ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ

Ξεκίνησε από jumbo, 15 Φεβ 2010, 14:58:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

ΝΑΙ
44 (72.1%)
ΟΧΙ
11 (18%)
ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
6 (9.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 55

kaliostro

Δεν ψηφήζω τίποτα απο αυτά γιατί δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ σε κανέναν απο την στιγμή που αυτό που έχεισ για χόμπι με το γράμμα του νόμου είναι κατα κάποιο τρόπο παράνομο.Θα πεις σε κάποιον "ΔΕΝ σε θέλω στο παιχνίδι μου".ΟΚ άνετα κ εύκολα.Με ποιον τρόπο θα τον διώξεις απο το πεδίο που γίνετε το σενάριο απο την στιγμή που είναι δημόσιος χώρος?ή με ποιο δικαίωμα θα του απαγορεύσεις την παραμον'ή του στον χώρο?Θα τον δείρες?θα σου κάνει μύνηση.Θα τον βαρέσεις στην κεφάλα με 40αρια ΒΒ?θα σου κάνει πάλι μύνηση και θα κάνεις κ κακό στο airsoft.Απο την στιγμή που δεν υπάρχει καθαρά το γράμμα του νόμου να λέει οτι μπορούμε να παίζουμε airsoft,απο την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος που να έχει ξεκάθαρα δικαιώματα,απο την στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα γήπεδα-πεδία για να κάνουμε το χόμπι μας.Οποιαδήποτε συζήτηση περι πειθαρχικού οργάνου πάει περίπατο...
Αυτά τα ολίγα.Συγνώμη αλλα δεν πρόκειτε να πώ τίποτα άλλο επι του θέματος γιατί αν δεν λυθούν άλλα θέματα πρώτα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάζουμε την μπαλακλαβα κ να λέμε οτι ο Α είναι αθάνατος ο Β κάνει μπαμ απο μπροστά κλπ κλπ... ;)
Πρέπει να διαβάσουν ΟΛΟΙ τους κανόνες κ να ρωτήσουν σε περίπτωση που δεν κατάλαβαν κάτι.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

misericord

Καλά απλά όλη η συζήτηση είναι για γέλια.

Καταλαβαίνω τι θέλει να πει με το "πειθαρχικό όργανο" ο Λευτέρης αλλά είναι αστείο να διαβάζω για κατασχέσεις και αποκλεισμούς.

Έχω στην κατοχή μου ένα κανόνι που έχει φτάσει τα 3.5 χιλιάρικα και μπορεί να αλλάξει από 300 fps στα 600 μέσα σε 10 δευτερόλεπτα...απλά πολύ θέλω να δω τον άνθρωπο που θα έρθει να το κατάσχει...

Αποκλεισμοί... οκ είστε υποκριτές όλοι. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Βρήκατε ένα απλό χαζούλη και βγάζεται πάνω του όλα τα απωθημένα της κοινότητας. Πάω στοίχημα ότι ο άμοιρος τύπος δεν ήξερε καν τι έκανε όταν έβαζε τις 30άρες.

Πάω στοίχημα ότι κάποιος άλλος του το σφύριξε ότι με 30άρες το AEG μετριέται χαμηλότερα.

Όπως και πάω στοίχημα ότι τουλάχιστον το 80% από όλους εσάς που κράζετε δεν έχετε ιδέα γιατί οι 30άρες μπίλιες προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά παρόλο που κατεβάζουν τα fps του όπλου. Και μην αρχίσετε την ιστορία με τα joules και τις παπαριές που σας έχουν feedάρει στο κεφάλι γιατί θα αρχίσω να παραθέτω βιβλιογραφία του Κασέτα για τις κρούσεις και τα βεληνεκή.

Και όμως καταδικάζετε τον χαζούλη ξεχνώντας όλους αυτούς που κυκλοφορούν χωρίς γυαλιά εκτός safe house και όταν τους παρακαλάμε να τα βάλουν μας τη λένε κιόλας γιατί ... το παιχνίδι έχει σταματήσει. Λες και το ξέρει αυτό η μπαταρία μου όταν θα αποφορτήσει και θα του πετάξει τα μάτια έξω.

Ξεχνάτε όλους αυτούς που πηδάγανε μπαλκόνια στο hotel για να γλυτώσουν ένα kill.

