Ραβδωτή κάνη

Ξεκίνησε από Giotsil, 21 Οκτ 2010, 22:24:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Giotsil

Υπάρχει κανένας κανόνας για χρήση ή μη ραβδωτής κάνης σε όπλα airsoft;
(εδώ και στο εξωτερικό)

Kallistos

Απο ότι ξέρω δεν υπάρχει.

Εχε υποψην σου με το να χρησιμοποιήσεις ραβδοτή κάνη, πιά, δε θα έχεις hopup καθως το φαλτσο θα καταργήται λογο των ραβδόσεων.
Ready... Steady... Fire...!!!

liongreek

Παράθεση από: Kallistos στις  21 Οκτ 2010, 23:47:04 ΜΜ
Απο ότι ξέρω δεν υπάρχει.

Εχε υποψην σου με το να χρησιμοποιήσεις ραβδοτή κάνη, πιά, δε θα έχεις hopup καθως το φαλτσο θα καταργήται λογο των ραβδόσεων.

θεωρητικά...ναι. Πρακτικά, επειδή σε όλα τα AEG μου έχω πάνω Tanio Koba, πάντα χρειάζεται να τσιμήσω λίγο το hopup για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.

Πάντως έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που όντως η κάννη λειτουργεί με μηδενισμένο hopup σωστά.

Για την νομοθεσία, αφορά πυροβόλα όπλα και όχι αεροβόλα.

Kallistos

Αλλά αν το εισάγεις και το προσέξει ο τελωνιακός ίσως να στο κόψει για αυτό το λόγο. Είναι στην διακριτική ευχεριά του τελωνιακου να στο περάσει αν το δει, γιατι μπορει να πει δεν θελω να βρω τον μπελα μου.

Αλλα απο περιέργεια για πές μου, τι διαφορά είδες με την ραβδωτή συγκριτικά με την λεία κάνη;

Teacherdick

Λογικά, βάση του σχεδιασμού της κάνης, πρέπει να σου δίνει καλύτερη συγκέντρωση βολής.Επίσης βλέπω ότι υπάρχουν ραβδωτές κάνες που συνεργάζονται με το hop up, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν.Οι απόψεις διαφέρουν..
Si Vis Pacem, Para Bellum.

Whiskey

Εχετε υποψην οτι η ραβδωτη κανη θα δωσει καλο αποτελεσμα μεχρι ενα οριο μηκους (περιπου οσο η κανη ενος Μ4) ... μετα απο αυτο θα αρχισει να χανει και αποστασιακα και σε συγκεντρωση (συν του οτι χανει σε αποκριση το hop-up μετα) ... επισης μια ραβδωτη κανη δεν ειναι tight bore οποτε δεν δινει ανοδο στα fps (ενω παραλληλα αυξανει την αποσταση και συγκεντρωση βολων) ... δεν εχουν τυχαια σχεδον διπλασια τιμη απο μια καλη tight bore.

Τελος δεν εχετε προβληματα τελωνειου κτλ ... και η διαμετρος του σωληνα ειναι πολυ μικρη για να την περασει κανεις για κανη πυροβολου οπλου αλλα και οπως προειπωθηκε δεν απαγορευεται μια και σχεδον τα περισσοτερα αεροβολα οπλα διαθετουν ραβδωτες.

Αυτα απο δικη μου εμπειρια.

Kallistos

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Giotsil

Βασικά απ'ό,τι παρατήρησα η ραβδωτή κάνει προσδίδει κάθετο spin προς την κίνηση
οπότε βελτιώνει την ακρίβεια και συγκέντρωση βολών. Το hop up δίνει παράλληλο στη
μεταφορική κίνηση σφαίρας. Θεωρητικά μπορούν να υπάρχουν και τα δύο. Πρακτικά
μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο λόγω ραβδώσεων (διατηρω όμως επιφυλάξεις).
Αν ξέρει κάποιος να δώσει κάποιο παράδειγμα ραβδωτής κάνης airsoft στο εμπόριο
γιατί ενδιαφέρομαι.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το θέμα ασφάλειας με spin η σφαίρα αποκτά παραπάνω ενέργεια
ενω παράλληλα κάνει την κίνηση της βίδας "on impact", μπορεί να υπάρξει θέμα;

Kallistos

Δεν ξέρω όμως αν αξίζει τα λεφτά της αυτή η βελτίωση.
ΠΧ μια Promitheus πιο καλά μου φαίνεται!

liongreek

Παράθεση από: Giotsil στις  23 Οκτ 2010, 00:04:54 ΠΜ
Βασικά απ'ό,τι παρατήρησα η ραβδωτή κάνει προσδίδει κάθετο spin προς την κίνηση
οπότε βελτιώνει την ακρίβεια και συγκέντρωση βολών. Το hop up δίνει παράλληλο στη
μεταφορική κίνηση σφαίρας. Θεωρητικά μπορούν να υπάρχουν και τα δύο. Πρακτικά
μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο λόγω ραβδώσεων (διατηρω όμως επιφυλάξεις).
Αν ξέρει κάποιος να δώσει κάποιο παράδειγμα ραβδωτής κάνης airsoft στο εμπόριο
γιατί ενδιαφέρομαι.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το θέμα ασφάλειας με spin η σφαίρα αποκτά παραπάνω ενέργεια
ενω παράλληλα κάνει την κίνηση της βίδας "on impact", μπορεί να υπάρξει θέμα;

το μόνο διαφορετικό που κάνει η ραβδωτή είναι να μην επιτρέπει στο bb να πλησιάσει στα τοιχώματα, δίνοντας μια περισσότερο ευθυτενή τροχιά στην έξοδο από το AEG. Η διατήρηση της ενέργειας είναι αμελητέα για να προκαλέσει οποιοδήποτε ύποπτο spin effect  και μην ξεχνάς ότι πρόκειται για πλαστικό σφαιρίδιο που έχει χάσει την μισή του αρχική ταχύτητα στα πρώτα 5 μέτρα.

Είμαι σίγουρος πως αν το ψάξουμε καλύτερα θα βρούμε τους ανάλογους νόμους της φυσικής που διέπουν την κατασκευή της, πρακτικά όμως αυτό που με έστρεψε στην συγκεκριμένη μάρκα (Tabio Koba) ήταν η διατήρηση των fps με παράλληλη αύξηση της ευθυβολίας. Δεν είχα κανένα παράπονο από tightbore τύπου Prometheus-Madbull-Systema, απλά έπρεπε να παίξω με ελατήρια για να είμαι στα όρια.

Τελός, να σημειώσουμε ότι η απόδοση ενός AEG δεν εξαρτάται μόνο από την κάννη. Δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα με μια ακριβή κάννη όταν το hopup χάνει, το λαστιχάκι είναι φθαρμένο, το bucking μπήκε στραβά, ο κινητήρας δεν σηκώνει σωστές στροφές, το πιστόνι μαζί με το κύλινδρο δεν συμπιέζουν σωστά, η μπαταρία δεν εκμεταλεύεται όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα....