BERGET 8

Ξεκίνησε από Giokrik, 29 Mar 2010, 17:29:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Giokrik

Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό:
http://www.berget-events.com/?page=events&sub=berget8&s=1  :o

και δείτε και αυτό:
Berget 7 Airsoftgame  :o

Uploaded with ImageShack.us

EKAMenos

καλοοοοοοοοοοο πολυ καλοοοοοοοοο ;D μπραβο giokrik
ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΑΜΥΝΣΘΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ  ΓΙΑΤΙ    Ο  ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

http://www.rbgungraphics.com/thompson6in.jpg

kaliostro

Όποιος μπορεί και δεν βαριέτε να διαβάζει στα αγγλικά ας ρίξει μια ματια στους κανόνες που έχουν κ θα καταλάβετε το πόσο πίσω είμαστε στον τομέα αυτό...δυστηχώς χαλιέμε όταν βλέπω οτι 300+ άτομα μπορούν να παίξουν με τέτοιους κανόνες κ εμείς δεν μπορούμε να συνενοηθούμε 60-70 άτομα.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Θάνος

Οι κανόνες, είναι "όλα τα λεφτα"!!!

Να σταθώ σε ένα μόνο σημείο που μου άρεσε συγκεκριμμένα (συμφωνώ σε όλα), η χρήση των AEG, σε ρόλο όπως τα πραγματικά. Το low cap μπορούμε να το εδραιώσουμε κι εμείς, γιά να μπορεί να παίξει τον ρόλο του ένα "όπλο υποστήριξης" σε σχέση με τα κλασσικά rifles καί όχι μόνο γι αυτό.

Τελικά ένα παιχνίδι, μπορεί να γίνει πολύ καλό, άσχετα με το πεδίο καί το σενάριο, αν έχει σωστούς κανόνες όπως οι παραπάνω.

Περιμένω επιτέλους ένα απαιτητικό σενάριο χωρίς ελαστικούς όρους με το πρόσχημα.. "ε, γιά να παίξουν όλοι".
keep safe distance...

ARMAGEDDON

εκτός ότι το βίντεο είναι ποροτικό ....

πιστεύω ότι στα επόμενα 10 χρόνια που έρχονται να γίνουμε και εμείς έτσι ....

Aeronflame

Παράθεση από: ARMAGEDDON στις  29 Mar 2010, 21:01:16 ΜΜ

πιστεύω ότι στα επόμενα 10 χρόνια που έρχονται να γίνουμε και εμείς έτσι ....

Μακάρι να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα αλλά πολύ το αμφιβάλω.....Θα μπορούσαμε όμως να οργανώσουμε μια ελληνική συμμετοχή για του χρόνου, καθώς για φέτος δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια  :'( :'( :'(
Στόχος μας να γινόμαστε καλύτεροι

kaliostro

Εντάξει Giokrik είδα το βίντεο διάβασα όλους τους κανόνες κ είδα οτι τα παιδιά έχουν κάνει τρελή δουλειά για να στηθεί αυτό το σκηνικό.Να'σαι καλά που μας έδωσες κάτι να ανοίξουμε τα ματάκια μας...βέβαια παίζουν LARP(Live Action Roleplaying Game) πράγμα που συμαίνει ο οτι ο καθένας έχει κάποιο ρόλο.π.χ. ο Θάνος δεν είναι ο Θάνος αλλά ο ταγματάρχης εν αποστρατία με παράσημα κλπ κλπ που γυρνάει στην ενεργό δράση για να οδηγήσει μια ομάδα σε μια αποστολή κ πρέπει να παίξει τον χαρακτήρα αυτόν σαν ηθοποιός.Οι κανόνες είναι πολύ αναλυτικοί και ακόμα περισότερο αξαζητιμένοι για ένα απλό σενάριο...αυτό είναι αυτό που εμείς αποκαλούμε "milsim" ή όπως μου αρέσει να λέω "hard core rules"(thnkz Whiskey ;) )
Είναι μια καλή αρχή για να πάρουμε μια ιδέα πως γίνονται τα "τέλεια"¨σενάρια-παιχνίδια κ ακόμα μια ιδέα να πάρουμε 2-3 κανόνες απο εδώ,2-3 απο ukara,2-3 δικούς μας κ να βγάλουμε την μέση λύση που θα βολέψει το Ελληνικό αιρσοφτ σαν χόμπι-άθλημα.
Πάντως το βίντεο τα σπάει...