Όλους αυτούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν ενώ έχουμε βγάλει τα σωθικά μας για προσοχή. Οι ίδιοι που προκαλούσαν τους περίοικους βγαίνοντας στο δρόμο ζωσμένοι με πιστόλια και κουμπούρια αλλά τότε δεν έλεγε κανείς τίποτα.

Ξεχνάτε όλους αυτούς που έπαιζαν πριν καλά καλά κλείσουν τα 18 τους χρόνια με την ανοχή ΟΛΩΝ μας.

Αυτούς που έχουν κάνει την τυφλή βολή επάγγελμα και όλους εκείνους που τους σιγοντάρουν.

Και πάνω από όλα ξεχνάτε εκείνον τον απαράδεκτο τύπο που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταλογίζοντας το Μ16 σαν sniper riffle.

Όταν λοιπόν διώξετε όλους αυτούς και κρατήσετε τους δήθεν καλούς airsofters τότε βγείτε να μιλήσετε για πειθαρχικά όργανα.

Μέχρι τότε ... PRIVE.

Whiskey

Αποψεις που διειστανται και ο καθενας μιλαει βαση καποιων προσωπικων αντιληψεων.

Κατ'εμε ολα σεβαστα ... και η θεληση καποιων να μειωσουν τα φαινομενα κακου airsofter ... και η αντιρηση καποιων για την δημιουργια "επιτροπης" διαφανειας και ελεγχου.

Για μενα η καθε ομαδα πρεπει να ειναι υπευθυνη για τα μελη της και απολυτα αυστηρη σε καθε παραπτωμα αυτων. Δε νοειται να μιλαμε π.χ. για παραπτωμα οπως αυτο που εγινε στο τελευταιο public στην Ελευσινα και να συζηταμε για ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ απομονωση με δικαιωμα επιστροφης. Ναι σιγουρα πρεπει να διδονται δευτερες ευκαιριες αλλα οχι σε τετοιες καταστασεις που θεωρω προσωπικα "δολοφονικες".

Βεβαια βγηκα και off-topic με αυτα που γραφω και ζηταω συγνωμη αλλα καπως πρεπει να ελεγχθει η απολυτα αναρχη κατασταση που μεχρι τωρα επικρατει.

Μην γελιεστε, οπως και σε καθε αλλη εκδηλωση ετσι και στο airsoft ειστε ολοι μελη μιας κοινωνιας. Αν δεν υπαρχει ελεγχος (με οποιον τροπο μπορει να εφαρμοστει) ολων οσων εντασονται σε αυτο το κομματι κοινωνικου συνολου, τοτε πολυ συντομα θα συμβει το μοιραιο και θα παψει η συνολικη υπαρξη του airsoft στην χωρα μας.

Οσο για το θεμα ταυτοτητα, αν δειτε το forum θα διαπιστωσετε οτι εχει συζητηθει και παλιοτερα με αμφιλεγομενες, ως προς την χρησιμοτητα της, αποψεις.

Τελικα καλο ειναι να εχει κανεις αντιρησεις αλλα ας υπαρχουν και αντιπροτασεις γιατι αλλιως το μονο που συνεχιζει να διαφαινεται ειναι ταση παραμονης της αναρχης καταστασης η οποια με κανει να σκεφτομαι οτι εξυπηρετει συμφεροντα συγκεκριμενων ομαδων ατομων.

Maleficus

και παλι ομως τα παιδια που βγαζαν τα γυαλια και σας γραφανε θα ειναι στο επομενο παιχνιδι και μπορει να κανουν και παλι τα ιδια ....οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη νομιζουν και δεν καταλαβαινουν οτι τα ΒΒ εξοστρακουν και θα τους κανουν τα ματια να κρεμονται απο το κρανιο
συμφωνο με την δευτερη ευκαιρια αλλα οταν δεις καποιον να το κανει επανελλειμενα και παλι δεν μπορεις να τον "διωξεις" απο μια διοργανωση για ολα αυτα π ειπε ο Καλλιοστρο ....
μερικα θεματα εχουν παραγινει και δεν ξερουμε τι να κανουμε ...
ταυτοτητα Airsofter, "πειθαρχικες επιτροπες" , μα το ενα μα το αλλο .....

