ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ

Ξεκίνησε από jumbo, 15 Φεβ 2010, 14:58:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

ΝΑΙ
44 (72.1%)
ΟΧΙ
11 (18%)
ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
6 (9.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 55

alegolas

Παράθεση από: mirrage στις  15 Φεβ 2010, 20:27:36 ΜΜ
Ρε παιδιά το AEG μετρήθηκε μετά την φάση που έγινε με 0.2 και βγήκε 410 fps!
Ενώ με 0.3 έβγαλε 350!Για αυτό τις έβαλε τις 30αρες!Για να πέσουν τα fps!!!

Εγώ απλά κάνω σύγκριση της κινητικής ενέργειας των 0.2 και των 0.3 στα 350 fps!
Για να δούμε την διαφορά που υπάρχει.Και το παράδειγμα με τα κύματα που έβαλα
έλεγε για ίδια ταχύτητα.

mirrage τώρα συμφωνούμε, γιατί κατά τα άλλα είχα στο μυαλό μου ακριβώς το συλλογισμό του cgwolf. Ζητώ συγγνώμη που ήμουν απότομος και δεν εννοούσα κάτι επί προσωπικού. Απλά επειδή τουλάχιστον στη φυσική δε χρειάζομαι επανάληψη και κατά καιρούς έχω διαβάσει δεκάδες άκυρες προτάσεις (και) εδώ μέσα πήρα λίγο φόρα. Το αν θα αλλάξεις ΒΒς στο ίδιο όπλο καθόλου δε θα μεταβάλει την κινητική ενέργεια της μπίλιας κατά την έξοδό της. Προφανώς εσύ σύγκρινες την ενέργεια ενός τυπικού cqb στα 350 με 20άρια έναντι του όπλου του τυπά που έριξε 350 με τα 30άρια.

Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

mirrage

Μπερδεύτικες η σύνταξες λάθος την πρόταση και δεν βγαίνει αυτό που θες να πεις.
Στο ίδιο όπλο άλλαξαν τα bbs βρε!Αρχικά το έδωσε να το μετρήσουν ενώ είχε μέσα τις
30αρες και έβγαλε 350.Μετά αφού "κούμπωσε" το παλικάρι και είπε τι bbs είχε του το
μέτρησαν ξανά με 20αρες και είδαν οτι βγάζει 410.
Η κινητική ενέργεια μεταβάλεται είτε αν αλλάξει η μάζα είτε αν αλλάξει η ταχύτητα.
Δες ξανά το παράδειγμα.

Όσο ταχύτερα κινείται ένα σώμα, τόσο μεγαλύτερη κινητική ενέργεια έχει.
Με δεδομένη ταχύτητα, η κινητική ενέργεια είναι ανάλογη της μάζας του σώματος.
Αν π.χ. ίσοι όγκοι αέρα και νερού κινούνται με την ίδια ταχύτητα, το νερό θα έχει πολύ
μεγαλύτερη κινητική ενέργεια, λόγω της μεγαλύτερης μάζας του.
Έτσι εξηγείται γιατί τα κύματα των ωκεανών προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή
από τον άνεμο, ακόμη και στην περίπτωση που ο αέρας έχει μεγαλύτερη ταχύτητα.

