Χαίρετε, καλώς σας βρήκα

Ξεκίνησε από Ikarus, 13 Απρ 2011, 02:17:44 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ikarus

Πρίν πολύ καιρό έλεγα να ασχοληθώ με paintball μετά από παροτρύνσεις φίλων, τελικά δεν με τράβηξε...
Τώρα στα "γεράματα" λοιπόν, ανακάλυψα το airsoft (ένας φίλος "έπαιζε" και έψαξα να δώ τι είναι) και από τότε μολύνθηκα με το μικρόβιο.
Χάζεψα διάφορα forums, και μπορώ να πω οτί διάφορα θέματα που είχαν να κάνουν με νομικά ζητήματα (άτομα που είχαν μπλεξίματα για διάφορους λόγους) με αποθάρρυναν αρκετά...
Πρίν λίγες μέρες, μιλούσα με έναν φίλο που "παίζει" airsoft (δεν ξέρω αν έχει account στο συγκεκριμένο forum) και απο δίπλα μας άκουσε ένα παλικάρι, (Taylor μέσα στο forum αυτό). Καθώς συζήτησα ελάχιστα, μου έδωσε μια σπρωξία άθελα του και να 'μαι λοιπόν!
Θα ήθελα λοιπόν να ξεκινήσω με την απόκτηση βασικού εξοπλισμού και με διευκρινήσεις σχετικά με νομικά θέματα που ίσως προκύπτουν.
Σαν "στραβάδι" λοιπόν, ξέρω πολύ βασικά πράγματα σχετικά με τα είδη αεροβόλων airsoft και οποιαδήποτε βοήθεια για τα πρώτα μου βήματα είναι πραγματικά πολύτιμη.

Να είστε καλά, ευχαριστώ.

chrisdeggestin

Καλωσηρθες  φιλε Ikarus στην πιο κεφατη και τρελλη παρεα!!!!!!! ;) ;) ;)
Το πρωτο που θα διαπυστωσεις στο πρωτο σου παιχνιδι ειναι οτι το χομπι αυτο δεν εχει ηλικιες(αρκει να εισαι πανω απο 18)και αγκαλιαζει ολων των ειδων ανθρωπων.
Για τα νομικα θεματα ,ριξε μια ματια στο συγκεκριμενο forum στην ενοτητα με ονομασια "Συζητησεις  γενικου ενδιαφεροντος" στο post με τιτλο"Νομοθεσια περι  οπλων"και νομιζω οτι θα παρεις τις απαντησεις που θες.
Ασχολουμαι με το airsoft πανω απο 2 χρονια και προερχομαι απο το paintball με αλλα 4 χρονια και θελω να σε ενημερωσω οτι ποτε δεν ειχα προβλημα με τις αρχες.Αν εισαι υπευθυνος ,διακριτικος και δεν προκαλεις νομιζω οτι ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να εχεις καποιο νομικο προβλημα...
Για την δικια σου ασφαλεια θα σε συμβουλευα να διαβασεις τους κανονες ασφαλειας και διεξαγωγης ενος σεναριου και νατους τηρεις ΠΑΝΤΑ!!!!
Παντα θα υπαρχουν διπλα σου ατομα με προθυμια να σου απαντησουν καθε ερωτηση σου για αυτο να μην διστασεις να ρωτας και να ξαναρωτας...
Για οποιαδηποτε απορρια που εχεις μπορεις να μου στειλεις και pm και με χαρα θα σου απαντησω.
Θα ηταν χαρα μου να τα πουμε απο κοντα σε καποιο σεναριο ,οσο για τον εξοπλισμο σου ξεκινα με μια μεσαια κατασταση μιν ξοδεψεις πολλα χρηματα μεχρι να δεις τι σου ταιριαζει.Η επιλογη σου ας ειναι κατι που σου αρεσει μαθε για τα fps των οπλων πριν βρεθεις προ εκπληξεων.
Σου ευχομαι λοιπον Καλωσηρθες και καλα ,πολλα και ασφαλη παιχνιδια .... ;) ;) ;)

Οτι θες στην διαθεση σου.... ;)

