ACR/MS-2000 Distress Marker Light + MICH2000

Ξεκίνησε από mirrage, 12 Δεκ 2009, 01:26:34 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mirrage

Από τότε που άρχισα να παίζω αγόρασα ένα αντίγραφο του MICH2000 προκειμένου να προστατεύω όσο καλύτερα γινόταν το κεφάλι μου.Πραγματικά το κράνος το αγόρασα πρώτα για προστασία και ύστερα για την παπάτζα.
Αργότερα αγόρασα τα ESS γυαλιά που φαίνονται στις φωτογραφίες και πρόσφατα το ACR/MS-2000
Distress Marker Light το οποίο είναι ένα flash το οποίο εκπέμπει σε ορατό και υπέρυθρο φάσμα και επιτρέπει την αναγνώριση φίλων-εχθρών.Επίσης, επιτρέπει την αναγνώριση σε περίπτωση απομόνωσης κάποιου μέλους και την διάσωση αυτού.

Γενικά προτιμώ να αγοράζω αληθινό εξοπλισμό που θα μου χρησιμεύσει ίσως και αλλού όπως πχ ορειβατικές και πεζοπορείες σε περίπτωση ατυχήματος η αποκλεισμού κτλ.
Θεωρώ, λοιπόν, καλή και χρήσιμη την αγορά αυτή και ειδικά αφού κόστισε 30 ευρώ με τα ταχυδρομικά.
Πιστεύω πως είναι κάπως ακριβό σε σχέση με την πρωτόγονη (αλλά αποτελεσματικότατη) τεχνολογία που ενσωματώνει αλλά με βάση τα κόστη που έχω δει γενικά και το οτι είναι ολοκαίνουργιο και οχι μεταχειρισμένο βρίσκω την τιμή αυτή αρκετά καλή.

Το συγκεκριμένο φωτάκι βασίζεται στα σωστικά φώτα που έχουν συχνά τα σωσίβια των πλοίων και οι άλλες πνευστές, η μη, συσκευές διάσωσης και επίπλευσης.Είναι απλό, ανθεκτικό, και παίρνει 2 απλές ΑΑ μπαταρίες ενώ ελιτουργεί ακόμα και στα 200 πόδια βάθος (έτσι έγραφε επάνω δλδ).

Ο διακόπτης έχει 2 θέσης ON και OFF.
Επάνω θα δείτε 1 καπάκι.Όταν αυτό το καπάκι το έχετε κατεβασμένο τότε το φως φαίνεται με γυμνό μάτι.
Όταν το ανεβάσετε όμως δεν μπορεί να το δει κανείς αν δεν φορά NVG.Κοινώς το καπάκι αυτό είναι ένα IR filter!
Επίσης μπορείτε να τραβήξετε προς τα κάτω το μαύρο τμήμα που φένεται και τότε μία μεμβράνη εκτείνεται και καλύπτει το flash ενώ ταυτόχρονα αυτό βυθίζεται μέσα στην συσκευή.
Έτσι δεν βλέπετε όλο το παραγόμενο φως πράγμα το οποίο σε μία πυκνή συγκέντρωση ατόμων θα μπορούσε να μπερδέψει την ομάδα η οποία,τουλάχιστον στην πραγματικότητ, θα μπορούσε να περάσει τα flashes για πυρά.

Παρακάτω έχω 3 φωτογραφίες και 1 video.
Στο video θα δείτε οτι φαίνεται 1 μωβ φωτάκι όταν ανεβαίνει το κάλυμα.Αυτό δεν μπορούσα να το δω με γυμνό μάτι  όταν τράβαγα,αλλά η μηχανή το βλέπει γιατί είναι ευαίσθητος στο IR ο φακός!
Το frame rate της μηχανής δεν είναι και το καλύτερο γιατί είναι φωτογραφική οπότε μην ξαφνοιαστείτε που δεν λάμπει συνεχώς.Οι αναλαμπές είναι με συχνότητα 1 sec περίπου.

Στο κράνος έχω βάλει ταινίες velcro ώστε να στερεώσω κάποια στιγμή κάποια διακριτικά ασφαλείας κ αναγνώρισης.

MVI_1732.AVI

MitsoS_O_Yakuza

JapaN-PoweR-FroM-GreecE

SAPPER