salamine153

Παντως μεχρι τωρα ο misericord τα ειπε πιο σωστα απ ολους - δεν γινεται να ειμαστε μπαχαλο συνεχεια και τωρα ξαφνικα να παριστανουμε τους σοβαρους. Οντως απο πολυ παλαια υπηρχε προβλημα, απλα τωρα ολοι θορηβηθηκαν γιατι εγινε κατι λιγο πιο σοβαρο (το δοντι, οσο και να ποναει, δεν ειναι και ιδιο με το να πεσεις απο το μπαλκονι). Εγω το ειπα - πρεπει να προσφερουμε για να εχουμε το δικαιωμα να απαιτουμε. Αντι γιαυτο εχουμε πιστες που ειναι λιγες, ακαταλληλες, δεν ξερω σε ποιανου τη μανα, οργανωση μηδεν, κανενας δεν κατευθηνει κανεναν, κανενας δεν εξηγει τιποτα στους νεους. Ελα ομως, που οταν εγινε κατι , αμεσως βρεθηκαν καποιοι που δεν ξερω πως την εχουν δει, αλλα ηθελαν να κατασχεσουν το οπλο καποιου - απο το να εχουμε τετοια ταξη, προτιμω το μπαχαλο. Ατομα με τετοιες συμπεριφορες για μενα δεν ειναι και σε τιποτα πιο σωστοι απο τον σφαγεα με 30ρες. Αυτη η συζητηση δεν θα επρεπε να ξεκινησει καν - ειναι γελιο και ελεηνο να μην εχουμε στρατο αλλα ηδη να συζηταμε για απασματα (ουτε στρατοδικεια δηλαδη)
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

kaliostro

Salamine φίλε μου.Όταν έμαθα για το airsoft πρώτα ρώτησα τί χρειάζετε για να παίξω...η απάντηση ήταν οπωσδήποτε γυαλιά,όπλακι και ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.Ποίος τώρα ψάχνει να βρεί κανόνες?οι περισότεροι δεν ξέρουν οτι ΜΠΑΜ κάνουμε μόνο όταν ο αντίπαλος ΔΕΝ μας έχει δει.Μπαίνω σε κτήριο κ ο φίλος καλύπτει την πόρτα στα 6 μέτρα μπροστά μου κ μου κάνει μπαμ μόλις μπήκα και ήμουν με το δαχτυλο στην σκανδάλη.Είχα ευκαιρία να ρίξω.Καλά έκανε απο μια άποψη γιατί μπορεί κάποιος απο τους δυο μας να χτυπούσε αλλά δεν γίνετε μπαμ μεσα στην ΜΟΥΡΗ.Για κάτι τετοιο υπάρχει το PARLEY.Το ξέρει κανείς νομίζεις?Νομίζεις οτι ξέρουν τί είναι ΤΥΦΛΗ ΒΟΛΗ?και όλα δεν τα ξέρουν όχι επειδή δεν τους εξήγησε κανένας (δεν είναι δικαιολογία το "δεν μου το είπαν") αλλα επειδή δεν έψαξαν να μάθουν απο ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...Τόσο τους νοιάζει όλους.Δεν μου το είπαν κ τέλος...αποποιούμε των ευθυνών μου...να ψάξετε να μάθετε ή στη τελική να ΡΩΤΗΣΕΤΕ όπως κάναμε όλοι οι άλλοι αν σας ενδιαφέρει τόσο.Όσο για τα πεδία οτι είναι χάλια...βρες μου καλύτερο πεδίο σε απομακρυσμένη περιοχή απο οικίες κ δρόμους να μην ανήκει σε κανέναν κ να έχει μέσα χαλιά κ καναπέδες...εδώ σκεφτήκαμε μέχρι και να νοικιάσουμε χώρο για να πέζουμε κανένα CQB.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Dtq

Μέχρι πριν λίγο καιρό, δεν ήξερα τι είναι μπαμ ούτε Parley, γιατί?
Επειδή διάβασα τους κανόνες στο φόρουμ (ναι, αυτό εδώ το φόρουμ) και δεν είδα κάτι γι'αυτά!
Όταν άκουσα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, έψαξα και έμαθα.
Το θέμα είναι ότι προσφέρεις τους κανόνες κάπου, συμπλήρωσέ τους όλους! Η ημιμάθεια, είναι χειρότερη απ'την αμάθεια!
Τουλάχιστον ανέφερε οτι υπάρχει κάτι τέτοιο να ψάξει ο άλλος να δει τι είναι!
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

