Μπορω να ειμαι κατω των 18 και να κατεχω οπλο Airsoft

Ξεκίνησε από glue, 16 Σεπ 2009, 16:20:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

glue

Μπορω να ειμαι κατω των 18 και να  κατεχω οπλο Airsoft

nikoaloy.

Eπιδη και  εγω ανιληκος ειμαι απαγορευεται ριτα και αυστιρα να κατεχει ανιλικος AEG  

Υπομονη φιλε μου τι αλλο μπορουμε να κανουμαι
ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΑ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ

http://www.youtube.com/watch?v=1uDrTT-GCJE

glue

Goodspeed

Για να κάνεις σκοποβολή πρέπει να κατέχεις AEG, για να κατέχεις AEG πρέπει να είσαι 18. Άρα περιμένεις μέχρι τότε για να κάνεις και σκοποβολή.  8)

No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Ιστιμπεη

Γινεται ομως καποιος να επισκευτει το καταστημα παρολο την ηλικια του να δει ,πιασει ισως ριξει εκει????
Γινεται ενας ανηλικος να αγορασει μπιλιες????????????

mirrage

Κανονικά δεν μπορείς να αγοράσεις η να κατέχεις AEG, πυροβόλο όπλο η ακόμα και ψαροντούφεκο.
Αλλά....
Αν θες να κάνεις σκοποβολή μπορείς να γραφτείς σε κάποιο αθλητικό σωματείο και να εξασκείς το
άθλημα κανονικότατα και να μπεις ακόμα και σε διοργανώσεις.Απλά δεν θα κατέχεις όπλο ποτέ.
Νομίζω πάντως οτι και ενήλικος να είσαι το όπλο που θα πάρεις (αν πάρεις άδεια) θα πρέπει να το
αφήνεις στο locker σου στο σκοπευτήριο η στο χρηματοκοιβώτιο του συλλόγου η κάτι τέτοιο.
Αν θες να κάνει σκοποβολή οργανωμένα κτλ μπες στη σελίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
... http://www.shooting.org.gr .
Νομίζω οτι κάνουν και με αεροβόλα και μάλιστα σε διάφορα βάρη και διαμετρήματα και ίσως έχουν
και airsoft.
Ρώτα τους να μάθεις.

Goodspeed

Παράθεση από: Gunman34 στις  16 Σεπ 2009, 22:34:34 ΜΜ
Γινεται ομως καποιος να επισκευτει το καταστημα παρολο την ηλικια του να δει ,πιασει ισως ριξει εκει????
Γινεται ενας ανηλικος να αγορασει μπιλιες????????????

Είμαι πολύ περίεργος για το τί άλλο θα ρωτήσετε και θα σας απαντήσουμε για να το χωνέψετε !!

Δεν υπάρχει μαγαζί Airsoft που να μπορείς να ρίξεις και να δοκιμάσεις.
Πήγαινε πάρε όσες μπίλιες θέλεις, πάρε και μια κάνη ακριβείας για φυσοκάλαμο και παίξε όσο θέλεις. Αμάν πιά !!
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Gimli

οχι θα κανεις υπομονη γιατι αν σε βρουν με ενα τοτε δισφιμιζεις το airsoft και ειναι κακο ενα αθλημα να δισφιμιζεται προτου καλα καλα γινει ευρεος γνωστο οποτε κανε υπομονη ;)
(Η τυχη ευνοει τους Τολμηρους) Μεγας Αλεξανδρος
(Ευχαριστω τους Θεους που γενιθικα ελλινας)Μεγας Αλεξανδρος

goseu

Παράθεση από: Goodspeed στις  16 Σεπ 2009, 23:05:51 ΜΜ
Είμαι πολύ περίεργος για το τί άλλο θα ρωτήσετε και θα σας απαντήσουμε για να το χωνέψετε !!

Πήγαινε πάρε όσες μπίλιες θέλεις, πάρε και μια κάνη ακριβείας για φυσοκάλαμο και παίξε όσο θέλεις. Αμάν πιά !!

Πιστεύω σε  καλυψε glue

MitsoS_O_Yakuza

συμφωνω απολυτα με το φιλο και συνχομπιστα mirrage με καλυψε υπερπληρως αν και εχω να συμπληρωσω και κατι ακομα φιλε μου κατω τον 18 ετων υπηρξαμε ολοι και καναμε υπομονη για να μην φερουμε σε δυσκολη θεση τους υπολοιπους που ειναι ανω τον 18 ετων (οποιος καταλαβε τον παραδεχομαι τι εννοω) αν αποκτουσαμε AEG και βγαιναμε στους δρομους και παιζαμε η εστω πηγαιναμε σε καποιο game και μας πιανανε στα πρασα. Φιλικα παντα  8)
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

jumbo

εχει καταντησει αρκετα κουραστικη αυτη η ερωτηση.... Λοιπον.... Οταν εισαι κατω τον 18 απαγορευεται να κατεχεις :

α) AEG
β) οποισδηποτε μορφης αεροβολο
γ) φισοκαλαμο με ηλεκτρικη εκκενωση
δ) σφεντονα με μοτερ
ε) αν εισαι ανω τον 16 με συνενεση του κιδεμονα σου μπορεις να κατεχεις ψαροντουφεκο, εφοσον βγαλεις ερασειτεχνικη αδεια αλειας απο το πλισιεστερο λημεναρχειο...

και τελος αν θες ντε και καλα να ασχοληθεις με την σκοποβολη, ο φιλος  mirrage ειναι απολυτα σωστος σ'αυτο που σου προτεινη.....
τωρα αν θες την δικια μου γνωμη, η υπομονη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες αρετες των ανθρωπων...
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Dadias

Παράθεση από: Goodspeed στις  16 Σεπ 2009, 23:05:51 ΜΜ

ηρεμίστε λίγο ρε σεις το φάγατε το παιδί.. καλήτερα να του λυθούν οι απορείες με αυτά που ρωτάει πάρα να τον πίασουν με κανένα aeg, να ρωτήσουν όσο και ότι γουστάρουν αν είναι να αποφευθούν αργότερα τραγικές καταστάσεις, δεν ξέρουν όλοι τι "παίζει" με το "παιχνίδι" - άθλημα μας ΑΡΑ έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κάθε άσχετο (φιλικά το λέω) την στιγμή που ρωτά (και δεν πράτει για να το μάθει  αργότερα >:( ;) ) αλλίως να μην απαντάμε καν ,άποψη μου

και για να τελειώνουμε, αγαπητέ φίλε απογορεύται βάση νόμου να κατέχεις και να χρησημοποιείς AEG-οποισδηποτε μορφης αεροβολο εφ'όσον δεν έχεις ολοκληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου (κουράγιο)

Ιστιμπεη

ΟΚ για τα AEGs μπορω τοτε να αγορασω οπλα ελατηριου ή πιστολια ή οπλα αεριου???

SAPPER

Όχι, λόγο αρχής λειτουργίας σύμφωνα με τον Ν 2168/1993 συγκαταλέγονται στα αεροβόλα.
Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ. http://www.alfa-shooting.gr/2168p.htm

Παρακάτω παραθέτω μια περίληψη του νόμου που έκανα, και αφορά τα αεροβόλα όπου θα σας λυθούν πολλές απορίες.

Ν 2168/1993 / Α-147

Άρθρο 1: 'Εννοια όρων - 'Εκταση εφαρμογής.

1. Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου:
   γ. Αεροβόλα είναι τα όπλα που λειτουργούν με συμπιεζόμενο αέρα ή με χρήση διοξειδίου του άνθρακα και εκτοξεύουν σφαιρίδιο από μεταλλική, πλαστική ή άλλη ύλη.

Άρθρο 2: Εισαγωγή από το εξωτερικό.

2. Με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτρέπεται η εισαγωγή από το εξωτερικό:
    α. Περιστρόφων, πιστολιών, αεροβόλων και κυνηγετικών όπλων, καθώς και ανταλλακτικών, μερών και φυσιγγίων αυτών. Προκειμένου περί ανταλλακτικών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, η ανωτέρω άδεια απαιτείται μόνο για την εισαγωγή μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών.

10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς μέχρι 2 κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Β' και μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.

Άρθρο 6: Εμπορία-Διάθεση.

3. Με άδεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η εμπορία και η κατά οποιονδήποτε τρόπο διάθεση των κατωτέρω ειδών:
    δ. Αεροβόλων όπλων.

Άρθρο 7: Κατοχή.

3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.

Άρθρο 10: Οπλοφορία.

11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τουφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.

'Αρθρο 11: Μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών Χρήση εκρηκτικών υλών

2. Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά των λοιπών ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος, χωρίς άδεια της αρμόδιας ορχής. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια για τη μεταφορά κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, μερών, ανταλλακτικών και φυσιγγίων αυτών, καλύκων και καψυλίων κυνηγιού, ως και των ειδών που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1, παράγραφοι 2 και 3 περιπτ. ε'.

Άρθρο 14: Οπλοχρησία.

Όποιος με χρήση όπλου ή άλλου αντικειμένου αναφερόμενου στον παρόντα νόμο διαπράξει κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο ή αμέλεια και καταδικασθεί, ανεξάρτητα από την ποινή που επιβάλλεται γι' αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

goseu

Πιστευω SAPPER ήσουν κατατοπιστικοτατος...Με λιγα λογια Gunman34 σταματα να σκεφτεσαι οπλα κ σκεψου τα μαθηματα η καμια γκομενα τεσπα να δεις πως θα περασουν στο τσακ μπαμ 2 χρονακια... :P

Ravenheart

Και για να μιλήσω κι εγώ, τόσο γρήγορα θα περάσουν που κάποτε θα λες "να γυρνούσαν π'ισω"... Αν θέλεις να κάνεις κάτι σχετικό γράψου σε έναν σκοπευτικό όμιλο όπως σου πρότειναν κι άλλα μέλη. Δε θα έχεις όπλο αλλά θα μπορείς να ασκείσαι στα νόμιμα πλαίσια και όσα θα μάθεις θα σου φανούν χρήσιμα ότι πια θα είσαι 18 και μπεις στο χώρο του airsoft. Τουλάχιστον θα είσαι σίγουρος ότι θα ξέρεις σημάδι.  ;)

Ιστιμπεη

marboo

Τα posts που δημιουργούσαν flames σβήστηκαν και το topic κλειδώνεται