Powerplant

Μπράβο για τον χρόνο που ξόδεψε και βρήκε το site o Giokrik και μας έδωσε τροφή για σκέψη και ερεθίσματα.

Κατα τα άλλα κοιτάξτε τις τυφλές βολές που παίζουν στο βιντεάκι για να καταλάβετε ότι όλα δεν είναι όμορφα και ωραία. Επίσης ρωτήστε να μάθετε για το πόσα πλήρωσε ο κάθε συμμετέχων. Και ας μην ασχοληθούμε με οικονομικό επίπεδο-νομικά πλαίσια κτλ. Τι ποσοστό από εμάς θα μπορούσε να πληρώνει 100 ευρώ για να παίζει και κάθε πότε; Εδώ πόσα άτομα παράτησαν το paintball για οικονομικούς λόγους. Αυτά κύριοι θα αργήσουν γιατί δεν υπάρχει νομική κάλυψη και επιχειρηματικά είναι ασύμφορο λόγω μικρής αγοράς. Όσο για τους κανόνες; Αυτό δεν προσπαθούμε να κάνουμε τώρα; Να οργανώσουμε και να υπάρχει ένα ευαγγέλιο αποδεκτό από όλους; Για σενάρια ας μην μιλήσω παρά μόνο να πω ότι έχουν ανέβει και στην Ελλάδα απίστευτα σενάρια (μερικά συνεχίζονται ακόμα πχ BIDIS CAMPAIGN) και με ελαχιστότατα μέσα και ουδεμία υποστήριξη και πολλούς κινδύνους από νομική άποψη για τους διοργανωτές.

Ας πάμε μέχρι την Αίγινα σε πρώτη φάση έστω και 30 άτομα και μετά βλέπουμε.

Αφήστε τους ξένους λοιπόν σε πρώτη φάση και μην εξιδανικεύεται καταστάσεις. Ας κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ με τα υπάρχοντα δεδομένα και ας στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται. Ωραίες οι ιδέες και οι εικόνες από το εξωτερικό αλλά υπάρχουν και διαφορετικά δεδομένα.

mirrage

Εγώ ψήνομαι άγρια για καμιά Τσεχία η Αγγλία το καλοκαίρι.
Αν μαζέψω τα χρήματα ίσως πάω.Αν βρω και καλή παρέα
για να πάμε μαζί θα είναι ακόμα πιο ωραία.Όταν λέω καλή
παρέα εννοώ airsofters.

Giokrik

Σαφώς και είναι δύσκολο να δούμε κάτι παρόμοιο στη χώρα μας αλλά αν είχα καλή παρέα μια Σουηδία θα πήγαινα για την εμπειρία ;)

Uploaded with ImageShack.us

Maleficus

το καλοκαίρι πάω γαλλία για ενάμιση μήνα και στο ενδιάμεσο Γερμανία
θα σας στείλω φωτογραφίες!!!

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Eδω περα ρε φιλε ο αλλος πηγε να κανει ενα σεναριο μονο με mid-low cap και πηγαν να τον φανε ολοι ψεκαστικοι τυποι,ειμαστε λιγο αντιρησιες με κατι τετοια στην Ελλαδα δυστηχως..τωρα το οικονομικο εξοδο αν πεις οτι γινεται μια φορα στο τοσο ενα διημερο και θα στοιχησει και 100 ευρω δεν ειναι τιποτα..τοσα εχουμε δωσει για να κανουμε την τρελα μας..
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