baldcoyote

Βασικα το ολο κακο με τα public παιχνιδια ειναι οτι ο διοργανωτης ειναι κι αυτος αιρσοφτερ και φυσικα θελει να παιξει.εχωντας λοιπον ενεργο ρολο στο παιχνιδι ,αποκλειεται να μπορει να ελεγχει και το τι γινεται.
Αν θελει να διοργανωσει κατι σωστο ,θα περασουν ολοι καλα εκτος απο τον ιδιο γιατι θα πρεπει να κανει ολο το στησιμο,ολο τον ελεγχο και δεν θα πρεπει να παιζει ο ιδιος,τουλαχιστον οχι οταν παιζουν 60+ ατομα.
Τα ορια και τους κανονες ασφαλειας μπορει να τους θετει αυτος κατα την κριση του αλλα χωρις αυτοι να αποκλεινουν απο τους ηδη υπαρχοντες,πχ καποιος διοργανωτης μπορει να επιβαλλει υποχρεωτικα neopreme ή επιγωνατιδες ή απογορευση εισοδου σε κτηριο αλλα να μη μπορει να πει πχ ελευθερα φπς ή κατι αλλο τρελο.Και σε οποιον του πει οτι δεν εχει 5-10 ευρω να δωσει για neopreme να τον ρωτησει αν εχει να δωσει 500-1000 για οδοντιατρο και να κατσει σπιτι του.
Εδω ειμαστε ολοι κι ολοι 200 ατομα και δε μπορουμε να συνενοηθουμε,που να γινουμε και πειντμπολ να ειμαστε 2-3 χιλιαδες κοσμος ,πυργος της Βαβελ θα γινουμε.
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

alegolas

mirrage πάλι με μπερδεύεις. Αυτό που γράφω το ξαναδιάβασα και είναι σωστό. ΤΟ ΊΔΙΟ όπλο με το ΊΔΙΟ ελατήριο θα ρίξει τη σφαίρα διαφορετικής μάζας με την ΊΔΙΑ κινητική ενέργεια. Ε = 1/2 m U^2 => U = sqr(2E/m)

Αν έχουμε ένα όπλο με ελατήριο π.χ. Ε = 1,6 joule

1) αν ρίξουμε ΒΒς 0,20γρ -> U = sqr(2*1,6J/0,0002gr) = 126,5m/sec -> 415fps
2) αν ρίξουμε ΒΒς 0,30γρ -> U = sqr(2*1,6J/0,0003gr) = 103,3m/sec -> 339fps

Η ενέργεια είναι πάντα η ίδια. Αλλάζει η μάζα, η ταχύτητα εξόδου, αλλά η ενέργεια είναι η ίδια. Είναι βασική αρχή της Φυσικής.

* Στις παραπάνω τιμές δεν έχουν υπολογιστεί οι τριβές της κάννης, τις παρέθεσα ως τάξη μεγέθους για να γίνει αντιληπτό αυτό που ισχυρίζομαι.
Kefalonia Airsoft Club

ZINJA

ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!!

Ι-4

http://i-4team.blogspot.com/

alexz

Θεωρώ την όλη κουβέντα περιττή για τους εξης λόγους:

1) Σε κάθε forum που έχει να κάνει με το airsoft, υπάρχει σχετικό νήμα με τους κανόνες....κάποιος που ξεκινα το παιχνίδι και γενικά αναζητά πληροφορίες μπορεί άνετα να το διαβάσει.....και για επεξηγήσεις μπορεί να ρωτά....ειναι το πρωτο τοπικ που πρεπει να διαβαζεται και οχι το τι AEG θα παρω κλπ.....Επομένως το να λεει κανεις οτι δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξερω κλπ είναι τουλαχιστον υποκρισία........

2) Σε καθε παιχνιδι που διοργανώνεται είναι αποκλειστικη ευθυνη των διοργανωτών η υπενθύμιση/επεξήγηση των βασικών κανόνων ασφαλείας και διεξαγωγής του σεναρίου...και ειναι ευθυνη ΟΛΩΝ που συμμετέχουν η τήρηση των κανόνων.....μόνο τα ζώα θελουν βοσκό για να παραμένουν συντεταγμένα....

