πεδιο με ολη την πραματεια μεσα στο αυτοκινητο, τα αποτελεσματα θα ηταν διαφορετικα ;)

Οσον αφορα την νομοθεσια κτλ, θα συμφωνησω με τον shadow. Ο δρομος της ημιπαρανομιας τον οποιο διαβαινουμε αυτη τη στιγμη ειναι μια πολυ λεπτη γραμμη η οποια μπορει να μας οδηγησει εξισου ευκολα στην νομιμοποιηση του χομπυ μας αλλα και στην πληρη απαγορευση του κατα τα προτυπα της γερμανιας, της ολλανδιας, η οπως παραλιγο να γινει και στην Αγγλια.

christian514

Φιλε nameless προφανως μιλας για την Ευρωπη. Πιστευεις οτι μια Αφρικανικη χωρα σαν το Ελλαδισταν ειναι ικανη να παρει σοβαρες αποφασεις για το χομπυ μας? Προσωπικα δεν το πιστευω και μακαρι να κανω λαθος.Φιλικα  :)

Shadowjack

Παράθεση από: christian514 στις  30 Μαρ 2012, 16:45:26 ΜΜ
Φιλε nameless προφανως μιλας για την Ευρωπη. Πιστευεις οτι μια Αφρικανικη χωρα σαν το Ελλαδισταν ειναι ικανη να παρει σοβαρες αποφασεις για το χομπυ μας? Προσωπικα δεν το πιστευω και μακαρι να κανω λαθος.Φιλικα  :)
Φίλε Christian, εδώ είναι όλο το μυστικό, εκ του οποίου το airsoft είναι μικρογραφία.

Δεν είμαστε Ελλαδιστάν. Είμαστε η γενέτειρα της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού πνεύματος. Εξάλλου η λέξη Ευρώπη Ελληνική είναι, τη συναντάμε για πρώτη φορά στον Όμηρο και συγκεκριμένα σ΄ έναν ύμνο προς τον Πύθιο Απόλλωνα, αναφερόμενος στα Βαλκάνια. Ο πρώτος που ονομάζει Ευρώπη τον τότε γνωστό δυτικό κόσμο είναι ο Αισχύλος (5ος π.χ. αι.).

Απλά το έχουμε ξεχάσει και ανατολίζουμε κάπως. Δεν έχει σημασία.

Αυτοί που θα πάρουν αποφάσεις είμαστε εμείς η κοινότητα, και εμείς θα τις περάσουμε τις αποφάσεις αυτές στην Αρχή, εφόσον αυτό επιθυμεί και δύναται η κοινότητα. Ειδεμή, όντως η Αρχή θα πάρει αποφάσεις μόνη της, και ο Θεός βοηθός.

Είναι στο χέρι του καθενός να δράσει σωστά. Απλά θα πρέπει να ασχοληθεί σωστά, και όχι Ελλαδιστανέικα.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

tristan

πολυ φορεμενο το θεμα και καντανται βαρετο να λεμε τα ειδια και τα ειδια χορης αποτελεσμα  σου αρεση το χομπι περνης το ρησκο και το ακολουθηι με ολες τη σηνεπιες που μπορη να προκιψουν σε οποιον ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΙ ας κανη κατι αλλο στο (αφρικανο ελλαδισταν)  εχει και πιο νομιμες ασχοληες για καπιους

και μια απορια 'ν η κοινοτητα  του airsoft ειχαι εγεγραμενα μελη δεν θα ηταν καλητερο  και να υπαρχη μια καρτα μελους πιστευω θα ληνοντα καπια 'πο τα προβληματα τετιου ειδους