Όριο fps και αντοχή του ανθρώπινου σώματος

Ξεκίνησε από BoBKiD, 19 Μαΐου 2010, 16:34:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mad Max

Μα προφανώς και σε νοιάζει όπως νοιάζει όλους μας. Άλλωστε μέχρι τώρα κακά τα ψέμματα, επειδή δε χωράμε και όλοι πλέον στα πεδία με την εξάπλωση του airsoft, ως ένα βαθμό αναγκαζόμαστε να διαλέξουμε με ποιους παίζουμε. Το θέμα είναι πως όλα αυτά δε θα έχουν σημασία, αν πχ. συνεχίσει ή γίνει τελείως underground activity το airsoft στην Ελλάδα. Για αυτό και είπα πως χάνουμε το δάσος, χωρίς παρεξήγηση.

Η οπτική σου είναι σωστή και όλοι μας αυτό κοιτάγαμε, απλώς τώρα αλλάζεις πλώρη, άρα και οπτική γωνία.

Powerplant

+1 στα λεγόμενα του Mad Max.

Μιλάμε για επιχειρήματα στην προσπάθεια νομιμοποιήσης κάτι παράνομου όπως είναι το airsoft στην Ελλάδα. Μερικοί συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν και δεν βλέπουν τι έρχεται και κοιτάνε την "παρέα", την παιδεία, τυφλές βολές και άλλα ωραία σαν προτεραιότητα. Και πες ότι τα φτιάξαμε και όλα είναι τέλεια και έχουμε μια ουτοπική κοινότητα. Και; Πάλι παράνομη δεν θα είναι; Και μην επαναπάυεστε στο ότι ακόμα υπάρχει ανοχή από τις αρχές γιατί αυτό αλλάζει σε μια νύχτα.

Στην τελική είπαμε είναι ένα τοπικ για συζήτηση για να βρούμε τρόπο να νομιμοποιήσουμε κάτι και όχι για να φτιάξουμε την κοινότητα. Μπορεί να γίνεται συζήτηση και να πείτε γνώμη περί αυτού (συμφωνώ με αυτά που λέτε) αλλά ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ!

MitsoS_O_Yakuza

τοτε πρεπει να περασουμε σε ενεργειες γιατι εχω βαρεθει τα ποστς...αλυσιδοτες ενεργειες πρεπει να γινουν.μαζικες γιατι εκτος χρονοβορες ειναι και δαπανυρες!ΜΕΣΑ λοιπον να τσιμπησουμε τα ορια ειτε πιο κατω οπως λετε ειτε και πιο πανω.αυτο γραφω!οτι δε με πειραζει εμενα στα ποσα φπσ αλλα να με ποιους θα τα εχουν γιατι παλι επικυνδηνα θα ειναι σε καποιοα χερια αρα εξου να βρουμε την παρεα και να φτιαξουμε πρωτα την παιδια των παιχτων!
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

wrangler

ρε παιδια εγω τωρα μπαινω σιγα σιγα στο χωρο μαζι με την ομαδα μου ερχομενος απο το
paintball..
δεν εχω καταλαβει ομως που ακριβως διαφωνειτε.... :-\

πιστευω οτι ολοι θελετε να γινει νομιμο το χομπυ ετσι δεν ειναι;
που ακριβως κολαμε ομως;
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

Ozymandias

Κολλαμε στο οτι πολυς κοσμος βλεπει το airsoft με νοοτροπια φτιαγμενου αυτοκινητου στη Βουτα. Οσο πιο πολλα αλογα/fps τοσο πιο σενιο ειναι το εργαλειο, μια νοοτροπια η οποια ενισχυθηκε με την εισαγωγη κινεζικων AEG που ηταν απο κατασκευη τους αναβαθμισμενα στα 400+ fps. Πιο πριν για να ανεβασεις ενα Marui, η ενα CA στα 450 επρεπε 1) Να ξερεις τι κανεις, και 2) Να χωσεις αρκετο χρημα.
Με τα κινεζικα με 200 ευρωπουλα ολοι αποκτησαν ενα "εργαλειο" που ψιλοεπαιζε, η συχνα επαιζε μια χαρα, και ακομα χειροτερα, αποκτησαν και αποψη και δυστυχως αποψη κατα που τους βολευει. Ετσι οι παλιοι (που ειχαν βγαλει καποιους κανονες) αυτοματα εγιναν κατι σαν δεινοσαυροι.