3) Επίσης είναι ευθύνη ΟΛΩΝ μας η απομόνωση των παικτών που συνεχώς δίνουν δικαιώματα.....αλλα βλεπεις σε ολους μας κυριαρχεί ο ωχαδερφισμός....μεχρι η λαλακία να συμβεί σε εμας.....και τότε γινόμαστε κριτές των πάντων.......

4) Δεν τίθεται θέμα ''πειθαρχικού'' μιας και δεν υπαρχει νομική υπόσταση του παιχνιδιού.....το πειθαρχικό είμαστε ΟΛΟΙ εμείς......αλλά δεν βλέπω φως μέχρι τώρα....

mirrage

Παράθεση από: alegolas στις  16 Φεβ 2010, 09:59:30 ΠΜ
mirrage πάλι με μπερδεύεις. Αυτό που γράφω το ξαναδιάβασα και είναι σωστό. ΤΟ ΊΔΙΟ όπλο με το ΊΔΙΟ ελατήριο θα ρίξει τη σφαίρα διαφορετικής μάζας με την ΊΔΙΑ κινητική ενέργεια. Ε = 1/2 m U^2 => U = sqr(2E/m)

Αν έχουμε ένα όπλο με ελατήριο π.χ. Ε = 1,6 joule

1) αν ρίξουμε ΒΒς 0,20γρ -> U = sqr(2*1,6J/0,0002gr) = 126,5m/sec -> 415fps
2) αν ρίξουμε ΒΒς 0,30γρ -> U = sqr(2*1,6J/0,0003gr) = 103,3m/sec -> 339fps

Η ενέργεια είναι πάντα η ίδια. Αλλάζει η μάζα, η ταχύτητα εξόδου, αλλά η ενέργεια είναι η ίδια. Είναι βασική αρχή της Φυσικής.

* Στις παραπάνω τιμές δεν έχουν υπολογιστεί οι τριβές της κάννης, τις παρέθεσα ως τάξη μεγέθους για να γίνει αντιληπτό αυτό που ισχυρίζομαι.

Η ενέργεια που μεταδίδεται στην μπίλια είναι ίδια πάντα αλλά είναι μηχανική η ενέργεια ελατηρίου.
Η κινητική ενέργεια της μπίλιας όμως, δλδ αυτή που τελικά θα μεταδοθεί στον στόχο, αλλάζει ανάλογα την μάζα
της μπίλιας και την ταχύτητα που αποκτά!Πως γίνεται να είναι ίδια η ενέργεια της μπίλιας, η κινητική τουλάχιστον,
όταν αλλάζουν οι συντελεστές?Η ταχύτητα και η μάζα ήταν άλλες κάθε φορά!
Εγώ έγραψα τα δεδομένα που βγήκαν από τις μετρήσεις που έγιναν με το ίδιο όργανο και βρήκα την κινητική
ενέργεια της μπίλιας και όχι την μηχανική του ελατηρίου.
Τέλος πάντων αν κάνω λάθος κάνω λάθος..πάντως το βιβλίο του Ζήσου Δρ.Φυσικής και καθ.ΤΕΙ για την μηχανική
και την Θερμότητα και κάποιες άλλες πηγές με κάνουν να πιστεύω πως έχω δίκιο.

Rocks

@ mirrage + alegolas

ρε παιδια.... και συγνωμη κιολλας, μηπως ειστε λιγο off topic???

με ολη την καλη διαθεση παντα...  :)

