οπλα άνω των 400 fps

Ξεκίνησε από airborne, 17 Μαρ 2012, 22:17:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

airborne

συζητώντας με ένα φίλο τις προάλες,αεροσφαιριστής και αυτος αλλα στην αμερικη με πληροφόρισε πως τα aeg τους στα παιχνίδια τυπου woodland ειναι άνω τον 500 fps
αυτο προσδίδει στο παιχνίδι περισσότερο ρεαλισμό
κατ΄εμε
ετσι σκεφτηκα να προτείνω να αλλαξουμε τον κανονισμο των aeg π ειναι στα 350 fps μεχρι τα 400 fps για να εχουμε λιγο πιο πολυ ρεαλισμο και να βολεψουμε και τουσ συμπεκτες μασ οι οποιοι εηουν οπλα κινεζικα (π.χdboys που ειναι 400 fps) και επειδη ειναι και οικονομικα δυσκολεσ εποχες και τα οπλα αυτα προτιμουνται λογο καλης αποδωσης και χαμηλου κοστους.
βεβαια επειδη δεν θελουμε και να τραυματιζομαστε στο παιχνιδι λογο τον πολλων fps θα πρεπει να θεσπισουμε ΑΝ ισχυσει αυτος ο κανονας για την χρηση αυτων των οπλων νεους κανονες ασφαλειας (π.χ να μην ριψνουμε κατω απο 8 μετρα ή ό,τι ορισουμε διαφορετικο)
εγω ριχνω μια ιδεα προς συζητηση
για να εχοθμε ενα λιγο πιο αλη8ινο airsoft
καθε αποψη ειναι δεκτη (ετσι και αλλιως για συζήτηση προκειτε ;))
προσωπικα δεν πιστευω πος 50-60 fps παραπανο θα ειναι αιτια για μεγαλύτερους τραυματισμους απο τους είδη υπαρχοντες ....

nayl

κοιταξε φιλε μου.οι περισωτερες παρεες απ οσο γνωριζω κ ειμαι κ εγω μεσα σε αυτους εχουν οπλα 400 fps που πεζουνε prive η με τις ομαδες τους.βεβαια να σου τονισω και εδω ειναι το βασικο οτι οι συγκεκριμενοι παιχτες ειναι γνωστοι μεταξυ τους παιζουν αρκετο καιρο και εμπιστευοντε ο ενας τον αλλο.φαντασου πεζω ,με 400-420 fps k χωρις μασκα πολλες φορες,αλλα εχω αντιπαλο σεβαστο κ εμπιστο οτι δεν 8α ριξει στο προσωπο κ δεν 8α ριξει κατω απο 10 μετρα.
τωρα εδω πας σε ενα puplic και βγαινει ο κα8ε χαιλαντερ κ ραμπο και απο την μια τρωνε ενα τσουβαλι μπιλιες και δεν τρεχει τιποτα και απο την αλλη αμα δει καποιο αποτομα μπροστατου αρχιζει τισ ριπες στη μουρη σε αποσταση οσο φτανει η κανη και σου λεει τρομαξα.ελεος εκει δεν χωραει 400 φπς κ πιστευω δεν 8α χωρεσει ποτε.
οποτε καταληγουμε.πεζουν τα 400 400+φπσ αλλα οταν πλεον γινεις εμπιστος (και δεν αναφερομαι πρωσοπικα σε κανενα απλα ειναι γνωμη μου)κ σιγουρο οτι δεν 8α ριξεις ριπη κ κατω απο τα 10 μετρα κ βασικα δεν 8α σου πεταγεται το τερας η  το αλιεν να σε τρομαξει κ να αδιασεις την γεμιστηρα στο στομα του για να σκοτωσεις κ το μωρο στην κοιλια του κ να σωσεις τον πλανητη απο το κακο ψυχρο κ αορατο σκυουρο αλιεν με τα τεραστια δοντια απο καρχαρια που παραλιγο να σε κατασπαραξει ;D ;D ;D
η διαφορα του αντρα απο του παιδιου ειναι στην τιμη των παιχνιδιων τους

el.cind

να τη κανεις τορα φιλε nayl εδοσες το leopard και εγω δεν εχω aeg 400 fps θα του καναμε τρελη μετατροπη.... ;D ;D ;D θα ηταν το μηστικο ωπλο του airsoft.. 8)

