Σκοπευτικά, πιο προτιμάτε?

Ξεκίνησε από Stathis, 17 Δεκ 2008, 07:29:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Πιο σκοπευτικό σας αρέσει περισσότερο?

Red Dot
Διόπτρα
Laser
Δεν χρησιμοποιώ σκοπευτικό
Όλων τον ειδών ανάλογα την περίσταση

Stathis

Πιο σκοπευτικό σας αρέσει περισσότερο και γιατί ?

Εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιώ όλα, αλλα το Red Dot περισσότερο, γρήγορο σημάδι με τα δυο ματια ανοιχτά  8)
Airsoft is Life!

kinmid

Εγώ δεν χρησιμοποιώ κανένα!

el_ninio

-Knights of Avalon-

SAPPER

για airsoft μονο red dot σου δινει αποτελεσμα, και αυτο αν το εχεις μηδενιση, τα υπολοιπα διοπτρες ειναι για μοστρα μιας και οι αποστασεις δεν εχουν καμια σχεση, και τα laser απλα σε καρφώνουν για αυτο και εχουν βγαλει τα υπερυθρα.

Spook

Το κάθε σκοπευτικό έχει μια συγκεκριμένη χρήση και καλύπτει κάποιες ανάγκες είτε είναι κανονικά όπλα είτε airsoft όπλα. Τα red dot σκοπευτικά είτε scope είτε reflex είτε holographic έχουν σχεδιαστεί για άμεση προσκτηση στόχου σκοπεύοντας κανονικά το όπλο. Οι διόπτρες μεγάλης μεγένθυσης που ξεκινάνε συνήθως απο x3 και επάνω έχουν σχεδιαστεί για πρόσκτηση στόχου σε αποστάσεις απο 50 μέτρα και επάνω και για βολές ακριβείας. Τα laser σκοπευτικά έχουν δημιουργηθεί για ενστικτώδη σκόπευση και γρήγορη πρόσκτηση στόχου για βολές ακριβείας κυρίως απο το ισχύο και γενικώς χωρίς το όπλο σε ευθυγράμιση απαραίτητα με την σκοπευτική γραμμή των ματιών.
Συμπέρασμα...ανάλογα με τις ανάγκες και την χρήση του όπλου ο χρήστης επιλέγει το αντίστοιχο σκοπευτικό. ;)
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

akis

WARLORDS

mpambis

Falcon

Εξαρταται παντα με τη περισταση

wolfish

Η γνώμη μου είναι ότι μία διόπτρα σε όπλο airsoft δεν έχει νόημα
εκτός από εμφάνιση, γιατί μετά από κάποια μέτρα δεν υπάρχει
ευθεία βολή ( εκτός αν έχεις όπλο sniper )
Έχω βέβαια ένα red dot γιατί το θεωρώ βολικό για παιχνίδια σε κτήρια
αλλά συνήθως δεν το χρησιμοποιώ.

Lyberodoggy

Δεν χρησιμοποιώ σκοπευτικό αλλά νομίζω ότι η επιλογή βασίζεται στο τι όπλο έχεις και τι game θα παίξεις... Σαφως δεν μπορεις να πας σε CQB με διόπτρα για sniper, αλλά σε ένα forest game πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική από το red dot
leave none behind

airsoftFTW

Εγώ χρησιμοποιώ Red Dot. Ο λόγος που τα red dot δημιουργήθηκαν (αλλά και ο λόγος που τα χρησιμοποιώ) είναι ότι δεν παθαίνεις tunnel vision. Με το tunnel vision, στοχεύεις μέσα από την διόπτρα, αλλά βλέπεις ενα πολύ μικρό μέρος του περιβάλλοντος σου. Έτσι μπορεί να σε χτυπήσουν. Με το red dot όμως βλέπεις τα πάντα όλα γύρω σου και στοχεύεις και με τα δυο μάτια ανοιχτά. Σήμειωση: Ένα red dot μπορεί να είναι άχρηστο σε πολύ φωτεινό περιβάλλον.