wildweasel

Συμφωνώ με την σύσταση Π.Ο., αρκεί να υπάρχει θέληση και από τους παίχτες. Να σας παραθέσω ένα λινκ με μια φόρμα συμπλήρωσης που χρησιμοποιούνε στο εξωτερικό, και περιγράφει αναλυτικά τους κανόνες του παιχνιδιού και ο αναγνώστης λαμβάνει υπεύθυνα γνώση για όσα διάβασε και πιστεύω να μας δώσει μια μικρή ιδέα για ένα βήμα παραπέρα κυρίως στην διευκόλυνση των διοργανωτών (αναφέρει και διαιτητές-αναγκαστικά ένα σενάριο πρέπει να έχει διαιτητές σε πολλά σημεία του πεδίου, για να μην πω 5% των συμμετεχόντων να είναι διαιτητές)

http://www.hellsurvivors.com/PDF/airsoftrules.pdf (δώστε σημασία στους κανόνες Νο 24, 25 και 26)

Εύχομαι όλες οι καλές ιδέες αν συντονιστούμε όλοι να γίνουν πραγματικότητα. Ασφαλή Παιχνίδια, Δικαιοσύνη και Διασκέδαση!! :)
Ευχαριστώ
''Ο Άνθρωπος που μετακινεί βουνά, ξεκίνησε μετακινώντας μικρές πέτρες''

YGBSM = "You gotta be shittin' me!" (http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Weasel)

kaliostro

Η ιδέα που μόλις είπε ο wildweasel είναι ίσως η λύση...να τους βάλεις να υπογράψουν οτι γνωρίζουν κανόνες κλπ.Έτσι ίσως κάποιος που βαριέτε να τους διαβασεί στο φόρουμ να το κάνει στο πεδίο.Τι διάολο ουτε την υπογράφη του δεν θα ξέρει που βάζει?

wildweasel

Όσον αφορά την σύσταση Π.Ο. οπως λέει η επικεφαλίδα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σύμφωνος με όσα ειπώθηκαν περί ανεξάρτητης στήλης στα φόρουμ με τα ονόματα παιχτών που δεν συμμορφόνωντε, όχι πολλά παραπάνω. Κυρίως το θέμα πειθαρχίας πρέπει να βρίσκει πιο προετοιμασμένους τους διοργανωτές ίσως αν χρησιμοποιούσαμε ένα equipment check στα σενάρια να βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα και να μειώσουμε τα φαινόμενα κακής συμπεριφοράς, μειωμένης ασφάλειας και πονηριάς( δηλαδή ένα πιο πολύπλοκο σύστημα ελέγχου και προετοιμασίας). Π.χ.¨ο συμμετέχων, να φέρει υποχρεωτικά γυαλιά, νεοπρέν κασκόλ κλπ, και πιο υπερβολικα και συγκεκριμένα να φέρει επιγωνατίδες και ότι άλλο θέλετε. Ναι, ίσως αυτό που λέμε ''ότι πληρώνεις παίρνεις'' να συμβαίνει και με το ΄''οσο πιο καλά και χρονοβόρα προετοιμασμένος είσαι τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα'' . Τελικά μήπως μην γίνουμε τόσο γραφιοκρατικά υπερβολικοί αλλά πρακτικά πιο ψείρες? Θα δείξει. ίσως να μην άρεσαν σε μερικούς τα όσα έγραψα, τουλάχιστον αυτά πιστεύω και ίσως φανούν χρήσιμα.
''Ο Άνθρωπος που μετακινεί βουνά, ξεκίνησε μετακινώντας μικρές πέτρες''

YGBSM = "You gotta be shittin' me!" (http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Weasel)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Παράθεση από: wildweasel στις  15 Φεβ 2010, 18:52:30 ΜΜ
Όσον αφορά την σύσταση Π.Ο. οπως λέει η επικεφαλίδα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σύμφωνος με όσα ειπώθηκαν περί ανεξάρτητης στήλης στα φόρουμ με τα ονόματα παιχτών που δεν συμμορφόνωντε, όχι πολλά παραπάνω. Κυρίως το θέμα πειθαρχίας πρέπει να βρίσκει πιο προετοιμασμένους τους διοργανωτές ίσως αν χρησιμοποιούσαμε ένα equipment check στα σενάρια να βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα και να μειώσουμε τα φαινόμενα κακής συμπεριφοράς, μειωμένης ασφάλειας και πονηριάς( δηλαδή ένα πιο πολύπλοκο σύστημα ελέγχου και προετοιμασίας). Π.χ.¨ο συμμετέχων, να φέρει υποχρεωτικά γυαλιά, νεοπρέν κασκόλ κλπ, και πιο υπερβολικα και συγκεκριμένα να φέρει επιγωνατίδες και ότι άλλο θέλετε. Ναι, ίσως αυτό που λέμε ''ότι πληρώνεις παίρνεις'' να συμβαίνει και με το ΄''οσο πιο καλά και χρονοβόρα προετοιμασμένος είσαι τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα'' . Τελικά μήπως μην γίνουμε τόσο γραφιοκρατικά υπερβολικοί αλλά πρακτικά πιο ψείρες? Θα δείξει. ίσως να μην άρεσαν σε μερικούς τα όσα έγραψα, τουλάχιστον αυτά πιστεύω και ίσως φανούν χρήσιμα.
εγω προσωπικα εγκρινω και προσθετω οτι αυτος που θελει να βγαλει σεναριο γινεται πρωτα airsofter (να παιζει δηλαδη καμποσα παιχνιδια και να μαθαινει πρωτα ο ιδιος τους κανονες του airsoft)και μετα να οργανωνει παιχνιδια...
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