Sierraxray

@airborne.
Λάβε υπόψην σου ότι οι πίστες της Αττικής, πλήν της Καισαριανής, όλες έχουν στοιχεία URBAN ή φτάνουν να είναι και CQB.
Οταν υπάρχει συστοιχία κτήρίων, ακόμα και δάσος να εχει γύρω, κάποια στιγμή θα γίνουν εμπλοκές γύρω και μέσα στα κτήρια. Και τότε θα τύχουν και βολές σε κοντινές αποστάσεις. Αυτό με το μέτρημα της απόστασης ή το κράτημα της σκανδάλης, ή τη σκόπευση στο θώρακα δεν είναι εύκολο να γίνει.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

ROOKIEJO

παρα το γεγονος οτι το θεμα εχει αναλυθει -εξηγηθει με σελιδες ολοκληρες και ομηρικες μαχες και δεν θα επρεπε να εχεις απαντηση ,θα σου επισημανω οτι το κοστος του να κανεις ενα 400+ κινεζικο να πηγαινει σωστα και αξιοπιστα ειναι απειρως μεγαλυτερο απο το να αλλαξεις ελατηριο.
και ενταξει σου εχω εμπιστοσυνη απεναντι -απεναντι να παιζεις με οσα θες, αν ομως γινει στραβη σε ενα safe place οπου κανεις δεν θα φοραει προστασια ,και εχουν γινει ,τι θα πουμε σε αυτους που την πατησαν.
δεν κανουν τα φπς το παικτη.μαλλον τον χαλανε.
θελουμε ασφαλεια για να παιζουμε και να γελαμε .γνωσεις για να περναμε καλυτερα.
και δεν θελω να ανοιξω θεμα με το ποσα φπς παιζουμε πραγματικα ??? ??? ???

Koukos

εχω φαει ριπη απο aug στα 450 fps στα 30 μετρα στο κεφαλι και ειχα 3 σημαδια στη σειρα σαν τους ινδους....εχω φαει με πιστολι απο τα 3 μετρα επειδι το παιδι τρομαξε οταν με ειδε (νταξ δε λεω φοβιζω ο ατιμος :P) στα 300 fps και μονο απο την αλλη δε μ περασε...δηλαδη θελω να πω οτι η δυναμη εινα σχετικη που θα φας με την αποσταση..δεν ειναι αθλημα που δε θα χτυπισεις..το λαθος ειναι της καθε ομαδας που επιτρεπει να παιζουν ατομα που δεν τειρουν τους κανονες  περασε μια φορα το οριο των 10 μετρων επιτιδες?εξω απο το παιχνιδι και τα γραφτει σαν ατομο μη εμπιστευτικο και δεν θα παιζει σε μεγαλα παιχνιδια..πριβε ας κανει οτι θελει...το λαθος σας ειναι οτι αντι να αποκοψετε παιχτες που εχουν τετια συμπεριφορα απλα κατεβαζετε τα ορια.βλεπω πολους με κρανη μασκες και γυαλια και τετια διαφορα και σκευτομαι οτι τα εχουν για ομορφια καποιοι δε γινετε αλιως..οταν ολα αυτα που φοραει ειναι σιγουρο οτι αντεχουν πολα φπς τοτε γτ παιζεις με λιγα φπς?ειναι αθλημα μη το ξεχνατε.οπως και στο ποδοσφαιρο αν ενασ παιχτης κανει κατι που βλαπτει τον αλλον αποβαλετε..δεν λενε εεε ξερετε δε θα κανετε τακλην πχ...να σας πω ομως κατι?πιο ευκολα θα βγω απο μια καληψη να παω σε μια αλλη οταν ο αλλος εχει κατω απο 350 το οπλο του οποτε υπαρχει μια μεγιση αποσταση που μπορει να με φτασει οποτε ελενχο πιο μικρο πεδιο πιθανης θεσης εχθρου και αλιως να εχω ενα τεραστιο πεδιο καθως εχω μ4 και μ16 σε ρολο ακροβολιστων πχ και σνιπερ στα 550 και να μη ξερω στη κυριολεξια απο που θα μου ερθει.. το θελουμε καμια φορα πιο ρεαλιστικο κανουμε γαματα σεναρια αλλα δε κειταζουμε αλλα πραγματα..

