27/4/1941 Στρατιώτης Κωνσταντίνος Κουκκίδης (ΔΕ ΞΕΧΝΩ!)

Ξεκίνησε από Demon, 27 Απρ 2011, 15:08:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Demon

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ site ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ !

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
«ΟΧΙ»! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες..
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ:
«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε στην Αθήνα , επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει.
Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό.
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη.
Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του εύζωνα...
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας...

Demon

Φιλε μου εγώ ειλικρινά δάκρυσα οταν το διάβασα!!!!!
Απλα τέτοιοι ανθρωποι εμένα προσωπικά με κάνουν να νιώθω περίφανος που γεννηθηκα Έλληνας σε αντίθεση με τα 300 ρεμάλια που μας κυβερνάνε...

Elric

Και φυσικα οπως σε ολα..υπαρχει και η αντιθετη αποψη...

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001022a.htm

Να σημειωσω για να προλαβω τιποτα κακοπροαιρετα σχολια, οτι δεν συμμεριζομαι καμια αποψη (υπαρχει δεν υπαρχει) διοτι αμα δεν ψαξω ο ιδιος να βρω την αληθεια (σε ολα ή σε οσα μπορω) δεν πιστευω τιποτα. Απλα με αφορμη την δημοσιευση του ghostrider ,googl-αρα το ονομα του και βγηκε και το παραπανω δημοσιευμα.

Vangelis

@Ghostrider, Μπράβο που το θυμήθηκες!

Ο λόγος που το έχουν κρύψει είναι ότι κατά μεγάλη πιθανότητα ο Κωνσταντίνος Κουκίδης δεν ήταν εύζωνας αλλά μέλος της νεολαίας ΕΟΝ. 

Αυτό καθιστά την πράξη ακόμα ποιο ηρωική, αφού από έναν εύζωνα περιμένεις μια ανάλογη πράξη, αλλά όχι από έναν νεαρό σε ηλικία άνθρωπο που βρέθηκε εκεί μόνος μην έχοντας  οπλισμό, για να υπερασπιστεί το Εθνικό σύμβολο και να δείξει με την πράξη του στους κατακτητές τι σημαίνει Ελληνική ψυχή.

Η πράξη του Κωνσταντίνου Κουκίδη προκαλεί δέος και αν μη τι άλλο αποδεικνύει  την ανδρεία και το μεγαλείο του λαού μας, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να ευτελίσουν κάθε έννοια εθνικής συνείδησης και υπερηφάνειας.

Ο άνθρωπος αυτός άφησε την τελευταία του πνοή ελεύθερος, κρατώντας για πάντα μαζί του ότι ποιο πολύτιμο είχε μείνει αδούλωτο.

@Elric, δες και αυτή την πηγή.
http://www.pare-dose.net/?p=2795
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

chrisdeggestin

Καλημερα και απο εμενα,την ιστορια αυτη την εχω διαβασει εδω και χρονια μαλιστα νομιζω οτι εχω το τευχος του περιοδικου Ηρωες που αναφερεται στο περιστατικο.
Δεν μπορω να επιβεβαιωσω το γεγονος γιατι δεν ημουν παρον,ΜΠΟΡΩ ομως να το θεωρησω λογικο αφου προκειται για ΕΛΛΗΝΑ.Ειμαστε μια χωρα που εκτος απο το καλο λαδι και κρασι εχουμε να αναδειξουμε χιλιαδες ηρωες σε ολους τους πολεμους που συμμετειχε η χωρα μας ακομη και σημερα που ολοι μας περναμε οτι περναμε και παλι δεν σκυβουμε το κεφαλι και προσπαθουμε να ειμαστε περηφανοι.
Ελληνας γεννιεσαι δεν γινεσαι ποτε και πρεπει ολοι να μην ξεχναμε οτι τον εχουμε στο αιμα μας τον ηρωισμο το εχουμε αποδειξει πολλες φορες σε ΠΟΛΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τωρα θα μπορουσα να γεμισω ολο το ποστ μου με αντιστοιχα περιστατικα τα οποια ειναι αποδεδειγμενα αλλα το θεωρω ματαιο ειναι σαν να θελω να σας πω οτι μια Ferrari ειναι γρηγορο αμαξι,η ιστορια εχει καταγραψει με πολυ εντονο τροπο τον ηρωισμο του λαου μας!!!!!!!!!!!!!!!!
Οσο για την αληθεια φιλε Elric μην την ψαχνεις στο διαδικτυο ,ρωτα τον παππου σου και την γιαγια σου να σου την πουν και μετα φιλε απο αυτα που θα ακουσεις ολα θα σου φαινοντε πολυ λογικα.Στον συγκεκριμενο πολεμο η χωρα μας εκανε ΘΑΥΜΑΤΑ  και δεν ΕΣΚΥΨΕ το κεφαλι σε κανενα οποτε και να μην εγινε το συγκεκριμενο γεγονος για εμενα δεν αλλαζει τιποτα εγιναν χιλιαδες αλλα που καλο ειναι να τα εχουμε σαν παραδειγμα γιατι αυτοι οι ανθρωποι με το αιμα τους γεμισανε σελιδες ολοκληρες στο διαδυκτιο για να μπορουμε εμεις ετσι απλα απο το γραφειο μας να τα αμφισβητουμε και να ψαχνουμε την αληθεια .

