Σενάρια 2ου παγκοσμίου πολέμου

Ξεκίνησε από Palladin, 14 Απρ 2010, 21:58:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Κάθε πότε θέλετε να ανεβαίνουν σενάρια 2ου παγκοσμίου πολέμου

Κάθε εβδομάδα
Κάθε 15 μέρες
Κάθε μήνα
Κάθε 2 μήνες
Δεν θέλω

Palladin

σκοπος της ψηφοφοριας ειναι να μαθουν οι φιλοι του 2ου παγκοσμιου καθε ποτε θα ηταν εφικτο να χρησιμοποιησουν τον εξοπλισμο που εχουν η θελουν να αγορασουν.

ROOKIEJO

οχι νωριτερα απο 15 μερες γιατι θελουν και προετοιμασια αρκετη

jumbo

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  15 Απρ 2010, 01:37:53 ΠΜ
οχι νωριτερα απο 15 μερες γιατι θελουν και προετοιμασια αρκετη

απλα +1
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

grenadier

Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι ένα σενάριο Β' ΠΠ θέλει πιο προσεκτική προετοιμασία, οπότε όχι νωρίτερα από 15 ημέρες. Αν κατορθωνόταν να γίνεται ένα παιχνίδι τουλάχιστον κάθε μήνα για αρχή, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλά.

Giokrik

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αρκετά άτομα που να τους ενδιαφέρουν τα σενάρια Β΄ΠΠ , οπότε πιστεύω οτι για αρχή και μέχρι να καθιερωθεί 1 φορά το μήνα είναι καλή.

Uploaded with ImageShack.us

ROOKIEJO

ρε παιδια μονο 15 ενδιαφερονται για τετοια σεναρια :-[ :-[.
τοσοι ας μαζευτουμε σπιτι μου

BoBKiD

Σύντομα θα παραγγείλω την Β'ΠΠ γερμανική στολή που έχω βάλει στο μάτι. Μένουν μόνο οι εξαρτήσεις και οι μπότες και είμαι έτοιμος!

Πιστεύω πάντως το καλύτερο θα ήταν τέτοια σενάρια να γίνονται μία φορά κάθε 2 ή 3 μήνες, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους (ειδικά εάν είναι LARP).

Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!
Diligentia, Vis, Celeritas

spaniard

Συμφωνώ στο 3μηνο, αλλά δεν υπάρχει επιλογή, οπότε ψήφισα 2μηνο.

Έχω ήδη μιλήσει με rookiejo και του έχω εξηγήσει την άποψη μου.

Δεν ενδιαφέρονται λίγοι, πολλοί ενδιαφέρονται αλλα δεν βλεπουν κανέναν άλλον να κινείται για να κινηθούν και οι ίδιοι σε αυτή την κατεύθυνση.

Οπότε, οι Hell Reckies βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μελέτης και αναζήτησης, για να φτιάξουμε και μια θεματική παρουσία.
Μην ρωτήσετε, δεν πρόκειται να σας πώ τι θα ενσαρκώσουμε/αναπαραστήσουμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε, θα το ανακοινώσουμε, καθώς και ανάλογο σενάριο, όμως δεν θα δεχθούμε να παίξουμε ενάντια σε σύγχρονες παραλλαγές και σύγχονο οπλισμο (Μ4, glock κλπ).

Δηλαδή, εμείς θα κάνουμε το έξοδο, και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Συμβουλεύω όσους ενδιαφέρονται, να κάνουν το ίδιο, γιατι τελικά δεν είμαστε τόσο λίγοι όσο πιστεύετε.
Who Dares Wins

Horus

για τι εξοδο μιλαμε? ποσο περιπου θα στοιχισει παραλλαγή, εξάρτιση, αρβυλα κ κρανος?   

enemies..we need more enemies!!

BoBKiD

Παράθεση από: Horus στις  21 Απρ 2010, 11:07:32 ΠΜ
για τι εξοδο μιλαμε? ποσο περιπου θα στοιχισει παραλλαγή, εξάρτιση, αρβυλα κ κρανος?   

Εάν μιλάμε για original WW2 ρούχα, είναι "πολλά τα λεφτά Άρη"!

Ευτυχώς όμως υπάρχουν καταστήματα στο εξωτερικό που διαθέτουν μεγάλη γκάμα αντιγράφων ρούχων του WW2 (π.χ. http://www.epicmilitaria.com/ )

Λογικά με 100-150 ευρώ (στην χειρότερη) θα είσαι ΟΚ για τα ρούχα. Το δύσκολο θα είναι ο οπλισμός, μιας και τα κινέζικα Β'ΠΠ όπλα είναι... είδος υπό εξαφάνιση λόγω του κλεισίματος των εργοστασίων στην Κίνα. Παρόλα αυτά, η Tokyo Marui, η Marushin και η Tanaka έχουν εξαίρετα μοντέλα προς διάθεση, τα οποία υπάρχουν και στο . (Μπορεί να ''τσούζει'' η τιμή τους αλλά η ποιότητά τους είναι άριστη).

Splinter-B

Καλημέρα

Μιάς το το χόμπυ μου είναι reenacting ίσως μπορώ να βοηθήσω στην ανεύρεση εξοπλισμού.
Επίσης είμαι και συλλέκτης αυθεντικών στολών οπότε μπορώ με σιγουριά να σας πώ να ξεχάσετε τη χρήση original ρουχισμού και εξαρτήσεων. Είναι πανάκριβα και 99 στις 100 θα σας πουλήσουν μαϊμού. (Κατα τη γνώμη μου δε, είναι και κρίμα να καταστρέφονται αυθεντικές στολες, εχουν ήδη περάσει απο έναν πόλεμο, δε χρειάζονται την τρυφερη φροντίδα reenactors ή airsofters  ;D)
Ευτυχώς κυκλοφορούν πάρα ΠΑΡΑ πολλά αντίγραφα για σχεδόν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Φιλικά
Γιάννης
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."

grenadier

Παράθεση από: GRFJ στις  21 Απρ 2010, 11:31:00 ΠΜ
.... Μιάς το το χόμπυ μου είναι reenacting ίσως μπορώ να βοηθήσω στην ανεύρεση εξοπλισμού....
You asked for it ... θα "ενοχληθείς" κι εσύ σύντομα  ;D

Splinter-B

Ενοχλείστε με, ενοχλείστε με!  ;D
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."

