ΑΠΟΡΙΑ

Ξεκίνησε από L-96, 13 Μαρ 2011, 18:23:39 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

L-96

Καλησπερα σας

μια ερωτηση ....ειμαι με το γιο μου ο οποιος ειναι 16 χρονων και ξαφνικα απο την περιοχη περναει περιπολικο τι γινεται ?παρουσια γονεα μπορει να ασχοληθει με το αθλημα (λαμβανοντας ολα τα απαραιτητα μετρα προφυλαξης ) ή ο νομος ειναι ξεκαθαρος ανω των 18 χρονων ?

SAPPER

Είναι ξεκάθαρος και είναι ποσταρισμένος εδώ:  http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1371.0.html

Ενδεικτικά είναι στον νόμο 2168/93'
Άρθρο 7: Κατοχή.

3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.

L-96

ευχαριστω για την αμμεση απαντηση ....δλδ ειμαστε για αυτοφωρο σε περιπτωση ελεγχου ?

jumbo

Παράθεση από: L-96 στις  13 Μαρ 2011, 18:48:24 ΜΜ
ευχαριστω για την αμμεση απαντηση ....δλδ ειμαστε για αυτοφωρο σε περιπτωση ελεγχου ?

κανονικα ναι φιλε μου. :)
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Vangelis

Καλησπέρα και απο εμένα,

Ν.2168/93, στην παράγραφο 11 του άρθρου 10.

Άρθρο 10.

11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τυφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το
18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο
κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων
αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την
αλιεία απαγορεύεται.
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.