Αληθεια ειναι αυτο και δεν νομιζω να μπορει καποιος να το αμφισβητισει...

"Οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες"

Μπραβο στο φιλο Ghostrider που το θυμηθηκε  για να μαθαινουν οι νεοτεροι και να μην τολμησουν να ξεχασουν οι παλιοτεροι...

Παντα φιλικα Χρηστος

Maleficus

Είμαστε η μοναδική χώρα που της επιτρέπει η σημαία της να είναι υψωμένη σε υπο Γερμανικής Κατοχής έδαφος.Είμαστε ο μοναδικός λαός για τον οποίο δε γέλασε μέσα στο Reichstag ο τότε αρχηγός κράτους Αδόλφος Χίλτερ όπως έκανε με τις απαιτήσεις του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αιχμάλωτοι στη γενική σύρραξη με τη Γερμανία ( διότι η κατοχή είναι άλλη ιστορία) ελευθερώθηκαν με επιβεβαιωμένες πηγές.Είμαστε ο λαός που βοήθησε στο να χαλάσει η εκστρατεία του "Fuhrer" στη Σοβιετική Ένωση.'Οταν η αντίσταση των άλλων ήταν 5,15,40 μέρες εμείς αντισταθήκαμε σε δύο μέτωπα για πάνω απο 200 μέρες !!!!

«Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω ότι από τους αντιπάλους οι οποίοι μας αντιμετώπισαν ήταν ιδιαίτερα ο έλληνας στρατιώτης που πολέμησε με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο.Συνθηκολόγησε τότε μόνον όταν κάθε περαιτέρω αντίσταση ήταν αδύνατη και επομένως μάταιη.[...] Για τον ηττημένο και ατυχή ελληνικό λαό αισθανόμαστε ειλικρινή συμπάθεια.Υπήρξε θύμα του βασιλιά του και μιας μικρής παρασυρμένης ηγετικής κλίκας.Ωστόσο αγωνίστηκε με τόσο μεγάλη γενναιότητα ώστε ακόμη και οι εχθροί του δεν μπορούν να αρνηθούν την εκτίμησή τους προς αυτόν.[...] Οι έλληνες αιχμάλωτοι αφέθηκαν ή θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι λόγω της γενικής ανδρείας στάσης των στρατιωτών αυτών». 

Αδόλφος Χίτλερ

Τώρα πείτε μου αν στη κάτω φωτογραφία πάνε σε πανηγύρι ή πόλεμο !

Uploaded with ImageShack.us

"Ποτέ δεν είδα στρατιώτες που να `γλεντούν' τον πόλεμο και τις κακουχίες, σαν τους μικροκαμωμένους ζωηρούς Έλληνες"
"Για τους Έλληνες η ελευθερία είναι ζωή και ο θάνατος απλό επεισόδιο..."

Λίλαντ Στόουν, Αμερικανός δημοσιογράφος

jumbo

Παράθεση από: Vangelis στις  28 Απρ 2011, 01:55:40 ΠΜ
@Ghostrider, Μπράβο που το θυμήθηκες!

Ο λόγος που το έχουν κρύψει είναι ότι κατά μεγάλη πιθανότητα ο Κωνσταντίνος Κουκίδης δεν ήταν εύζωνας αλλά μέλος της νεολαίας ΕΟΝ. 