dtz

Ikarus καλωσήρθες και από μένα,

κι εγώ στα "γεράματα" ξεκίνησα να παίζω, παρ΄όλο που αγοράζω ρέπλικες,
πολλά χρόνια πίσω, όταν ρίχνανε μόνο με ελατήριο και μονή βολή. (τα έφερνε το plastimodellismo αν θυμούνται κάποιοι παλιότεροι) :)
  Οπως πολύ σωστά σου έγραψε και ο chrisdeggestin όταν είσαι διακριτικός δεν έχεις πρόβλημα, άσε που πολλά παιδιά - συνπαίκτες είναι από τον χώρο των σωμάτων ασφαλείας, οπότε έχουμε και από εκεί μια μικρή χείρα βοηθείας αλλά και γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
  Δίαλεξε το "όπλο" που σου αρέσει, καλύτερα εντός ορίων fps (μην το σκαλίζεις από κούτα) και όπωσδήποτε τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας (πρόσωπο, χέρια, πόδια) και όλα τα άλλα έρχονται.
  Ευτυχώς είσαι σε χώρο που υπάρχουν πολλά ΚΑΛΑ παιδιά ή γεροντοπαλλήκαρα  ;D(ότι προτιμάς !), πρόθυμα για ότι θες να ρωτήσεις   :)
  Το μόνο πράγμα που δεν αντέχεται, να το ξέρεις, είναι το "δούλεμα" συζύγου, συνομίληκων, γονιών, πεθερικών κτλ, ο βαθμός του οποίου εξαρτάται και αυξάνεται, ανάλογα με την ηλικία σου  ;D ;D
don 't get mad, get even

Taylor

Καλώς το το παιδί!Χαίρομαι που σε έπεισα και τελίκα αποφάσισες να μπείς στον όμορφο κόσμο του airsoft! :D
Είμαι πρόθυμος καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά να σε βοηθήσουμε στο πρώτο ξεκίνημα σου.Πολύ ωραία ο φίλος crisdeggestin σου τόνισε κάποια σημεία βασικά ώστε να έχεις μια ιδέα γύρω απο το άθλημα.
Για το θέμα του εξοπλισμού είναι μέγαλη η γκάμα!Θα σου στείλω κάποια λινκ για να κοιτάξεις τι σου αρέσει και αν θέλεις κάποια στιγμή να πάμε να τα δεις και απο κοντά και να δεις τι σου κάθεται καλύτερα!
Ότι χρειαστείς μην ντραπείς να ρωτήσεις ;)
Και πάλι καλώς μας ήρθες!!

chrisdeggestin

Mπραβο φιλε taylor που με την προσπαθεια σου αποκτησαμε ενα ακομη καινουργιο μελος στην κοινοτητα !!!!!!!!!!!!!!! ;)

Ikarus

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, chrisdeggestin, dtz, Taylor!
Τα διάβασα τα νομικά και κανόνες ασφαλείας, και τα πράγματα φαίνονται να  είναι αρκετά ξεκάθαρα.
Είχα θέμα με το οτι τα όπλα του airsoft είναι αντίγραφα πραγματικών, γιατί είχα ακούσει ότι χρειάζεται άδεια συλλέκτη η κάτι τέτοιο, και είχα διαβάσει μέσα στον χαμό ότι κάποιοι έλεγαν οτι έπρεπε να είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου.
Γενικά απ' ότι βλέπω τα AEG είναι πρώτα σε προτίμηση, (βέβαια ως νέος μπορεί να πέφτω έξω).
Γενικά απο άποψη οπλισμού πάντα μου άρεσαν τα  mc51, g3a4, mp5 (γενικά retractable κοντάκια)και κάτι τέτοιο είχα κατα νου για αρχή.Βέβαια, δεν ξέρω τι υπάρχει εκεί έξω και τι είναι καλό για αρχή...
Σχετικά με τα Fps βεβαίως και με ενδιαφέρει να είναι σε επιτρεπόμενα όρια (328 + - 5% απ' ότι είδα) μιας και ο βασικός λόγος που ξεκινάω είναι το "παιχνίδι", βέβαια δεν ξέρω αν θα φαίνεται κάπου αυτό πάνω στο αεροβόλο, ή βρίσκεται μόνο κατόπιν μετρήσεως, (και αν για οποιοδήποτε λόγο υπερβαίνεται αν γίνεται να ρυθμιστεί εντός ορίων), δεν θα ήθελα να πάρω κάτι το οποίο δεν είναι ασφαλές και δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν, θα συνεχίσω την ανάγνωση ψάχνοντας θέματα που θα πρέπει να γνωρίζω.
Ευχαριστώ και πάλι :)

Prom81

Καλησπερα και καλως σε βρηκαμε Ικαρε!
Τα fps δεν αναγραφονται πανω στο αεροβολο, αλλα εαν ψαξεις τα περισσοτερα σαιτς αναφερουν το ποσα "βγαζουν". Ρυθμιση στα fps γινεται μονο με αλλαγες στα εσωτερικα μερη του αεροβολου (με το αναλογο εξτρα κοστος παντοτε).
Τωρα στο τι ειναι καλο για αρχη, εξαρταται απο την τσεπη σου, και παει αναλογα με την ποιοτητα του αεροβολου και την εταιρια. Αλλα αυτο αποτελει καθαρα προσωπικη επιλογη σου.