Horus

@ BoBKiD

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κ το λινκ. το μαγαζι ακριβο μου φανηκε, αλλα εχει πολυ πραμα.
τα 150 ευρω budget ομως ειναι πολυ λιγα.

με μια γρηγορη ματια:

αρβυλα                -> 113 (ας πουμε optional)
κρανος                -> 72
καλυμα κρανους -> 25
χιτωνιο               -> 43
παντελονι           -> 39
Α/Τ                     -> 16
Υ-strap               -> 26

συνολο 334 λιρες αγγλιας -> 383 ευρω. (253 χωρις αρβυλα)

μπροστα σε αυτο το budget, τα 140 ευρω για ενα κινεζικο ΜΡ40 φαινονται πολυ λιγα.

δηλαδη τα απολυτως απαραιτητα + κινεζικο οπλακι = 400 εουρος.

(καλα, εννοειται οτι δεν προκειται να αγορασω tanaka των 600 ευρω για να παιζω 1 παιχνιδι το μηνα.. )
enemies..we need more enemies!!

ROOKIEJO

το κοστος ειναι αναλογο της χρησης.
150 για ενα μπ40 για μια φορα τον χρονο ειναι πεταμενα λεφτα 1250 για ενα μπαρ που θα παιζει καθε βδομαδα ειναι τζαμπα.
αυτο προσπαθουμε να μαθουμε αν δηλαδη υπαρχει ενδιαφερον για τετοια σεναρια ετσι ωστε να αξιζει τον κοπο η αγορα αναλογου εξοπλισμου απο αυτους που θελουν να συμμετεχουν.
αλλα με 20 ατομα να δηλωνουν ενδιαφερων σε μια ψηφοφορια εγω ουτε δευτερη γεμιστηρα για το μπ40 δεν θα αγοραζα οχι να ανεβασω σεναριο που να ζηταει ειδικο εξοπλισμο :-\ ??? >:( >:(

BoBKiD

@Horus
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις τιμές. Είχα υπολογίσει μόνο τον στολή (χιτώνιο - παντελόνι), οπότε όντως θέλουμε μισό μηνιάτικο (και ίσως παραπάνω) για ένα ολοκληρωμένο σετ. Ήδη οι περισσότεροι παίχτες έχουμε δώσει αρκετά "μισά μηνιάτικα" για το airsoft, αλλά το συγκεκριμένο κατά την γνώμη μου θα είναι το πιο "γλυκό"!

@RookieJo
Γιάννη, όπως σου είπα και στον καφέ, το reenactment είναι ειδική περίπτωση και θα έχει μικρή απήχηση στην αρχή. Σιγά σιγά όμως θα οριμάσει τόσο ώστε κάποια στιγμή θα δεις πως θα υπάρχει και όριο συμμετοχών!  
20 άτομα στην Αθήνα για αρχή είναι φοβερό νούμερο, και μην ξεχνάμε τους συνχομπιστές από την υπόλοιπη Ελλάδα που μοιράζονται την ίδια "τρέλα".  ;)

luckyxrs

Παρακολουθώ αρκετό καιρό το θέμα και δεν σας κρύβω ότι με ενδιαφέρει αρκετά.Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ακριβό αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.Ψήφησα τους 2 μήνες τουλάχιστον για αρχή και μετά βλέπουμε ;D.
Den Tod geben und den Tod empfangen

Splinter-B

Μιλάτε για reenacting ή airsoft game με στολές περιόδου?
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα υπάρξει reenacting στην Ελλάδα για πολλά χρόνια ακομα.
Κι αν ακόμα μιλάμε για παιχνίδι airsoft φοβάμαι οτι αν μας πάρει κάποιο μάτι θα δούμε τις φάτσες μας στη tv με υπότιτλους "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"...
Οπως και νά'ναι, εγώ είμαι μέσα.

geoairsoft

Κανονίστε να με κάνετε να τρέχω να πέρνω mp40 και Μ1... και να μαζεύω σα το χαζό κάλυκες και γεμιστηράκια απο κάτω...
- Και μια φορά το μήνα να υπήρχε θα ήμουν τρισευτιχισμένος -

grenadier

Παράθεση από: BoBKiD στις  21 Απρ 2010, 13:25:40 ΜΜ
... 20 άτομα στην Αθήνα για αρχή είναι φοβερό νούμερο, και μην ξεχνάμε τους συνχομπιστές από την υπόλοιπη Ελλάδα που μοιράζονται την ίδια "τρέλα".  ;)
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι για ξεκίνημα, έστω 20 άτομα είναι ένα πολύ καλό νούμερο.

Από κει και πέρα για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το "πάντρεμα" κάτα κάποιο τρόπο, airsoft-reenacting οργανώνοντας κάποια παιχνίδια με σενάρια μαχών του Β΄ ΠΠ και για να φτιάξει μια "σωστή" ιστορικά στολή με τον απαραίτητο εξοπλισμό της σίγουρα είναι κάτι το οποίο στοιχίζει αρκετά έως ΠΟΛΥ. Και αυτό όμως είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με προσεκτικά και σταδιακά βήματα.  ;)