mirrage

Παράθεση από: misericord στις  15 Φεβ 2010, 17:52:26 ΜΜ
Καλά απλά όλη η συζήτηση είναι για γέλια.

Καταλαβαίνω τι θέλει να πει με το "πειθαρχικό όργανο" ο Λευτέρης αλλά είναι αστείο να διαβάζω για κατασχέσεις και αποκλεισμούς.

Έχω στην κατοχή μου ένα κανόνι που έχει φτάσει τα 3.5 χιλιάρικα και μπορεί να αλλάξει από 300 fps στα 600 μέσα σε 10 δευτερόλεπτα...απλά πολύ θέλω να δω τον άνθρωπο που θα έρθει να το κατάσχει...

Αποκλεισμοί... οκ είστε υποκριτές όλοι. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Βρήκατε ένα απλό χαζούλη και βγάζεται πάνω του όλα τα απωθημένα της κοινότητας. Πάω στοίχημα ότι ο άμοιρος τύπος δεν ήξερε καν τι έκανε όταν έβαζε τις 30άρες.

Πάω στοίχημα ότι κάποιος άλλος του το σφύριξε ότι με 30άρες το AEG μετριέται χαμηλότερα.

Όπως και πάω στοίχημα ότι τουλάχιστον το 80% από όλους εσάς που κράζετε δεν έχετε ιδέα γιατί οι 30άρες μπίλιες προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά παρόλο που κατεβάζουν τα fps του όπλου. Και μην αρχίσετε την ιστορία με τα joules και τις παπαριές που σας έχουν feedάρει στο κεφάλι γιατί θα αρχίσω να παραθέτω βιβλιογραφία του Κασέτα για τις κρούσεις και τα βεληνεκή.

Και όμως καταδικάζετε τον χαζούλη ξεχνώντας όλους αυτούς που κυκλοφορούν χωρίς γυαλιά εκτός safe house και όταν τους παρακαλάμε να τα βάλουν μας τη λένε κιόλας γιατί ... το παιχνίδι έχει σταματήσει. Λες και το ξέρει αυτό η μπαταρία μου όταν θα αποφορτήσει και θα του πετάξει τα μάτια έξω.

Ξεχνάτε όλους αυτούς που πηδάγανε μπαλκόνια στο hotel για να γλυτώσουν ένα kill.

Όλους αυτούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν ενώ έχουμε βγάλει τα σωθικά μας για προσοχή. Οι ίδιοι που προκαλούσαν τους περίοικους βγαίνοντας στο δρόμο ζωσμένοι με πιστόλια και κουμπούρια αλλά τότε δεν έλεγε κανείς τίποτα.

Ξεχνάτε όλους αυτούς που έπαιζαν πριν καλά καλά κλείσουν τα 18 τους χρόνια με την ανοχή ΟΛΩΝ μας.

Αυτούς που έχουν κάνει την τυφλή βολή επάγγελμα και όλους εκείνους που τους σιγοντάρουν.

Και πάνω από όλα ξεχνάτε εκείνον τον απαράδεκτο τύπο που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταλογίζοντας το Μ16 σαν sniper riffle.

Όταν λοιπόν διώξετε όλους αυτούς και κρατήσετε τους δήθεν καλούς airsofters τότε βγείτε να μιλήσετε για πειθαρχικά όργανα.

Μέχρι τότε ... PRIVE.