kaliostro

PPM ξέρεις πόσο πολύ συμπαθώ κ σε νιώθω ΦΙΛΟ, εσύ στάθηκες στον 1 που έκανε τυγλη βολή?το έχουμε ξαναπει οτι ο ανίκητος είναι παντού.αν μπεις στο φορουμ τους κ διαβάσεις θα δεις οτι ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ τον παίχτη να ΜΗΝ χρησιμοποιει τυφλες βολές κ δεν το απαγορεύουν.Το ότι αν δεν έχεις το σωστό dress code τρώς ΒΑΝ αβλεπεί κ ας έδωσες 100 ευρο για το παιχνίδι κ άλλα 1000 για να πας Σουηδία,οτι κάνουν αλκοτέστ,οτι έχουν αυστηρα όρια fps κ αποστάσεις εμπλοκής,οτι έχουν στύσει ολόκληρα camp,οτι έχουν φτιάξει κατασκευές στα οχήματα τους για να μοιάζουν με άρματα,οτι το παιχνίδι είναι 3ήμερο,οτι παίζουν με medic,οτι τα respawn είναι ανα μισάωρο,οτι κάνουν ψαχτήρι για ελαφροχέριδες,οτι έχουν ένα πεδίο ΤΕΡΑΣΤΙΟ και 1300(!!!!!!) συμμετοχές κ άλλα τόσα δηλαδή τα προσπερνάμε για τον ανίκητο που έκανε κάτι το οποίο μάλιστα δεν το απαγορεύουν στους κανόνες τους?Αντί να πάρουμε τα θετικά κ να λέμε με αυτά θέλω πέρνουμε το ΜΟΝΟ αρνητικό(για εμάς) κ θαύουμε το υπόλοιπο θέμα.

Powerplant

Θανάση μου κανένα πρόβλημα και μου άρεσε που με αντέκρουσες. Με όλο τον σεβασμό σου ανταπαντώ:
1000 άτομα Χ 100 Ευρώ μινιμουμ = 100.000 Ευρώ μίνιμουμ εισπράξεις δηλαδή 34.000.000 δραχμές. Και για 1 παιχνίδι.
Θέλεις να μου πεις Θανάση ότι με αυτά τα λεφτά προσφέρουν πολλά; Θέλεις να μου πεις ότι αν έδινες αυτά τα λεφτά σε κάποιον από εμάς θα σου έκανε μικρότερη "φάση"; Με μηδενική συμμετοχή κάποιοι στα βόρεια βρήκαν και φουσκωτά και έκαναν απόβαση σε παιχνίδι.
Θέλεις να μου πεις ότι αν  έλεγε Έλληνας να του δώσεις 100 ευρώ για να μείνει σε σκηνή, να έχει 200χ60 χώρο και στο 200χ61 είναι αιτία αποβολής, να πίνει νερό από δεξαμενές, να πάει περπατώντας, να προπληρώσει τα πάντα, να αγοράσει ότι θέλει μόνο από εκεί, να μπορεί να τον πετάξει έξω όποτε θέλει και θα πήγαινε με το χαμόγελο στα χείλη;
Θέλεις επίσης να με πείσεις ότι οι όροι που τέθηκαν από νομικά γραφεία για να αποφευχθούν αγωγές και αποζημιώσεις είναι πολιτισμός και οργάνωση;
Θέλεις να μου πεις ότι το "θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ασφαλειά σας αλλά καμία ευθύνη φέρουμε" είναι κάτι πρωτότυπο;
Οχι δεν νομίζω αν μου βάλει 30 λεπτά respawn σε εμένα και 60 στον αρχηγό θα ανέβει το επίπεδο ούτε το ζηλέυω. Οχι δεν νομίζω ότι θα πρέπει να με μαντρώσει ένας ιδιώτης και να του πληρώνω και τον αέρα που αναπνέω στο πεδίο ΤΟΥ θα ανεβάσει το επίπεδο. Όχι δεν νομίζω αν έχω παράδειγμα τα παιχνίδια που διοργανώνουν ΙΔΙΩΤΕΣ σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ πεδία έχει κάτι να μου προσφέρει. Αν θέλω κάτι τέτοιο παω σε ένα πεδίο Paintball και ζητάω από τον ιδιοκτήτη συμβουλές και δεν τρέχω στον κάθε σουηδό.
Και ναι Θανάση, με 100 ευρώ ΑΠΑΙΤΩ να μην υπάρχει δείγμα λαλακίας και αν υπάρχει να τιμωρείται επιτόπου όχι να μου διαφημίζεται κιόλας.
Φέρτε μου παραδείγματα από σενάρια που διοργανώνουν φίλοι για φίλους και συζητάμε γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα.

