Αλλαγή προστατευτικών γυαλιών. Χρειάζεται?

Ξεκίνησε από FanIsHere, 05 Μαΐου 2009, 16:36:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

FanIsHere

Διάβασα ένα post του αγαπητού loubambou που ανέφερε πως τα προστατευτικά γυαλιά που χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να αλλάζονται μετά από κάθε παιχνίδι, εφόσον χτυπηθούνε έστω και λίγο. Με παραξένεψε και γι' αυτό θα ήθελα να μου πει είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος, εφόσον γνωρίζει, για ποιο λόγο χρειάζονται αλλαγή. Είναι πιο ευάλωτα στα χτυπήματα μετά μήπως?
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

nick

κοιτα,απ' οσο γνωριζω πρεπει να τα αλλαζεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα διοτι αφου με καθε χτηπημα που δεχεται το γυαλι απο  τη μπιλια θρυμματιζεται ,στο τελος μπορει να "φαει" μια δυνατη και να σπασει με αποτελεσμα να σου μπει η μπιλια στο ματι...γι'αυτο αλλωστε και τα γυαλια ειναι πλαστικα (τα ειδικα για airsoft) ωστε να μην σπασουν την στιγμη που θα δεχτουν το χτηπημα...εξεφρασα την αποψη μοθ χωρισ να ξερω οτι ειναι απολυτωσ σωστη,ελπιζω να βοηθησα :)

giorgosak

Επειδη ειχα πολυ ελευθερο χρονο στα χερια μου(.....) και μια σχετικα μεγαλη ποσοτητα goggles,και πειραματιστικα,εχω να αναφερω τα παρακατω:ενα ζευγαρι φτηνιαρικα classic army(αυτα που δινει μαζι με τα sportline..)με 2 βολες εξ επαφης σχεδον,ραγισαν.Με ριπη,θρυμματιστικαν.Ενα ζευγαρι βαληστικα,που ειχα παρει απο Γερμανια,και εχουν εγκριση TUV για paintball,airsoft και motocross,με ριπες εξ επαφης,απλα απεκτησαν γρατζουνιες....Ξερω πως τα 120 ευρω ακουγονται πολλα,αλλα νομιζω πως οταν μιλαμε για την ασφαλεια μας,πρεπει να το υπολογιζουμε και αυτο.Δινουμε τοσα λεφτα για εξοπλισμο,ρουχισμο κτλπ,ας επενδυσουμε και στην ασφαλεια μας λιγο.Ετσι κ αλλιως,τα καλα goggles εχουν και την δυνατοτητα να αλλαξεις το "τςαμι"τους,οποτε θα τα κρατησεις για καιρο...

FanIsHere

Εγώ που έχω ρίξει με ριπή σε γυαλιά των 4 ευρώ, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα. Γι' αυτό ρωτάω... :-\
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

skotostras

Fan , eksartate kai apo ta fps, ean fagane 300 fps ,ba den pa8ainoun tpt, ala ean fane kana sniper 400 fps? kai pali den to 8eoro kalo na xrisimopoieis gialia ta opia exoun faei BBs, ektos apta kala. gt ta matia einai simadiko pragma pou kaneis den 8elei na xasei....

SAPPER

Αν δεν έχετε κάποια εμπεριστατωμένη άποψη μην γράφετε υποθετικά τουλάχιστον για θέματα ασφάλειας.

Αν έχει κάποιος βιντεάκια από δοκιμές, η κάποιες επίσημες δοκιμές, η προδιαγραφές ας ποστάρει.

Θάνος

Τα "καλά" που αναφέρετε κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ ή υπάρχουν καί ακριβότερα/καλύτερα? Σε αυτά που αναφέρομαι (στα περισσότερα αν όχι σ' όλα), μπορείς να αλλάξεις καί ζελατίνα. Πως μπορείς να καταλάβεις όμως αν αυτό που αγοράζεις πληρεί τις προδιαγραφές? Αναφέρεται σε κάποιο ISO ή κάποιο κωδικό που το πιστοποιεί ή αρκείσαι στα λόγια του πωλητή καί των φίλων σου?
keep safe distance...

cgwolf

Άν δεν κάνω λάθος,τα ''γυαλιά'' για το airsoft είναι φτιαγμένα κατα κύριο λόγο απο ένα υλικό παρόμοιο με το πλαστικό...(γι'αυτό και η πολύ χαμηλή τιμή τους)
Τα γυαλιά σκοποβολής έιναι άλλη υπόθεση...
Στα του airsoft πιστέυω οτι αν χτυπηθούν δεν σημαίνει οτι αχρηστέυονται και αμέσως...αν βέβαια με το χτύπημα προκληθεί έστω και το ποιό μικρό ράγισμα ή σημάδι,τότε είναι
άχρηστα-κατεστραμένα και καλό θα έιναι να αλαχθούν ΑΜΕΣΩΣ.
Η τιμή τους ουτως ή άλλως δεν είναι μεγάλη.
Όσο για τις full face μάσκες για airsoft,αν χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο,δλδ ικανό να κρατήσει σε χτύπημα εως 3 Joules,τότε η γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζουν τον κόπο,
αφού οι μάσκες του paintball είναι φτιαγμένες να αντέχουν πολύ περισσότερη δύναμη και άρα κατα τη γνώμη μου είναι καλύτερες ακόμα και για airsoft (ασε που για 'μένα δέιχνουν και πιο ωραίες)
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

fanioles

Κι εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι μάσκες του pb.   ::)

Αλλα σκεφτόμουν οτι στο σημείο επαφής επειδή είναι πολύ μικρό το BB ίσως να είναι και πιο διατρητικό. Επίσης στις χρωματόσφαιρες, έχουμε και το σπάσιμο που λογικά εκτονώνει τη πίεση στα goggles.
Δεν έχουν σημασία και αυτά ?   

