αλλαγη καννης σε Μ4

Ξεκίνησε από Horus, 04 Δεκ 2009, 14:20:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Horus

παιδια καλησπερα  :)

θα αλλαξω καννη στο Μ4 μου κ χρειαζομαι τα "φωτα" σας!
σκοπευω να του βαλω μια καννη για Μ16, οποτε το μηκος θα αλλαξει απο 364 σε 510mm.

ξερετε αν πρεπει να του αλλαξω κ το σετ του κυλινδρου?
το Μ4 ειναι JG, κ υποτιθεται πως ειναι αρκετα δυνατο, αλλα μαλλον αυτο ειναι ασχετο. το θεμα ειναι να υπαρχει αρκετος ογκος αερα στον κυλινδρο για να σπρωξει τη μπιλια μεσα απο τη μακρυτερη καννη, σωστα?

διαβαζω οτι για καννες Μ16, ο κυλινδρος δεν πρεπει να εχει ανοιγμα στο πανω μερος, ισχυει κατι τετοιο? ξερει κανενας αν ο standard κυλινδρος στο JG εχει ανοιγμα? θα ηθελα να αποφυγω να ανοιξω το mechbox, εκτως αν ειναι απολυτως απαραιτητο!!   ;)

στην περιπτωση που ο  standard κυλινδρος ειναι ακαταλληλος για τη νεα καννη κ χρειαστει να τον αλλαξω, τι προτεινετε? να παρω ενα bore up κυλινδρο για Μ4 ή ενα standard κυλινδρο για Μ16??

ευχαριστω  ;)
enemies..we need more enemies!!

alekoukos_kalashnikov

Παρε ενα κινεζικο Μ16 και μη μπλεκεις σε ιστοριες για το τιποτα... ;)
why so serious...?

Horus

Παράθεση από: alekoukos_kalashnikov στις  04 Δεκ 2009, 14:47:47 ΜΜ
Παρε ενα κινεζικο Μ16 και μη μπλεκεις σε ιστοριες για το τιποτα... ;)

;D ;D ;D ;D ειναι μια ιδεα κ αυτη φιλε μου!!!

αλλα 2ο armalite...παει πολυ!! αλλωστε ειμαι πολυ φαν της μοντας  ;)

Teacherdick

Απο τα πολύ λίγα που ξέρω, το Μ4 και το Μ16 της JG ειναι λιγο πολύ τα ίδια όπλα.Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.Αφού όμως σου αρέσουν οι μόντες, δοκίμασε τη μακριά κάνη να δεις πως δουλεύει το όπλο και μετά αν χρειαστεί παίζεις και με τον κύλινδρο.Στη θέση σου θα άλλαζα και το hop-up.Αν δε θες δεν πειράζει,άλλαξε όμως οποσδήποτε hop-up rubber.
Si Vis Pacem, Para Bellum.

Whiskey

Ειναι γεγονος οτι αν βαλεις κανη τοσο μεγαλυτερη θα χρειαστει οπωσδηποτε να αλλαξεις κυλινδροπιστονο - hopup - και ισως μοτερ (ουσιαστικα τα εσωψυχα του gearbox σου και οχι μονο) προκειμενου να πετυχεις αναλογη συμπιεση ωστε να διατηρησεις τα FPS σου.
Σε διαφορετικη περιπτωση να αναμενεις δραματικη πτωση επιδοσης του AEG.

Horus

το κυλινδροπιστονο το περιμενα πως θα χρειαζοταν ενδεχομενως αλλαγη, αλλα το hopup κ το μοτερ γιατι??

εχω διαβασει πως ειναι καλο να το αναβαθμισει κανεις με καποιο μεταλλικό, καλυτερης ποιοτητας για να διατηρεί τη ρυθμιση του. το μοτερ ομως μου φαινεται αρκετο, κ αφου δεν πρόκειται να αλλαξω ελατηριο ποσο περισσοτερο ζορι να φαει απο τον μεγαλυτερο κυλινδρο?

τα γραναζια ειναι σιγουρο οτι ειναι πλαστικα στο JG? τα ιδια γραναζια δεν βαζει κ στο Μ16?

τα FPS κ να πεσουν λιγο πχ απο τα 430 (ονομαστικα) σε 380 πχ δεν με πειραζει. το αντιθετο μαλιστα  ;)
η καννη που λεω να βαλω ειναι 6.03, δεν θα ειναι μια standard Μ16. οποτε οι απωλειες αερα δεν ειναι μικροτερες?

Whiskey

Τα γραναζια ειναι μεταλικα. Οσον αφορα αυτο που ειπα σχετικα με το hop-up ειναι προκειμενου να μειωσεις τις απωλειες βαζοντας ενα καλυτερης ποιοτητας.
Τελος οσον αφορα το μοτερ ... απλα δεν το πειραζεις και δοκιμαζεις ... αν δε σε ικανοποιει η αποδοση τοτε προσανατολιζεσαι να το αλλαξεις με καποιο ισχυροτερο.

Horus

Παράθεση από: Whiskey στις  04 Δεκ 2009, 19:46:42 ΜΜ
Τα γραναζια ειναι μεταλικα

thanx για το tip φιλε Whiskey. ειναι σιγουρα ενα πραγμα λιγοτερο για να ανησυχώ  ;)

κατα τα αλλα, εγκατεστησα την καινουρια καννη, μια madbull black python v2 στα 6,03 Χ 509mm καθώς κ τον σιγαστηρα της CA που θα την καλυπτει.

εχω να παρατηρησω 2 πραγματα:

α. ο σιγαστηρας εχει μεσα του ροδελες απο foam κ οταν τον δοκιμασα με την standard 364 καννη εβγαζε ενα  πνιχτο "βοοοπ" κατα τη βολη! κατα τη γνωμη μου πολυ ψαρωτικο!!   :D
βεβαια, οταν περασα τη μεγαλη καννη τα decibel επανηλθαν στα γνωστα επιπεδα.

β. παρολο το οριακο της 6,03mm καννης δεν μου παρουσιασε καμια εμπλοκη σε περιπου 200bbs που εχω ριξει μεχρι στιγμης σε δοκιμες ειτε σε semi-auto ειτε σε full-auto. (τα bbs που χρησιμοποιησα ηταν τα blaster)

οταν ανοιξα το οπλο για να του αλλαξω την καννη παρατηρησα το ανοιγμα στον κυλινδρο.  :( πρεπει να ειναι αυτο που αναφερουν στο νετ σαν "ανοιγμα 4/5". οποτε πλησιαζει η ωρα για να αλλαξω κ τον κυλινδρο με εναν που να μην εχει ανοιγμα.

κ το ερωτημα ειναι standard κυλινδροπιστονο για Μ16 ή bore-up κυλινδροπιστονο για Μ16??