you can run, but you can not hide

Laetius

Καλημέρα σε όλους.ψήφισα όχι γιατί το ότι κάποιος είναι αρχηγός ομάδας δεν τον κάνει και αντικειμενικό.Στο πρώτο μου παιχνίδι μου είχαν πει παλιοι να βάζω πιο βαριά ββ ή full hop up για να ΄ξεγελάσω' το μετρητή και γιατί μου είχαν πει ότι φυσάει ελευσίνα και  να πάρω αυτές για πιο εύστοχες...... .Δυστηχώς πάει καιρός από τότε και δεν θυμάμαι συγκεκριμένο πρόσωπο απλά το παραθέτο για να πω ότι δεν φταίνε μόνο οι νέοι και δεν τίθετε πάντα το θέμα του δεν ξέρω. Οσο για το πειθαρχικό όργανο δεν συμφωνώ ειδικά αν είναι από αρχηγούς ομάδων .Νομίζεις οτί άμα κάνει δικός του βλακεία δεν θα τον καλύψει?Μόνο και μόνο που υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο φτάνει .Αν είχαμε standar fps  σε οποιοδήποτε πεδίο(πότε πονάνε ΤΑ 450  πότε όχι στο ίδιο πεδίο ) και διαιτητές στα παιχνίδια (στο πρώτο παιχνίδι 3 άτομα της ομάδας του οργανωτή και μετά να τους αντικαθαστούσαν 3 άλλοι ώστε να παίξουν και αυτοί και να μην τίθετε θέμα εύνοιας προς την ομάδα τους)  δεν θα χρειαζόταν πειθαρχικό όργανο.Η πρόταση μου όσο αναφορά τα όρια fps  και την σύληψη παραβατών είναι στο θέμα όρια fps  στο παρακάτω link: http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2149.0.html

Υ.Γ.Ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά.
Ο πόνος είναι  εφήμερος η δόξα είναι αιώνια

alegolas

Παράθεση από: Rocks στις  16 Φεβ 2010, 11:17:30 ΠΜ
@ mirrage + alegolas

ρε παιδια.... και συγνωμη κιολλας, μηπως ειστε λιγο off topic???
...

Έχεις δίκιο και απολογούμαι γιατί η συζήτηση τράβηξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε σε ένα χώρο που συζητείται κάτι σοβαρότερο. Το θέμα έχει λήξει μια και είμαστε σε επαφή με τον mirrage μέσω pm για να διασταυρώσουμε τις απόψεις μας.

Στο θέμα του πειθαρχικού συμφωνώ με τον Laetius ότι ένα όργανο που αποτελείται από αρχηγούς 5-10 ομάδων δεν το κάνει αυτόματα το "τραπέζι των σοφών" για να αποφασίζουν τιμωρίες κλπ.

Διαφωνώ όμως στο θέμα της ευθύνης του αρχηγού για την ομάδα του. Δηλαδή ο διοργανωτής ενός παιχνιδιού με 100 άτομα πρέπει να μιλήσει στα 100 άτομα σε παράταξη για τους όρους και κανόνες? Ενώ σε 5-10 άτομα υπεύθυνους ο καθένας για την ομάδα του τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Ο κάθε αρχηγός όμως πριν ξεκινήσει για το παιχνίδι οφείλει 1) να έχει ενημερωθεί ο ίδιος για όλες τις λεπτομέρειες και κανόνες και να ενημερώσει όλη την ομάδα του και 2) να είναι προσωπικά ο ίδιος βέβαιος για τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλέιας του καθενός. Από το να μετρήσει ο διοργανωτής 100 όπλα ελέγχοντας ΒΒς, hopup κλπ σε μια διαδικασία που θα πάρει 1 ώρα, ας μετρήσει πρώτα ο αρχηγός 5-6 όπλα για να ξέρει τι γίνεται.

Επίσης αν βρεθεί κάποιος να παραβαίνει κανόνες ας τιμωρηθεί όλη η ομάδα του με αποκλεισμό ώστε την επόμενη φορά να λειτουργήσουν ως ομάδα και να είναι υπεύθυνοι όλοι για όλους. Έτσι σιγά σιγά μπορεί να γίνει κάτι.
Kefalonia Airsoft Club

eversman

Πειθαρχικό "όργανο",είναι η ίδια η Ομάδα.Παρατυπία του παίκτη?Απειθαρχία -όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας-του παίκτη?Ανάρμοστη συμπεριφορά και ασέβεια του παίκτη στον συνχομπίστα-συνάνθρωπο?.....Άμεση αποβολή του από την εκάστοτε ομάδα,αποβολή από public.Όλα τα άλλα "καπνός".