γνωμη μου παντα και φιλικα κουκος..(παντα ηθελα να το πω αυτο);D
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Sierraxray

Πάντως κάθε φορά που συζητιέται το θέμα, σίγουρα όλοι συμφωνούν στο θέμα της ασφάλειας, πλην όμως χωρίζονται σε δύο ομάδες:
1) σε αυτούς που θεωρούν πως το θέμα ασφάλειας πρέπει να ρυθμιστεί κυρίως (και όχι μόνο) στο επίπεδο των κανόνων εμπλοκής (έλεγχος δακτύλου, ελάχιστες αποστάσης βολών, αποκλεισμός όσων δεν τους τηρούν κλπ)
2) σε αυτους που πιστεύουν ότι το θέμα ασφαλείας ρυθμίζεται κυρίως(και όχι μόνο) σε επίπεδο ορίων εισαγωγής στο παιχνίδι (μάξιμουμ όριο FPS αλλιώς δεν παίζεις)

Η κοινή λογική λέει ότι το (1) θα ήταν το ιδανικό και είναι επιθυμητό ακόμα και απο αυτούς που πιστεύουν στο (2). Εξ'άλλου για έξτρα ασφάλεια πρέπει και προς τα κείνη την κατεύθυνση να γίνεται προσπάθεια. Ομως ταυτόχρονα η κοινή λογική λέει ότι το (1) θα καταλάβεις ότι δεν δούλεψε όταν είναι πολύ αργά ενώ με το (2) ξέρεις απο την αρχή, πρίν ξεκινήσει το παιχνίδι τί FPS θα αντιμετωπίσεις.

Γι'αυτό πιστεύω οι ομάδες σωστά στηρίζουν τα χαμηλά όρια ασφαλείας (για τα PUBLIC επαναλαμβάνω παιχνίδια..) και κυρίως στηρίζουν το θέμα της ασφάλειας σε αυτόν τον έλεγχο. Είναι το πιό πρακτικό δεδομένου του μεγάλου αριθμού παικτών.

Το μόνο που θα μπορούσε να συγκεράσει και τα 2 είναι η απαίτηση σκληρής προστασίας και του στόματος (ματία και στόμα δηλαδή σίγουρα) αλλά και εκεί υπάρχουν αντιδράσεις. (Καλά πολλοί δεν βάζουν ούτε balaclava).

Τέλος το θέμα του ότι είναι σπόρ και τραυματισμούς θα έχει είναι μεγάλη κουβέντα και κάθε φορά την ανακινούμε ξεχνώντας κάποια βασικά deficit που μας περιορίζουν σε σχέση με άλλα σπόρ...
1) ούτε μας στηρίζει η FIFA (που στο ποδόσφαιρο και νεκρούς να έχουμε δεν τρέχει τίποτε)
2) ούτε πληρωνόμαστε γι'αυτό (οπότε ένας τραυματισμός στο μάτι δεν καλύπτεται σαν εργατικό ατύχημα)
3) κενά στη νομοθεσία
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

ROOKIEJO

αν μου πεις οτι ΕΓΩ ο rookiejo δεν θα κανω μαλακια στο επομενο παιχνιδι παιζουμε με οσα θες .
ουτως η αλλως εχω 6 οπλα πανω απο 400 που παιζουν σπανια ως καθολου

hargyr

LOCKED
Off topic deleted

Μπορείτε να συνεχίστε το πολυσυζητημένο θέμα εδώ  ;)

http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,3357.0.html
PLAY FAIR