Αυτό καθιστά την πράξη ακόμα ποιο ηρωική, αφού από έναν εύζωνα περιμένεις μια ανάλογη πράξη, αλλά όχι από έναν νεαρό σε ηλικία άνθρωπο που βρέθηκε εκεί μόνος μην έχοντας  οπλισμό, για να υπερασπιστεί το Εθνικό σύμβολο και να δείξει με την πράξη του στους κατακτητές τι σημαίνει Ελληνική ψυχή.

Η πράξη του Κωνσταντίνου Κουκίδη προκαλεί δέος και αν μη τι άλλο αποδεικνύει  την ανδρεία και το μεγαλείο του λαού μας, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να ευτελίσουν κάθε έννοια εθνικής συνείδησης και υπερηφάνειας.

Ο άνθρωπος αυτός άφησε την τελευταία του πνοή ελεύθερος, κρατώντας για πάντα μαζί του ότι ποιο πολύτιμο είχε μείνει αδούλωτο.

@Elric, δες και αυτή την πηγή.
http://www.pare-dose.net/?p=2795

+1
απο εκει και υστερα ειτε ηταν ευζωνος, ειτε μελος της Ε.Ο.Ν δεν παυει να αποτελει μια ηρωικη πραξη, που μονο φωτεινο παραδειγμα φιλοπατριας μπορει να αποτελεσει. :)
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

salamine153

Παντως, ειναι ντροπη να κρυβεται το γενικο αισχος πισω απο μεμονομενα κατορθωματα, ποσο μαλλον ψευτικα κιολας
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Demon

Δεν την κατάλαβα την απάντηση σου καλά εξηγήσου σε παρακαλώ....
ποιο ακριβώς ειναι ψέμα ο θάνατος αυτού του παλικαριού????
τι ακριβώς εννοείς?????

MAKISL

γαμω το κερατο σου παπαρα ghost rider .....ειμαι στη δουλεια , διαβαζω (δεν την θυμωμουνα την ιστορια )  και εχω δακρυσει.... θα με βλεπουνε κι οι πλεατες και θα νομιζουν οτι με δειρανε.....
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ

MAKISL

Παράθεση από: Elric στις  28 Απρ 2011, 01:43:29 ΠΜ
Και φυσικα οπως σε ολα..υπαρχει και η αντιθετη αποψη...

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001022a.htm

Να σημειωσω για να προλαβω τιποτα κακοπροαιρετα σχολια, οτι δεν συμμεριζομαι καμια αποψη (υπαρχει δεν υπαρχει) διοτι αμα δεν ψαξω ο ιδιος να βρω την αληθεια (σε ολα ή σε οσα μπορω) δεν πιστευω τιποτα. Απλα με αφορμη την δημοσιευση του ghostrider ,googl-αρα το ονομα του και βγηκε και το παραπανω δημοσιευμα.

δεν ξερω αν υπηρξε ως φυσιογνωμια ο κουκιδης....   Αλλα εχοντας υπηρετησει στον ελληνικο στρατο, και εχοντας παρε δωσε καθημερινα με το ελληνικο δημοσιο , και ξεροντας την οργανωση του ελληνικου δημοσιου , ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ (τουλαχιστον ισως στους αξιωματικους τα αρχεια να ηταν πιο οργανωμενα) καταγεγραμμενα και οτι απο τοτε μεχρι σημερα δεν χαθηκε ουτε σελιδα....
Εδω σημερα που υπαρχουν απο υπολογιστες μεχρι μεντιουμ και παλι ανακαλυπτουμε χαμενα στοιχεια  για σημερινα γεγονοτα ,
οχι για κατι που εγινε το 40 με   και ολο το χαμο του τοτε....
Και ερχονται να με πεισουν τα λαμογια της πολιτικης οτι ναι το ψαξαμε το πραμα και δεν βρηκαμε τιποτα.... σιγα τους ερευνητες .
κανα τελειωμενο υπαλληλο του ληξιαρχιου ΑΝ βαλανε και αυτος μεταξυ φραπε και αλλων εργασιων ανοιξε κανα δυο βιβλια δεν βρηκε τιποτα Και απεφανθει .....