kaliostro

Να σου πω την αλήθεια δεν διαφωνώ με αρκετά απο αυτά που λες...αλλα εγώ κολάω στους κανόνες παιχνιδιού που έχουν θεσπίσει.βέβαια σε όλα όσα λες δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεσε σε αυτό...εγώ αυτό που ζηλέυω δεν είναι όλα τα νταβαντουρια αλλα οτι οι κανόνες εκεί είναι κανόνες κ δεν τους νοιάζει αν πλήρωσες ή αν είσαι φίλος.απλά πράγματα...λαλακια = σπίτι σου.Οι κανόνες τους είναι πολύ σφιχτοί κ δεν λένε "έλα μωρέ 360 είναι ας παίξει κ μέσα στα κτήρια","βάλε τα γυαλιά σου" δεν το λένε...απλά ακούς "ΒΑΝ επειδή έβγαλες γυαλάκια".Αυτά θα μας κάνουν σωστούς παίχτες κ όχι τα πεδία σε μέγεθος μιας κομόπολης.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πώς κουμάνταραν 1300 άτομα...σκέψου πόσος κόσμος δεν έπαιξε και πόσο κόπο έριξε για να χαρούν κάποιοι ένα 3ήμερο...και να σου πω την αμαρτία μου...ΑΝ είναι να πάω σε ένα παιχνίδι και να μην μου σπάσουν τα νεύρα επειδή κάποιος κάνει παγαποντιες για να κερδίσει (λες κ θα πάρει το μετάλιο ανδρίας στο τέλος) ΤΟΤΕ πολύ ευχαρίστως θα πλήρωνα ρε φίλε.
Αντε να τα πούμε κ σε κανένα παιχνίδι....χαθήκατε...

ROOKIEJO

Περιμένω επιτέλους ένα απαιτητικό σενάριο χωρίς ελαστικούς όρους με το πρόσχημα.. "ε, γιά να παίξουν όλοι".
δεν ειναι για να παιζουν ολοι αλλα για να καταλαβαινουν ολοι :) :) :)
ολοι εχουμε την διαθεση να παιξουμε "σοβαρα" παιχνιδια αλλα μηπως βιαζομαστε?
εδω με το ζορι μπορουμε να γεμισουμε 2 πεδια ταυτοχρονα σε δημοσια ,εχουμε καθε φορα 15 νεους με διαθεση να αδειασουν κουβαδες ,εδω καλα καλα δεν κλεισαμε χρονο που μαζευομαστε πανω απο 50 ,ακομα καθομαστε να αμφισβητουμε κανονες που υπαρχουν και επρεπε να θεωρουντε δεδομενοι.
ναι σε ενα χρονο θα μπορουμε να εχουμε απαιτησεις αλλα αφου εχουμε "χαλασει " 10 σεναρια σαν φροντιστηριο και μαθουμε να ειμαστε ηθοποιοι και να μελεταμε τα σεναρια.
πως να ζητησεις οπλα ρουχα αν δεν αποκτησεις συνειδηση του τι θελεις.
αλλα εγω πιστευω οτι ειμαστε σε πολυ καλο δρομο και βελτιωνωμαστε ραγδεα

Sniper_Gr

Καλησπέρα και Καλή Ανάσταση...

Το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει μέχρι τώρα ήταν στην Ουκρανία με συμμετοχή 6,000 άτομα...
Αυτά τα άτομα είχαν χωριστεί σε δύο συντάγματα των 3,000 παιχτών...

Το κάθε σύνταγμα είχε τα τάγματα...το κάθε τάγμα τους λόχους...ο κάθε λόχος....... και πάει λέγοντας όπως διαρθρώνεται μια στρατιωτική δύναμη...

Αλλά...
Ο παίχτης που κρατούσε aeg ήταν μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού , απο Λγο κ πάνω ήταν απλά διοικητικοί για να κυλήσει καλύτερα το παιχνίδι...