queef

Στα θέματα περί φυσικής κλπ θα χρησιμοποιήσω μια φράση Γεωργίου
ΦΙΛΑΡΑΚΟ,ΣΤΑ Π@Π@ΡΙΑ ΣΟΥ..
Τι με νοιάζει ρε καλλιτέχνη η ανάλυση που μου κάνεις και τα περί κινητικής ενέργειας,κρούσης,διάσπασης του ατόμου και ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα.
Το θέμα είναι ΕΝΑ:
ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΜΕΝΟ HOP UP ΚΑΙ 20ΑΡΑ ΒΒ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΡΙΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

H γενικότερη θέση μου επί του θέματος είναι αυτό που βγαίνει από τις παρακάτω παραθέσεις:
Παράθεση από: eversman στις  16 Φεβ 2010, 14:28:25 ΜΜ
Πειθαρχικό "όργανο",είναι η ίδια η Ομάδα.Παρατυπία του παίκτη?Απειθαρχία -όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας-του παίκτη?Ανάρμοστη συμπεριφορά και ασέβεια του παίκτη στον συνχομπίστα-συνάνθρωπο?.....Άμεση αποβολή του από την εκάστοτε ομάδα,αποβολή από public.Όλα τα άλλα "καπνός".
Παράθεση από: misericord στις  15 Φεβ 2010, 17:52:26 ΜΜ
Μέχρι τότε ... PRIVE.
Και άλλη μια φορά,
Μέχρι τότε ... PRIVE.

Ranger

Έαν αυτό το γεγονός έγινε  αιτία να γίνονται πια prive τα games τότε κλάφτα paintball θα καταντήσουμε θα αποξενοθούμε ο ένας από τον άλλον .
Όσο για το θέμα με το πειθαρχικό εγώ λέω mirrage forever ,ταυτότητα forever αλλά στο θέμα ταυτότητα προτείνω να  η ταυτότητα να βγαίνει μέν από την ομάδα αλλά σε κάθε παράπτομα του εν λόγω παίκτη (μέχρι 3 παραπτόματα ε να μην αποβάλεται και κατευθείαν ) να παίρνει από το σύλλογο (αν φτίαξουμε)  μια σφραγίδα κάτι εμφάνες τέλος πάντον που να μπορεί να φανεί και στις  τρεις σφραγιδες  έξω  αλλά όχι για πάντα για τι δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το δικαιώμα κανενός να  πάιξει για όλη του τη ζωή εγώ προτείνω να τον αποκλειούμε απο τα παιχνίδια για κάποιο μεγάλο χρονικό δίαστημα π.χ. 2  - 3 χρόνια επίσης εκτός από τις σφραγίδες(σήματα ) που θα μπαίνουν πάνω στη ταυτότητα του παράνομου airsofter να υπάρχει και κάποιο βιβλίο (αρχείο) που θα σημειώνετε και εκεί για να μην μπορεί να κάνει λαμογιά ο σημαδεμένος airsofter.
Όσο για τη φυσική και την κινιτική ενέργεια που έλεγε ο mirrage  μετά από 5 χρόνια φυσικής και στη θετική κατεύθηνση έχω να πώ ένα πράγμα ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!!!!!
(Η τυχη ευννόει τους τολμηρόυς ) Μέγας Αλέξανδρος
(Στον φίλο να συμπεριφέρεσαι όπως στον εαυτό σου γιατί ο φίλος είναι ένας άλλος σου εαυτός) Αριστοτέλης

tataman

καλημερα διαφωνω με το πειθαρχικο και τις ποινες γιατι απλα δεν ειμαστε δικαστες  παιδια κανουμε το κεφι μας  ειναι το χομπυ μας και καλο ειναι να μεινει ετσι, ας ειναι προσεκτικοι αυτοι που διοργανωνουν παιχνιδια αν ειχαν γινει ολα σωστα απ τον οργανωτη του παιχνιδιου δεν θα τα λεγαμε ολα αυτα τωρα, μπορει επισης να μπαινει καποιος παρατηρητης απο εμας οπως το εκανα και εγω με τον μετρητη  στο χερι και δεν ηπηρξε κανενα προβλημα  λυσεις στα προβληματα αυτα υπαρχουν αρκει να θες να τα λυσεις και οχι να τα διαωνισεις αυτα τα λιγα εμενα καλη σας μερα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΑ ΔΟΞΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Whiskey