Ξαναλεω δεν ξερω αν υπηρξε ο ανθρωπος αυτος,αλλα αν θες να μου πεις οτι δεν υπηρξε,(στους καθε λογης αβραμο αναφερομαι) μην μου λες οτι εψαξες στα "ΑΛΑΘΗΤΑ" αρχεια του Ελλ. Στρατου.... το μονο που κανεις ειναι να μου προκαλεις συχνοουρια απο τα γελια
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ

MAKISL

Παράθεση από: Maleficus στις  28 Απρ 2011, 13:17:20 ΜΜ
Είμαστε η μοναδική χώρα που της επιτρέπει η σημαία της να είναι υψωμένη σε υπο Γερμανικής Κατοχής έδαφος.Είμαστε ο μοναδικός λαός για τον οποίο δε γέλασε μέσα στο Reichstag ο τότε αρχηγός κράτους Αδόλφος Χίλτερ όπως έκανε με τις απαιτήσεις του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αιχμάλωτοι στη γενική σύρραξη με τη Γερμανία ( διότι η κατοχή είναι άλλη ιστορία) ελευθερώθηκαν με επιβεβαιωμένες πηγές.Είμαστε ο λαός που βοήθησε στο να χαλάσει η εκστρατεία του "Fuhrer" στη Σοβιετική Ένωση.'Οταν η αντίσταση των άλλων ήταν 5,15,40 μέρες εμείς αντισταθήκαμε σε δύο μέτωπα για πάνω απο 200 μέρες !!!!

«Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω ότι από τους αντιπάλους οι οποίοι μας αντιμετώπισαν ήταν ιδιαίτερα ο έλληνας στρατιώτης που πολέμησε με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο.Συνθηκολόγησε τότε μόνον όταν κάθε περαιτέρω αντίσταση ήταν αδύνατη και επομένως μάταιη.[...] Για τον ηττημένο και ατυχή ελληνικό λαό αισθανόμαστε ειλικρινή συμπάθεια.Υπήρξε θύμα του βασιλιά του και μιας μικρής παρασυρμένης ηγετικής κλίκας.Ωστόσο αγωνίστηκε με τόσο μεγάλη γενναιότητα ώστε ακόμη και οι εχθροί του δεν μπορούν να αρνηθούν την εκτίμησή τους προς αυτόν.[...] Οι έλληνες αιχμάλωτοι αφέθηκαν ή θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι λόγω της γενικής ανδρείας στάσης των στρατιωτών αυτών». 

Αδόλφος Χίτλερ

Τώρα πείτε μου αν στη κάτω φωτογραφία πάνε σε πανηγύρι ή πόλεμο !

Uploaded with ImageShack.us

"Ποτέ δεν είδα στρατιώτες που να `γλεντούν' τον πόλεμο και τις κακουχίες, σαν τους μικροκαμωμένους ζωηρούς Έλληνες"
"Για τους Έλληνες η ελευθερία είναι ζωή και ο θάνατος απλό επεισόδιο..."

Λίλαντ Στόουν, Αμερικανός δημοσιογράφος

Η σωστη εκφραση φιλε μου ειναι ΗΜΑΣΤΑΝ....
τωρα ειμαστε απλα ενα ματσο μαλακες καναπεδατοι , που το μονο που ξερουμεν ανκανουμε ειναι να θυμομαστε το ποσο μεγαλοι ημασταν καποτε
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ

Demon

Παράθεση από: MAKISL στις  11 Μαΐου 2011, 10:28:27 ΠΜ
γαμω το κερατο σου παπαρα ghost rider .....ειμαι στη δουλεια , διαβαζω (δεν την θυμωμουνα την ιστορια )  και εχω δακρυσει.... θα με βλεπουνε κι οι πλεατες και θα νομιζουν οτι με δειρανε.....

Ευχαριστώ φιλαράκι
Χαίρομαι που στο θύμησα και ενιωσες όπως και γώ! :-)
Τέτοιοι άνθρωποι (αδιαφορώ αν θεωρούν κάποιοι ολο αυτό ψέμα) εμένα με κάνουν περίφανο και ταυτόχρονα με κάνουν να μην χανω την πίστη μου και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει.Ειναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω το να παραδώσω την χώρα μου ελευθερή (οπως το πάρει κανείς αυτο) στα παιδιά μου, και να τους μεταλαμπαδεύσω την ιστορία του τόπου τους.

plwtarxhs

μακαρι να μπορεσουν και οι σημερινοι ελληνες να δειξουν τετοιο πατριωτισμο οταν χρειαστει.

mirrage

Εγώ θα έλεγα μακάρι να μην χρειαστεί να δείξουν ξανά οι Έλληνες τέτοιο πατριωτισμό.