Οι βαθμοί δινόντουσαν απο την διοργανώτρια αρχή αναλόγως τα πόσα games είχε ο κάθε ένας καταγγεγραμένα και χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα...

Μετά απο όσα σας είπα σκεφτήτε μόνοι σας εαν είμαστε έτοιμοι για τέτοια πράγματα.

Ένας φίλος ιταλός (o οποιός μιλάει και άπταιστα Ελληνικά) ξεχώρισε τους Έλληνες παίχτες σε δύο ομάδες...

Τους Μοντελιστές Airsofters.....
Τους Rambo airsofters...

Οι μοντελιστές είναι αυτοί που θα πάρουν τις mid/low cap... που θα πάρουν την τάδε ή την δείνα στολή με όλα τα παρελκόμενα .... που θα πάρουν το τάδε λαρρυγόφωνο.... που θα πάρουν αυτό εκείνο το άλλο ...και όταν έχουν ένα outfit υπέροχο κατά την άποψη τους τότε θα βγούν και στο πεδίο να το δείξουν...

Oι Rambo είναι αυτοί που δημιουργούν και τα περισσότερα προβλήματα....όποια προβλήματα και εαν είναι αυτά..

Ας βάλουμε όλοι μας πρώτα το απευθυσμένο μας κάτω να στρώσουμε κανονισμούς κοινά αποδεκτούς και μετά πάμε ένα βήμα παραπέρα...

Ιδέες για σενάρια 2ήμερα υπάρχουν και ειδικά εδω στην Φθιώτιδα έχουμε κανα δυό ιδέες αλλά μετά απο όσα είδαμε προτιμάμε να μην κάνουμε κάτι παρά να κάνουμε και να μην πάει καλά..

Πάντως η AFT Myrmidones σε κάποιον που θα χρειαστεί βοήθεια είτε να ρωτήσει είτε ...είτε...είτε .... θα είναι δίπλα για να τον βοηθήσει να στήσει ένα μεγάλο σενάριο...

ROOKIEJO

εκφραζοντας τον απεραντο σεβασμο μου στα ατομα σας και την προσπαθεια σας αφηστε με να διαφωνησω με την πολιτικη δεν κανω τιποτα απο δω και περα.
πως θα μαθουμε να παιζουμε καλυτερα χωρις να κανουμε παιχνιδια?κλεισμενοι σπιτι μας και στο καβουκι μας.
δεν πετυχε ,ε καλα δεν ετυχε .αν ομως?
υπαρχει διψα και φαινεται.πως θα βρεις τον ξαδελφο του σπιλμπεργκ αν δεν ερθει να κανει την πατατα για να ξερει τι να διορθωσει?γιατι αυτος ο μηδενισμος ?γιατι αυτη η αρνηση?γιατι ο συγκεντρωτισμος και η αποξενωση?
δεν ειναι τιποτα χαλια ρε παιδια, αρχη ειναι.τρωγοντας ερχεται η ορεξη και πηγαινοντας στα καλα μαθαινεις τα καλυτερα.

Sniper_Gr

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τα γραφόμενα σου φίλε Rookie (δεν το εννοώ με την έννοια του νεοσύλλεκτου) και πρέπει να παραδεχτώ ότι μάλλον άλλο ήθελα να γράψω άλλο έγραψα...το κακό με τον προφορικό λόγο...

Σαφέστατα έχεις δίκιο λέγοντας τρώγοντας έρχεται η όρεξη αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να "κάνουμε μεγάλα τραπέζια" με 120-130-140 άτομα και τέτοιους αριθμούς παιχτών πλέον μιλάμε για μικρά παιχνίδια max 70 ατόμων για να μπορούμε να αποφεύγουμε οποιαδήποτε παρατράγουδα....

Δεν είμαστε ακόμα σε φάση να πραγματοποιήσουμε παιχνίδια τύπου Berget....