Εσύ του φώναζες του τύπου να τα φορέσει τα γυαλιά όταν σταματήσαμε?
Αν ναι τότε είμαι μαζί σου αλλά πρέπει να μπει ένα φρένο κάποια στιγμή και νομίζω πως
είναι καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε.
Προσωπικά πολλές φορές έχω πει για τα γυαλιά και τις βολές εντός και εκτός safe house.

Όσο για την διαφορά 0.20g και 0.30g έχω να πω πως τα πρώτα βγάζουν 1.13 joule ενέργεια
και τα δεύτερα 1.71 joule.Είναι απλά μαθηματικά και φυσική γυμνασίου.
Πιο πρακτικά...1 joule κινητικής ενέργειας παράγετε από ένα μπαλάκι του τέννις που κινείται
με 23km/h. Φανταστείτε να τρώγατε όχι ένα αλλά 3 μπαλάκια του τέννις στην  μούρη και μάλιστα
με μεγαλύτερη δύναμη από το 1 joule.

misericord

Ναι εγώ ήμουν και δεν του φώναζα τον παρακάλαγα να τα βάλει και η απάντηση ήταν η εξής:

" Το παιχνίδι έχει σταματήσει και στο φινάλε δεν έχω γυαλιά να βάλω"...

Φυσικά δεν έχω ιδέα ούτε ποιος είναι ούτε πώς τον λένε.

Αυτό ίσως να βελτιωθεί με τη δημιουργία ενός συλλόγου.

Το θέμα δεν ήταν τα joules το θέμα είναι η κρούση.
Τέλος πάντων τα όρια είναι εκεί όχι για να πλουτήσουν οι τεχνικοί και τα μαγαζιά αλλά για να μην σακατευτούμε.
Αλλά πρέπει να πάθεις για να μάθεις.
Ευτυχώς για μένα αυτό πέρασε ανώδυνα μιας και η πτώση μου από μπαλκόνι στο hotel επέφερε μερικές μελανιές και ο τσιμεντόλιθος που έφυγε από τον πρώτο όροφο πέρασε στους 20 πόντους από το κεφάλι μου.
Για να δούμε αν όλοι είναι τόσο τυχεροί.

Maleficus

και το 16 στη φορμα  που λεει για ταμπελιτσα στα οπλα που ειναι μεσα στο ορια ειναι παρα πολυ καλη ιδεα!

WAR ANGEL

Μια ερωτηση παρακαλω....

Χρειαζομαστε ενα πειθαρχικο συμβουλιο για να πει ο εκαστοτε διοργανοτης οτι συμμετοχη του κ.Pitbull αλλα και της ομαδας του ΔΕΝ γινονται δεκτες...για ενα μηνα , τριμηνο , χρονο οσο κρινει ο ιδιος?
Αν στην ομαδα μου υπηρχε ενας ανθρωπος που παρανομουσε με αυτον τον τροπο θα ζητουσα αμμεσα την απομακρυνση του Η θα υπεβαλα ορθα και κοφτα την παραιτηση μου.
Ειναι τοσο δυσκολο απο την ομαδα του να βγει ο αρχηγος της να ζητησει δημοσια συγνωμη και να μαζεψει την ομαδα του για εναν μηνα τριμηνο χρονο οσο κρινει αυτος μακρυα απο τα Public παιχνιδια...?
Με αυτον τον τροπο ενισχυετε ο ρολος της ομαδας και καλιεργητε ενα αλλο πλαισιο κανονων τιμης μεταξι ομαδων...

Κυριοι δεν εχω τιποτα με τον κ. Pitbull αλλα και ουτε με την Lost Infantry Division αλλα μαλλον ολες οι ομαδες θα πρεπει να ξανακοιταξουν την πολιτικη στρατολογησης νεων μελων.Ισως ΟΛΟΙ εμεις που φερνουμε στα παιχνιδια μας τον αδελφο μας , φιλο , γνωστο μας , να παιξει μαζι μας πρεπει να αναλογιστουμε αν το συγκεκριμενο ατομο μπορει να παιξει παιχνιδια με κανονες τιμης.