1T2X1

Αλλαγές στην ταχύτητα μπορούν να γίνουν με την αντικατάσταση του ελατηρίου.Υπ'όψιν ότι η εγκατάσταση στενότερης κάννης ή καλύτερης ποιότητας hop up μπορεί να επιφέρει αύξηση της ταχύτητας.

Οι κανόνες ασφαλείας είναι ξεκάθαροι,τα νομικά όχι.Να έχεις πάντα υπ'όψιν ότι είσαι 100% παράνομος με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος τα ηλεκτρικά είναι η βέλτιστη λύση για ένα νεοεισερχόμενο στο χομπυ,τόσο για οικονομία όσο και για αξιοπιστία.
Παράθεση από: Prom81 στις  13 Απρ 2011, 13:52:51 ΜΜ
Καλησπερα και καλως σε βρηκαμε Ικαρε!
Τα fps δεν αναγραφονται πανω στο αεροβολο, αλλα εαν ψαξεις τα περισσοτερα σαιτς αναφερουν το ποσα "βγαζουν".

..και τις περισσότερες φορές γράφουν διαφορετικά από όσα "βγάζουν"..

Ikarus

Σε ευχαριστώ πολύ Prom81!
1T2X1, έχεις απόλυτο δίκιο για τον νόμο, έχω διαβασει σε forum αρκετές περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν θέματα με τον νόμο και ήταν ο λόγος που φοβόμουν να ξεκινήσω να ασχολούμαι, βλέποντας όμως οτι αυτό δεν σταματά τα άτομα που "παίζουν" (σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι ένα απλό ανέμελο παιχνίδι) είπα να εγγραφώ σε κάποιο απο τα forum (μπήκα και σε ακόμη ένα) έτσι ώστε να μάθώ πως θα μπορέσω να απολαύσω το airsoft με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και πάνω απ' όλα να μην προκαλέσω σε καμία περίπτωση τον νόμο, όσο είναι δυνατόν τουλάχιστον.Καλά τα όσα διαβάζω και τα αυτονόητα αλλά στο τέλος μόνο όσοι έχουν ζήσει καταστάσεις μπορούν πραγματικά να μου προσφέρουν συμβουλές.
Δεν γίνεται πραγματικά να καλύψεις νομικά με ασφάλεια ενα αντίγραφο όπλου, γιατί όταν βρεθεί σε κοινή θέα, μπορεί να προκαλέσει σε ίδιο βαθμό με ένα πραγματικό, χωρίς να χρειάζεται να βάλλει.
Ως υπεύθυνο άτομο, πρέπει να μαθαίνω πότε και πως με καλυπτει ο υπάρχον νόμος, και πως να μην προκαλώ, πρώτον για την ασφάλεια μου και των διπλανών μου. Γι αυτό βέβαια και ρωτώ και θα συνεχίσω να ρωτώ σχετικά με τα νομικά και τα μέτρα προστασίας, καλύτερα παραπάνω μέτρα παρά ελλειπή.
Σε ευχαριστώ λοιπόν που μου "κρούεις τον κώδωνα" σχετικά με τις ελλείψεις του νόμου.

Τέλος, πέραν απο την αποσυναρμολόγηση, "αδειασμα", αφαίρεση μπαταριών-αμπουλών, ειδοποίηση αστυνομικού οργάνου πριν απο έλεγχο, μεταφορά χωρίς να φαίνεται το σχήμα και χωρίς να προκαλούμε με ενδύσεις και μερική αποκάλυψη σημείων του αεροβόλου, μεταφορά κατα δύναμην σε μη άμεσα προσβάσιμο σημείο (πορτ μπαγκαζ), μεταφορά του νόμου για αποφυγή παρεξηγήσεων, μεταφορά μόνο όταν πρόκειται να μεταφερθώ σε σημείο βολής, τί άλλο μπορώ να κάνω έτσι ώστε να είμαι όσο πιο σωστός γίνεται σε επικείμενο έλεγχο;
Αν υπάρχει κάποιό thread με περιεχόμενο σχετικά με το πως πρέπει να φέρομαστε υπέυθυνα παρακάλω να μου το επισημάνετε (ειδάλλως θα το βρώ ψάχνοντας) ή προσθέστε μου κάτι που μπορεί να μην συμπεριέλαβα πιο πάνω.

Ευχαριστω πολύ.

Taylor

Παράθεση από: chrisdeggestin στις  13 Απρ 2011, 13:27:35 ΜΜ
Mπραβο φιλε taylor που με την προσπαθεια σου αποκτησαμε ενα ακομη καινουργιο μελος στην κοινοτητα !!!!!!!!!!!!!!! ;)

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε!Το παίδι είναι αξιόλογο και γι'αυτο το λόγο ενδιαφέρθηκα. :)