Powerplant

Rookiejo με όλο τον σεβασμό για τις προσπαθειές σου για σωστά σενάρια και την συνεχή βελτίωση σου μέσα από τα λάθη σου θέλω να σου πω 2 πραγματάκια:
1ον 100% μαζί σου ότι δεν μαθαίνουμε να παίζουμε μέσα από το σπίτι μας, να αγιάσει το στόμα σου
2ον Ο sniper Gr είπε ότι προτιμάει να μην το κάνει αν δεν πρόκειται να αποδώσει και όχι ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει. Καταλαβαίνω την πίκρα του αλλά όλοι του έχουμε πει ότι δεν φταίει αυτός για την μα....ία που έχουμε ο καθένας μας.
3ον Επανερχόμενος στο μαθαίνω να παίζω στα πεδία που είπες, όπως βλέπεις στο φορουμ υπάρχουν φωτεινοί παντογνώστες που μάλιστα κατα κάποιον είναι και "αναγνωρισμένοι" στην κοινότητα οι οποίοι κάθονται σπίτι τους, κολλάνε ένσημα κολλημένοι σε μια οθόνη υπολογιστή και εκφέρουν γνώμη επί παντός επιστητού με copy-paste μεταφρασμένα από ξένα φορουμ δημοσιεύσεις. Για παιχνίδια δεν το συζητάμε. Δεν χρειάζεται. Δικαιολογίες μάτσο. Και σεβασμός απόλυτος σε όλους. Δηλώνω να πάω σε παιχνίδι, με καλούν μετά αλλού -σε νέο πεδίο- και ποστάρω "συγνώμη κάτι μου έτυχε" στο πρώτο και μετά μοστράρω πρώτη μούρη σε φωτό από άλλο παιχνίδι.
Βαρέθηκα να βλέπω σε τοπικ παιχνιδιού να ποστάρουν άτομα που δεν θα έλθουν-δεν ήλθαν ή νομίζουν ότι έχω αγωνία αν θα έρθουν και γράφουν "το σκέφτομαι","εντάξει αλλά θα με πάρει κάποιος", "δεν ξέρω τελικά".  Δεν θέλω να ακούω γνώμες από άτομα που ήθελαν να γίνουν Ευαγγελάτοι και κρίνουν τα πάντα και έχουν γνώμη για τα πάντα και έχουν 2000 ποστ για παιχνίδια που δεν πήγαν, δεν πρόκειται να πάνε, για διόπτρες, για εξοπλισμό Ε.Δ, για το αν έγραψε ο ένας "πεζοναύτες" και έπρεπε να γράψει "Ο.Υ.Κ"  γιατί θέλω να το παίξω έξυπνος σε κάποιον που προσπαθεί να οργανώσει κάτι για να ευχαριστηθούμε όλοι, για το πως βάφουν τα αυγά στην Ισπανία. Θέλω να ακούσω απόψεις από παιδιά που έρχονται και προσπαθούν και ας τα κάνουν μαντάρα κα ας ξέρουν λίγα.
Φίλε Θανάση δεν διαφωνώ με την ύπαρξη κανόνων και την ΑΠΟΛΥΤΗ τηρησή τους. Η αντίθεση μου είναι το θέμα φιλοσοφίας. Ο ξένος έχει ένα νομικό πλαίσιο ξεκαθαρισμένο και σαν εταιρεία οφείλει να το τηρήσει γιατί θα την πληρώσει αυτός την στραβή και επίσης έτσι έχει τον νόμο μαζί του. Εδώ δεν έχει κανείς από εμάς την σκέψη να "καβατζωθεί" αλλά να περάσει καλά αυτός και όσους κάλεσε. Ένα άτομο μόνο του όσο και καλό σενάριο να ετοιμάσει, όσο και καλούς κανόνες να βάλει, όσο και αυστηρός στη τηρησή τους να είναι ΔΕΝ μπορεί να το επιβάλει και να το ελέγξει γιατί είναι μονος του. Οπότε ερχόμαστε σε αυτό που είπαν και άλλοι φίλοι ότι "ομαδες ατόμων διοργανώνουν-δεν συμμετέχουν-ελέγχουν". Κανόνες ανέκαθεν υπήρχαν Καλοί ή κακοί. Το πρόβλημα πάντα ήταν στην τήρηση τους.Και κάτι τελευταίο "Οι νόμοι είναι για να καθοδηγούνται οι σοφοί και να υπακούουν οι ηλίθιοι" και δεν είναι δική μου ρήση.