Ενα  Fidι μου είχε πει να μη χρησιμοποιώ την Proteus μου γιατι δε κάνει για airsoft. 

ΑΡΑΓΕ οι μάσκες του pb κάνουν για as  ???

cgwolf

Μπορεί το σφαιρίδιο toy paintball να σπάει,αλλά η δύναμη πρόσκρουσης είναι μεγαλύτερη...ακόμα και το πάχος του ''γυαλιού'' είναι
μεγαλύτερο για αυτο το λόγο.
Οι μάσκες paintball θεωρούνται καλύτερες απο άποψη προστασίας και ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για airsoft...τι αντίθετο
(μάσκα airsoft για παιχνίδι paintball) είναι αδιανόητο και τουλάχιστον επικύνδινο μιάς και στο paintball οι περισσοτερες βολές γίνονται στο
πλέον εκτεθιμένο σημείο....το κεφάλι (συνήθως ή στη μούρη-μάσκα θα την φάς ή στο marker.

SAPPER

Το όριο στα FPS του Paintball είναι τα 300 FPS αλλά με μεγαλύτερη επιφάνεια μπίλιας 68mm και μεγαλύτερο βάρος 3 gram.
Συνεπάγεται 3 gram με 300 FPS = 12,5 Joule ενέργεια κατά την έξοδο από την κάννη  :o  :P

Οι κατασκευαστές από μάσκες paintball προτείνουν προληπτικά αλλαγή της ζελατίνας στα 2 χρόνια.  8) διότι με τον ήλιο και τον χρόνο χάνουν την ελαστικότητα τους, επομένως και την απορρόφηση ενέργειας.

Θα πρότεινα να επιλέγετε επώνυμα γυαλιά με προδιαγραφές όπως της ΤΜ η πιο ακριβά που είναι για σκοπευτήρια.

mirrage

Μερικές φορές τα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με κάποιο χομπυ που έχει μικρή κοινό είναι ακριβά.
Ενίοτε μάλιστα είναι υπερβολικά ακριβά.Αν πάτε σε ένα κατάστημα που πουλάει είδη προστασίας για
εργάτες θα δείτε οτι υπάρχουν φτηνά γυαλιά που αντέχουν πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από
αυτά που βρίσκουμει στα καταστήματα  airsoft κτλ και την ίδια στιγμή η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή.
Πάντα να κοιτάτε αν το γυαλί έχει εγγύηση και ποιά είναι τα όρια καταπόνησής του!Αν τα όρια δεν
συμφωνούν με τα 450-500(150μ/sec) fps μην το αγοράσετε!
Έχω γυαλιά των 3 ευρώ που έχουν αντέξει αλλεπάληλες ριπές εξ'επαφής χωρίς καμία γρατζουνιά
και ο λόγος είναι οτι φτιάχτηκαν για να αντέχουν ταχύτητα θραυσμάτων 150 μ/sec!
Αν δείτε γρατζουνιές και ραγίσματα αλλάξτε τα γυαλιά γιατί αυτές τα κάνουν πιο ευάλωτα ενώ θα
σας ενοχλούν και στο παιχνίδι.
Γενικά έχω κάποια εμπειρία στην χρήση εξοπλισμού ασφαλείας έχωντας περάσει και τις σχετικές σχολές
του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας οπότε ξέρω τι σας λέω.

p4ck3r

Έχω να σας παραθέσω ένα βίντεο που φτιάξαμε για αυτό ακριβώς το λόγο, μιας και το ερώτημα μας απασχόλησε κι εμάς...
Βίντεο Δοκιμής
Επίσης το κριτήριο για τα γυαλιά που χρησιμοποιεί ο κάθε ένας που παίρνει μέρος στα παιχνίδια μας είναι να πληρούν το στάνταρ "ANSI Z87.1" που απ' όσο γνωρίζω και έχω δει το πληρούν τα περισσότερα "αντιβαλλιστικά" γυαλια!!!
Ελπίζω να βοήθησα...
Όταν αρχίσει η κατάβαση δε θα μπορέσετε να μου ξεφύγετε.
Θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος...
Αντίο!

Dadias

παιδιά συγχαρητήρια πολύ καλοφτιαγμένο videaki και πολύ χρήσημο,
και πάλι συγχαρητήρια!!!!  ;)

fanioles

Φανταστικό το βίντεο !   Μπράβο παιδιά ! Ευχαριστούμε   ;)

Θάνος

Χρήσιμο, μορφωτικό καί καλό! Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε!  :)
keep safe distance...

cgwolf

Πολύ καλό βιντεάκι...ένα μεγάλο μπράβο στους δημιουργούς του!

Falcon

παρα πολυ ωραιο και πρακτικο βιντεο...... συγχαρητηρια!!!

(μηπως το θεμα εκτροχιαστηκε?)

SAPPER

ARMAGEDDON

πολύ ωραίο βίντεο μπορείτε να το αναπτύξετε και με άλλα πράγματα π.χ τον εξοπλισμό.