Τα prive και τα public ειναι επιλογες του καθενος και τωρα που γραφουμε εδω ηδη εχουν εξαγγελθει παιχνιδια και των δυο κατηγοριων κατι που σημαινει οτι δεν ασχολουνται ολοι με το θεμα οπως εμεις σε αυτο το νημα.

Για μενα η λυση ειναι πιο απλη ... απομονωση των οσων ευθυνονται για ασχημα περιστατικα και τιποτε αλλο.

Πρωτα πρεπει (αν ανηκουν καπου) η ιδια τους η ομαδα να τους διωξει και ταυτοχρονα ολη η "κοινοτητα" απο καθε παιχνιδι καθε τυπου.

Σκοπος παραμενει να "καθαριστει" το airsoft και οχι να διαλυθει.

spaniard

Εγώ αυτό που βλέπω τον τελευταίο καιρό είναι πως οι παίκτες που κατέκριναν τα πριβέ πριν απο 4-6 μήνες, σήμερα τα θεωρούν ιδανική λύση. Οι νέοι παίκτες τα θεωρούν απαράδεκτα καθώς η ύπαρξη τους, τους δημιουργεί ανασφάλεια οτι θα μείνουν χωρίς παιχνιδι.

Πειθαρχικό δεν γίνεται να υπάρξει, ακόμη και αν όλοι ψηφίσουν "ναι", εως ότου υπάρξει ομοσπονδία, επαναλαμβάνω ομοσπονδια, όχι σύλλογος. Αλλιώς, όπως και έως τώρα, παιδιά που έχουμε δοκιμάσει να τους απομονώσουμε απο την κοινοτητα για διάφορους λόγους, καταφέρνουν ακόμη έως σήμερα να αλάζουν παρέες και περιβάλλοντα και να συνεχίζουν να βρίσκουν "θύματα" της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους.

Οπότε ας αφήσουμε για μια στιγμή τις μετρήσεις παραπτωμάτων, να δούμε λίγο τα μούτρα μας πιο ουσιαστικά.

Κάποτε ο νέος παίκτης μάθαινε για κανόνες συμπεριφοράς, δεοντολογίας και ασφαλείας απο αυτούς που έβρισκε στο πεδίο, και μάθαινε δια της μεθόδου της νέας μαιμούς στο κλουβί: Φαντάζομαι όλοι ξέρετε το πείραμα με την μπανάνα στη σκάλα και την ψυχρολουσία της ομάδας.

Για κάποιο λόγο, αυτή η μαγιά χάλασε, γιατί σε κάποια εποχή, εμφανίστηκαν 2 νέες μαϊμούδες στο κλουβί, και όταν η μία έκανε το λάθος και πηγαν οι υπόλοιπες να τη "μάθουν", η δεύτερη νέα την υπερασπίστηκε.

---------------

Οι μετρήσεις είναι για να προστατευόμαστε όλοι.
Όταν κάποιος θέλει να κλέψει στη μέτρηση, είναι ήδη στην ψυχολογία για να κλέψει και μέσα στο παιχνιδι.
Τα πάντα στο παιχνιδι μας καταλήγουν στο αίσθημα εντιμότητας που κουβαλάμε.
Δεν είναι ξεχωριστοί κανόνες:
(1) να σου ρίξουν, και να γυρίσεις να ρίξεις κι εσύ, για να ισχυριστείς ταυτόχρονη βολή, ή parlay
(2) να κάνεις μπαμ σε μια ομάδα παικτών, απο φόβο οτι έρχονται να σε παρουν αμπαριζα
(3) να κάνεις μπαμ απο μεγάλη απόσταση ή χωρίς καν να σημαδεύεις κάποιον
(4) να τρώς ένα ΒΒ, και να ισχυρίζεσαι οτι ήταν απο τυφλή βολή
(5) να μην αναγνωρίζεις ένα χτύπημα γιατί στο προηγούμενο παιχνιδι το έκανε κάποιος άλλος.
και ένα σωρό άλλα.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε ξεχωριστούς κανόνες για όλα αυτά. Εϊναι μόνο ένας. Βασιζόμαστε στην τιμή του κάθε ενός που εμφανίστηκε για να παίξει. και δεν είναι ανάγκη να γίνουμε φίλοι με το ζόρι, εάν ο άλλος δεν καταλαβαίνει την τιμή όπως την καταλαβαίνουμε κι εμείς.

