scope mount για STG 44

Ξεκίνησε από Horus, 08 Ιουν 2010, 15:02:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Horus

Καλησπερα παιδια,

ψαχνω πως να στερεωσω μια διοπτρα στο STG 44 (το real steal εφερε μια ZF4).
σε φωτο εχω δει 2 ειδών scope mount. η μια ειναι τυπου "clamp on" που πιανει στις εγκοπες που βρισκονται στη βαση του κλισιοσκοπίου κ στην ουσια καθεται επανω σε αυτο.
η αλλη ειναι τυπου ΑΚ (κατα καποιο τροπο) κ πιανει καπως στη δεξια μερια του οπλου αρκετα πιο πισω απο το κλισιοσκοπιο.

μηπως ξερουμε αν ταιριαζει καποια airsoft βαση στο STG 44??     
enemies..we need more enemies!!

Dtq

Γιατί δεν πας απ'το κατάστημα να το δοκιμάσετε?
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

grenadier

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν νομίζω να βγάλεις άκρη.  :(

Για την "clamp on" που "πιάνει" στη βαση του κλισιοσκοπίου δεν έχω υπόψη μου. Η άλλη (τύπου ΑΚ) που κούμπωνε στην δεξιά πλαϊνή μεριά του όπλου πάντως ήταν περισσότερο πειραματική. Δεν νομίζω να βγαίνει σε αντίγραφο από κάποιον και από μια έρευνα στο νετ ίσως να βρεις να πουλιέται κάποια original σε τιμές άνω των 450-500 € μόνο για την βάση και άλλα τόσα έως και 800 για την διόπτρα. :o :o Το θέμα είναι όμως ότι ακόμα και να ήσουν αποφασισμένος να δώσεις τέτοια ποσά, δεν νομίζω να "κουμπώνει" πάνω στο σώμα του ΜΡ44 της AGM (αν αυτό έχεις) το οποίο έχει πολλά "θεματάκια" μη πιστότητας ως προς το σώμα του αυθεντικού StG44 ή έστω και του airsoft αντίγραφου της Shoei το οποίο είναι πολύ καλύτερο αλλά δυσεύρετο και επίσης πανάκριβο.

Οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψαχτείς για καμμιά custom κατασκευή και πατεντούλα πάντα.

ROOKIEJO

η να μην ασχοληθεις καθολου καθως το εν λογω οπλο δεν ειχε ποτε διοπτρα.αν θυμαμαι καλα αυτο που ειχε κατι σαν διοπτρα ηταν αυτο που εριχνε υπο γωνια

Horus

παιδια ευχαριστω για το input  ;)

επειδή "θα ειναι σκανδαλο εν μεσω κρισης" να δωσω τοσα λεφτα για μια βαση (α ρε βγενο...), μαλλον με βλεπω για πατεντα.

μαλλον με μια βαση τυπου ΑΚ θα ξεκινησω, αλλα βλεπω 2 προβληματα: οι βασεις ΑΚ ειναι για την αριστερη μερια του οπλου αν δεν κανω λαθος (θα μπορουσε ισως να τοποθετηθει με την αντιθετη φορα).
το αλλο προβλημα ειναι οτι τα "νευρα" στη δεξια πλευρα του σωματος ισως να μην ειναι αρκετα χοντρα για να πατησει μια βαση τετοιου ειδους..  :(

αν καποιος εχει μια αλλη ιδεα για πατεντα, ισως να βοηθουσε αρκετα!!    

Splinter-B

Το STG44 συνήθως δέν έφερε διόπτρα αλλά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις όπως στη φωτό με διόπτρα ZF4.
Το όπλο που έβαλλε υπο γωνλια είχε ένα σύστημα που θύμιζε περισκόπιο, όπως είναι φυσικό και υπήρχε και το ΜΡ44 με το σύστημα Vampire.
Αν θέλει κανείς να είναι ιστορικά ακριβής (δλδ να δείχνει τον κανόνα) το αφήνει ως έχει, σκέτο.

Υπάρχουν replica scope mounts κι αν δεν κάνω λάθος και διόπτρες εποχής αλλά κοστίζουν πολύ ακριβά για airsoft παπάτζα και δεν έχω ιδέα αν θα εφαρμόσουν σωστά στο όπλο σου.

Grenadier, 400-500 ευρώ κάνουν οι καλές ρέπλικες ;)
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."

Horus

ROOKIEJO

με πιασατε αδιαβαστο .
θα αυτοτιμωρηθω θα πηδηχτω απο το παραθυρο

grenadier

Παράθεση από: Splinter-B στις  08 Ιουν 2010, 17:39:40 ΜΜ
... Grenadier, 400-500 ευρώ κάνουν οι καλές ρέπλικες ;)
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο, δικό μου λάθος. Τόσο και ακόμα περισσότερο στοιχίζουν οι ρέπλικες όπως πχ αυτή της meopta http://www.meopta.com/index.php?id=459 οι αυθεντικές πωλούνται σε auction από 1700-2000+ $

theon

Σαν πιο ειδικός...θα πρότεινα να βρείς ένα mount με δυο δαχτυλίδια 1'' ή 1.5'' τύπου γόνδολας και αφού τρυπήσεις το receiver πίσω απο το κλεισιοσκόπιο να το βιδώσεις με δύο βίδες φρεζάτες flat tip ,όχι philips ή allen λόγω εποχής!
Στην συνέχεια να κάνεις δύο πονταρίσματα απο κάθε πλευρά εκεί που ενώνεται το mount με το σασί του όπλου με στόκο μετάλλων κατα προτίμιση αλουμινίου για να αναπαραστήσεις το λεγόμενο welding με ηλεκτροπόντα ή αρκγόν!Τα δύο τελευταία γίνονται σε καλά κράματα ,πράγμα που το AEG δεν διαθέτει!
Είναι μια μέθοδος που ακόμα και σήμερα οι γερμανοί χρησιμοποιούν στα καλά τυφέκια για σταθερότητα και σιγουριά!
Bλέπε  H&K PSG-1 το κτήνος!
Οσο για διόπτρα θα βρείς umarex και walther σε αυτές τις διαμέτρους μιας και οι καταβολές τους είναι κοινές με τις ZEISS,LITTON, AEG που έδρασαν στον ΒΠΠ!! ;)
ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ!

Horus

καλησπερα φιλε theon  :)

η ιδεα σου μου φαινεται καλη!! η μονη αμφιβολια που εχω ειναι στο αν θα μου πετυχει η "ηλεκτροποντα" με το στοκο αλουμινιου  ;D 

Splinter-B

Κι αν βάλεις εποξικό στόκο και το βάψεις μετά?
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."

Horus

βασικα, αυτο που με απασχολει ειναι να μην το κανω κ φαινεται αηδια!

αληθεια, με τι μπογια βαφεται ο εποξικος στοκος?
(φανταζομαι οτι ο μεταλλικός στοκος βαφεται με σπρευ για μεταλλο)

Splinter-B

Χρώματα μοντελισμού θα κάνουν μιά χαρά τη δουλειά!
Αυτές τις μέρες που θα βρεθούμε θα σου τα πώ απο κοντά