Υστερογραφο σχετικο με το θεμα. Δεν κανει σεν κανενα εντυπωση οτι μιλαμε μονο για fps ενω για το θεμα της προστασιας ματιων δεν γινεται κουβεντα; Ολοι εχουν βολευτει με τα γυαλακια τους και κουβεντα, μεχρι να βγει το πρωτο ματι απο σποντα, μαγουλο και επανω κατω απο τα γυαλια, μεσα απο το ανοιγμα και μετα να δεις γελια και χαρες στον εισαγγελεα για βαριες σωματικες κακκωσεις και αναπηρια, δεν παει να εχουμε υπογραψει 20 δηλωσεις. Δεν ειναι τυχαιο οτι στα σοβαρα πεδια του εξωτερικου ειναι απαραιτητα τα goggles ενω στα CQB προμοταρουν επιθετικα τα full face.   

geoairsoft

Παράθεση από: wrangler στις  22 Μαΐου 2010, 10:01:44 ΠΜ
ρε παιδια εγω τωρα μπαινω σιγα σιγα στο χωρο μαζι με την ομαδα μου ερχομενος απο το
paintball..
δεν εχω καταλαβει ομως που ακριβως διαφωνειτε.... :-\

πιστευω οτι ολοι θελετε να γινει νομιμο το χομπυ ετσι δεν ειναι;
που ακριβως κολαμε ομως;

Θεωρητικά δεν διαφωνούν πουθενά, απλώς κάποιοι έχουν περάσει ήδη στη διαδικασία του να βρεθεί τρόπος να διαχωριστεί το airsoft απο τα κοινά αεροβόλα με κάποιο σοβαρό σκεπτικό ο οποίος τρόπος θα είναι αποδεκτός απο τις αρχές και κάποιοι άλλοι βρίσκονται, επειδή είτε το θέλουν ή δεν γνωρίζουν ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ (δεν με πολυ απασχολεί  να σου πώ την αλήθεια) στο στάδιο του ορισμού κανόνων παιχνιδιών λές και αυτό ήταν ποτέ πρόβλημα. Όπως έχουμε πει 15.000.000 φορές οι παίκτες πλέον μπορούν να διαλέξουν που θα πάνε και πώς θα παίξουν βάσει των κανόνων του κάθε παιχνιδιού. Κάποιος σηκώνει παιχνίδι με 350fps max πάω, κάποιος άλλος σηκώνει με 450 max δεν μου κάνει - δεν πάω κλπ κλπ κλπ δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης, είναι καθαρά θέμα γούστου. Μέχρι βέβαια να θεσπιστεί κάτι νομικά (αν και όποτε) τότε θα πρέπει αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι να ακολουθούμε το γράμμα του νόμου.
Προσωπικά : μακάρι να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο και ας πρέπει να κατεβάσω όλα τα δυνατά μου AEG-GBB
Έχοντας βέβαια εμπειρία φίλε μου απο pb θα ξέρεις πως ορίζονται αυστηρά το όρια και οι κανόνες ασφάλειας σε κάθε πεδίο, όχι τυχαία βέβαια... και οτιδήποτε σκέψεις του στυλ τα markers δεν έχουν την ίδια εμβέλεια, τα πεδία τους είναι πιο μικρά και τέτοια είναι απλά δικαιολογίες.
Το κακό είναι οτι κάποιοι σπαταλούν χρόνο και χρήμα παλεύοντας με γραφειοκρατεία και οι υπόλοιποι απο εμάς απλά απολαμβάνουμε τα παιχνίδια μας και ίσως κάπου και κάποιες φορές να γινόμαστε εμπόδιο ή να παρατείνουμε την ανοργανωσιά μας (θα ήθελα να πιστέυω μη ηθελημένα).
Μεγάλη συζήτηση αυτή και δεν θα ήθελα να χαλάσω άλλο το νήμα του bobkid γιατί είναι απο τα ποιο αξιόλογα και αν το ψάξει κάποιος λίγο θα δεί οτι είναι ένα κάλεσμα για οργάνωση για το καλό όλων πρίν αρχίσουμε να τρέχουμε και κρύβουμε τα AEG κάθε φορά που πλησιάζει κάποιος που δεν γνωρίζουμε σε παιχνίδι.
Αν κάνω κάπου λάθος bobkid μπορείς να μου το πείς, εγώ τουλάχιστον αυτά βλέπω και φαντάζομαι διαβάζοντας το post σου.

wrangler

παντως το σωστο κατα τη γνωμη μου ειναι να υπαρχει ενα στανταρ οριο στα fps..
και αυτο ειναι το πιο λογικο αλλωστε.

απο εκει και επειτα οποιαδηποτε αλλη κινηση οπως το αρχικο ποστ με βρισκει απολυτα συμφωνο
και αρωγο σε μια τετοια προσπαθεια!
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

SAPPER

Από τους Ghost τα συγχαρητήρια μας παίδες!!! πολύ καλή δουλειά στηριγμένη με στοιχεία και μελέτες και όχι αερολογίες.

Έχετε επιλέξει την σωστή και λογική οδό που κινήστε και και μας βρίσκετε στο πλευρό σας.

Καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα με εμπεριστατωμένες μελέτες διότι με αυτές θα επιχειρηματολογήσουμε αύριο μεθαύριο για πιθανή επερώτηση τροποποίησης του Ν.2168/93 στα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας και όχι με προφορικές δηλώσεις χωρίς βαρύτητα.

Laetius

Ο πόνος είναι  εφήμερος η δόξα είναι αιώνια