Δεν έχω γράψει εδώ και καιρό πουθενά.
Και βλέπω κόσμο να γράφει "δεν μας τα λέει κανείς", και "φταίει η διοργάνωση" κλπ κλπ.

Πρέπει να τα ξαναγράφουμε κάθε φορά που εμφανίζεται ένα καινούριο μέλος σε κάθε φόρουμ?

Η διοργάνωση σαφώς και φταίει και ευθύνεται, εάν και εφόσον ένα θέμα φτάσει πιθανώς στην αστυνομία ή δικαστήριο. Εφόσον όμως αυτό ακόμη δεν έχει γίνει, για όλα τα παραστρατήματα φταίνε μόνο όσοι τα έκαναν σε βάρος των αλλων.

Οι ίδιοι που στο "Γρηγόρη" θα βιαστούν να σου φάνε τη σειρά, λες και αν πάρουν τον καφέ τους πριν απο σένα δεν θα πεθάνει αυτός απο τη δίψα και θα πεθάνεις εσύ.

Η διοργάνωση κάνει οτι μπορεί για να περάσουν όλοι καλά, όμως χρειάζεται να την αναλαμβάνουν όσοι μπορούν, όχι απλά γι ανα ακουστεί το όνομα τους...

Το πειθαρχικό που αναζητάτε είναι πανέυκολο.

Εγώ ή οποισδήποτε άλλος στη θέση μου, κόσμος που παίζει εδώ και καιρό, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να διδάξουμε κανέναν τίποτα, ΕΙΔΙΚΑ εφόσον βλέπουμε πως όταν λέμε κάτι σε κάποιον δεν το σέβεται και μας βρίζει και απο πάνω.

Οπότε, μας είναι πιο εύκολο  να διαλέγουμε με ποιον θα παίξουμε. Όποιος λοιπόν δείχνει καλή διαγωγή και σωστό χαρακτήρα, πάντα θα έχει φίλους, θα απολαμβάνει σεβασμό, και δεν θα του λείπουν οι προσκλήσεις.

Τα El Paso χρησιμεύουν για ξεχωρίζει η ίρα απο το στάχυ.

Who Dares Wins

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

1. Οταν ενα ατομο  παρανανομη κ παρεκτρεπεται σε αγωνα με κυνδηνο την ασφαλεια των υπολοιπων τοτε εμεις ειμαστε που των αναφερουμε στην κοινοτητα του ΑΙΡΣΟΦΤ κ τον παρεμεριζουμε απο τα παιχνιδια που οργανωνουμε σε διαφορα πεδια.
        2. Δικαιωμα ειναι του καθενος, εαν θα κανει πριβε η πουμπλικ παιχνιδια οπου θελει κ οποτε θελει
χωρις να δωσει λογω σε κανεναν, γιατι τα πεδια ειναι free για ολους.
        3. Καλο ειναι οταν καπιος ανεβαζει αγωνα σε φορουμ να βαζει κ τους κανονες ΝΑΙ αυτους που υπαρχουν για να ενημερωνονται κ η νεοι, κ πριν τον αγωνα να διαβαζωντε παλι.
        4. Να υπαρχει βιβλιο καταχωρησης ονοματος παιχτη- FPS οπλου- ομαδα που ανηκει η μεμονομενος, ετσι για να οργανωθουμε λιγακι.