Θυμηθητε οτι σε ενα δυο χρονια κανεις δεν θα θυματε αν εβγαλες 1....2.....20....1000 αντιπαλους.ΟΛΟΙ ομως θα θυμουνται αν εισουν Μαλ..ας

alegolas

Παράθεση από: mirrage στις  15 Φεβ 2010, 19:03:23 ΜΜ
Όσο για την διαφορά 0.20g και 0.30g έχω να πω πως τα πρώτα βγάζουν 1.13 joule ενέργεια
και τα δεύτερα 1.71 joule.Είναι απλά μαθηματικά και φυσική γυμνασίου.
Πιο πρακτικά...1 joule κινητικής ενέργειας παράγετε από ένα μπαλάκι του τέννις που κινείται
με 23km/h. Φανταστείτε να τρώγατε όχι ένα αλλά 3 μπαλάκια του τέννις στην  μούρη και μάλιστα
με μεγαλύτερη δύναμη από το 1 joule.

Δεν τον έπιασα το συλλογισμό σου και νόμιζα ότι θυμάμαι αρκετά καλά τη φυσική του γυμνασίου και του λυκείου. Η παραπάνω ενέργεια που γράφεις από που προήλθε? Από παρθενογέννεση?
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

kaliostro

@WarAngel. Αδερφέ μου(έτσι σε θεωρώ πλεον) τα παιδιά απο την Lost infantry division έθεσαν την θέση τους στο thread του παιχνιδιού κ μάλιστα είναι σύμφωνοι με το ότι το παλικάρι έκανε λαλακία κλπ.
@alegolas. Αυτό που θα έπρεπε να κρατήσεις είναι η διαφορά της δύναμης κρούσης μεταξύ των ΒΒ 0.20 γραμμαρίων(1.13 joule) κ 0.30 γραμμαρίων(1.71 joule).

alegolas

Τα ΒΒς παίρνουν ενέργεια από ένα ελατήριο. Είτε είναι 0,20γρ είτε είναι 0,40γρ την ίδια ενέργεια παίρνουν. Τώρα όσον αφορά την ενέργεια της κρούσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα μεν έχουν μικρότερη από τα δε. Διαβάζω δυο νούμερα λες και μας τα έδωσε ο θεός. Προκύπτουν από κάπου?
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

mirrage

Παράθεση από: alegolas στις  15 Φεβ 2010, 19:37:25 ΜΜ
Δεν τον έπιασα το συλλογισμό σου και νόμιζα ότι θυμάμαι αρκετά καλά τη φυσική του γυμνασίου και του λυκείου. Η παραπάνω ενέργεια που γράφεις από που προήλθε? Από παρθενογέννεση? Γιατί ο καθένας γράφει ότι του κατέβει χωρίς να καταλαβαίνει το νόημα αυτών που γράφει?

Είσαι σίγουρος πως δεν ξέρω τι γράφω?Είμαι πολύ προσεκτικός όταν γράφω κάτι.
Για να δούμε λοιπόν...
Η κινητική ενέργεια ενός αντικειμένου ισούται με το γινόμενο της μάζας επί την ταχύτητα υψωμένη στο τετράγωνο διά 2.
Σωστά?
Έτσι λοιπόν έχουμε....
350fps που τα κάνουμε mps δλδ 106.68 Meters per Second
και 0.2grams και 0,3grams που τα κάνουμε kilos δλδ 0.0002 και 0,0003 αντίστοιχα.
άρα...
[0,0002 x (106,68 x 106,68)]/2=1.138 joules
και για τις 0,3
[0,0003 x (106,68 x 106,68)]/2=1.707 joules
Το παράδειγμα με το μπαλάκι ήταν έτοιμο δεν το έχω υπολογίσει είναι η αλήθεια.

Επίσης μάλλον θες επανάληψη.Ε?
Αν το πρόβλημά σου είναι πως βγήκαν τα νούμερα ρώτα ευγενικά η ψάξε στο δίκτυο για κάποιο calculator για να τα επαληθεύσεις.

Αν δεν ξέρεις τι είναι η κινητική ενέργεια διάβασε αυτό...
8. Τι είναι κινητική ενέργεια;
Είναι η ενέργεια της κίνησης. Όσο ταχύτερα κινείται ένα σώμα, τόσο μεγαλύτερη κινητική ενέργεια έχει. Με δεδομένη ταχύτητα, η
κινητική ενέργεια είναι ανάλογη της μάζας του σώματος.
Αν π.χ. ίσοι όγκοι αέρα και νερού κινούνται με την ίδια ταχύτητα, το νερό θα έχει πολύ μεγαλύτερη κινητική ενέργεια, λόγω της μεγαλύτερης
μάζας του. Έτσι εξηγείται γιατί τα κύματα των ωκεανών προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή από τον άνεμο, ακόμη και στην περίπτωση
που ο αέρας έχει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Πηγή
http://kpe-kastor.kas.sch.gr/energy1/activities/cinitiki.htm