SAPPER

Είναι και πιο άμεσο για το δραστικό των airsoft συνεπώς και τις αποστάσεις που παίζουμε. ;)

OYK347

Αγαπητοί μου,

το red dot είναι πολύ αποδοτικό στο νέο τρόπο μάχης (urban) γιατί έτσι πια διαμορφώνεται το σύγχρονο πεδίο.

Η δυνατότητα επίβλεψης μεγάλης γωνίας ελέγχου και στόχευσης με ανοικτά μάτια βελτιώνουν την απόδοση του μαχητή και την ταχύτητα αντίδρασης σε κάθε κίνηση εντός ή εκτός κτιρίων για αποστάσεις που ποτέ σχεδόν δεν ξεπερνούν τα 50 μέτρα.

Τα λοιπά σκοπευτικά απλώς εξειδικεύονται ανάλογα με τις περιπτώσεις αλλά ποτέ δεν βοηθούν σε σύμεικτες καταστάσεις μαχών.
.

.                      http://www.armageddons.gr

SAPPER

Παράθεση από: OYK347 στις  28 Φεβ 2009, 21:07:25 ΜΜ
Αγαπητοί μου,

το red dot είναι πολύ αποδοτικό στο νέο τρόπο μάχης (urban) γιατί έτσι πια διαμορφώνεται το σύγχρονο πεδίο.

Η δυνατότητα επίβλεψης μεγάλης γωνίας ελέγχου και στόχευσης με ανοικτά μάτια βελτιώνουν την απόδοση του μαχητή και την ταχύτητα αντίδρασης σε κάθε κίνηση εντός ή εκτός κτιρίων για αποστάσεις που ποτέ σχεδόν δεν ξεπερνούν τα 50 μέτρα.

Τα λοιπά σκοπευτικά απλώς εξειδικεύονται ανάλογα με τις περιπτώσεις αλλά ποτέ δεν βοηθούν σε σύμεικτες καταστάσεις μαχών.

Άψογη τοποθέτηση commando !!!

kinmid

Τα κλασσικά σκοπευτικά προτιμώ.
Πήρα πρόσφατα ένα red-dot και ανυπομονώ να το δοκιμάσω.

SAPPER

Προσφατα αγορασα ενα 45" TASCO RED DOT με riser mount  για το Μ4 Α1 μου, και σε URBAN area ηταν πολυ αποτελεσματικο, το εβαλα και πανω στο G3 SAS σε CQB αλλα δεν με βολεψε καθολου λογω των κοντινων αποστασεων, οπου οι περισσοτερς βολες ηταν εμπειρικες.

SAPPER

Κλειστου τυπου ειναι, ψιλοκαλο για urban, και καλο για woodland, θα προτιμουσα κατι σε ανοιχτου τυπου οπως ΕΟΤech για CQB αλλα οπως βολευει, βασικα εμπειρικα εχω καλυτερες και πιο αμεσες βολες.

Falcon

Νομιζω οτι στο red dot , αμα εχει και λιγο ηλιο και σε woodland, μπορει ο εχθρος να δει την αντανακλαση απο το φακο μπροστα, που βγαζει ενα εντονο πορτοκαλι χρωμα. Μια φορα κι ολας νομιζω οτι ενας εχθρος με πηρε πρεφα απο μακρια λογο αυτου....

Ετσι ειναι ή κανω λαθος??   ? ? ?

Holy Diver

SAPPER

Παράθεση από: Falcon στις  09 Mar 2009, 11:42:55 ΠΜ
Νομιζω οτι στο red dot , αμα εχει και λιγο ηλιο και σε woodland, μπορει ο εχθρος να δει την αντανακλαση απο το φακο μπροστα, που βγαζει ενα εντονο πορτοκαλι χρωμα. Μια φορα κι ολας νομιζω οτι ενας εχθρος με πηρε πρεφα απο μακρια λογο αυτου....

Ετσι ειναι ή κανω λαθος??   ? ? ?

Στου εμπορίου ναι, αλλά τα Mil-Spec έχουν άλλες επεξεργασίες υλικών για αντανακλάσεις σκιές κλπ