cgwolf

@Mirrage... Σωστό αυτό που γράφεις αλλά το σκεπτικό έχει ένα "ελάττωμα"...
Τι εννοώ...Αν ο "κύριος" που έβαλε τα 0.30 είχε μετρήσει το αεροβόλο του με 0.20 στα 350 fps,με τα 0.30 θα είχε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δύναμη σε Joules αλλά στη μέτρηση θα του έβγαινε 250fps (χοντρά χοντρά)...
Γι' αυτό λένε η μέτρηση να γίνεται με μηδενισμένο hop-up (γιατί και αυτό κόβει fps αλλά όχι τόσο πολύ) και με 0.20gr BBs.
Για να μπορούν να ξέρουν πόση δύναμη έχει πραγματικά το αεροβόλο....όχι με #0υστιά να δείχνει ο καθένας τη δύναμη που θέλει να φαίνεται....

Όσο για το θέμα...βρίσκω σωστή την πρόταση να γίνει ένα θέμα με τίτλο Bad/Banned/Whatever Players αλλά κατα τα άλλα όπως προαναφέρθηκε,επειδή δεν είμαστε τίποτα επίσημο,αν εμφανιστεί ο οποιοσδήποτε "κακός" παίκτης μόνο με μη νόμιμο τρόπο βλέπω να "αποβάλλεται"...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

mirrage

Ρε παιδιά το AEG μετρήθηκε μετά την φάση που έγινε με 0.2 και βγήκε 410 fps!
Ενώ με 0.3 έβγαλε 350!Για αυτό τις έβαλε τις 30αρες!Για να πέσουν τα fps!!!

Εγώ απλά κάνω σύγκριση της κινητικής ενέργειας των 0.2 και των 0.3 στα 350 fps!
Για να δούμε την διαφορά που υπάρχει.Και το παράδειγμα με τα κύματα που έβαλα
έλεγε για ίδια ταχύτητα.

cgwolf

Παράθεση από: mirrage στις  15 Φεβ 2010, 20:27:36 ΜΜ
Ρε παιδιά το AEG μετρήθηκε μετά την φάση που έγινε με 0.2 και βγήκε 410 fps!
Ενώ με 0.3 έβγαλε 350!Για αυτό τις έβαλε τις 30αρες!Για να πέσουν τα fps!!!

Εγώ απλά κάνω σύγκριση της κινητικής ενέργειας των 0.2 και των 0.3 στα 350 fps!
Για να δούμε την διαφορά που υπάρχει.Και το παράδειγμα με τα κύματα που έβαλα
έλεγε για ίδια ταχύτητα.

Σωστό αυτό που λές,αλλά αυτό είναι υπεύθυνος ο εκάστοτε διοργανωτής να το ελέγχει...
Σαν πρόσθετη πρόταση λοιπόν στη δημιουργία topic για τους "κακούς" παίκτες,ας δημιουργηθεί και ένα για τους διοργανωτές... Εκεί θα μπορούν να αναφέρουν όλοι την "απόδοση" του διοργανωτή...
Αν κάποιος τα κάνει μπάχαλο,στο παιχνίδι που διοργάνωσε έγιναν ή δεν έγιναν κάποια πράγματα,καλό θα είναι να γράφεται...
Αν λοιπόν,το ίδιο άτομο διοργανώσει ξανά παιχνίδι και γίνουν/δε γίνουν τα ίδια να γραφτεί ξανά...
Ίσως έτσι οι διοργανωτές αρχίσουν να παίρνουν και αυτοί πιο σωστά το ρόλο τους...
Το να πώ/γράψω πέντε ιστορίες και να θεωρώ ότι είμαι διοργανωτής παιχνιδιού airsoft μάλλον είναι άκυρο...μάλλον σεναριογράφος έπρεπε να λέγομαι...
Ο διοργανωτής έχει ΟΛΗ την ευθύνη για το τι θα γίνει σε ένα παιχνίδι,το να ενημερωθούν ΟΛΟΙ για τους κανόνες,να μετρηθούν ΟΛΑ τα αεροβόλα με μηδενισμένο hop up  και 0.20 bbs,να αποβληθούν όσοι ΔΕ συμμορφώνονται κλπ...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Whiskey