teleio cqb

Ξεκίνησε από Hornet, 05 Αυγ 2009, 16:38:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spaniard

Καλημέρα!

Στο βιντεάκι του theon η ομάδα είναι ΠΟΛΥ πιο έτοιμη!

Ομολογουμένως!

Βέβαια, εγώ βρήκα κανα δυο λαθάκια και σε αυτούς, όμως το δικό τους επίπεδο είναι πραγματικά παρα πολύ καλό. Δηλαδή κανα-δυο λαθάκια μπορούν να προκύψουν σε όλους, κανείς μας δεν είναι τέλειος.

Στη δική τους περίπτωση, έχουν και καλή προσοχή και ετοιμότητα, αλλά συνάμα είναι και αρκετά γρήγοροι, ώστε να μην δώσουν περιθώριο για το ένα μικρό λάθος που μπορούν να κάνουν. Και ταυτόχρονα δεν είναι πιο γρήγοροι απο οτι χρειάζεται να είναι.

Αυτά τα παιδιά το έχουν δουλέψει αρκετα.

Σαν λάθη εγώ βρήκα μόνο πως στην αρχή του βίντεο που ανεβαίνουν την εξωτερική σκάλα, ο πρώτος θα έπρεπε καθώς ανεβαινε να έχει γυρίσει το κεφαλάκι του, να κοιτάξει διαγώνια την ταρατσούλα, γιατι αν τους περίμενε κάποιος εκεί...

Επίσης όταν απάνω, στον πανω όροφο μετά την εσωτερική σκάλα, ο πρώτος με πιστόλι, έχει τσεκάρει μεν, αλλά όταν "φευγει", δεν τσεκάρησε με το μάτι αν έχει αλάξει κάτι στο διάδρομο.

Μικρό λάθος, αλλά το έχω κάνει κι εγώ και μου έχει στοιχίσει.

Αυτά, στο βίντεο του theon η ομάδα είναι πραγματικά πολύ δουλεμένη. Αυτοί θα ήταν δύσκολοι αντίπαλοι...  :D
Who Dares Wins

kaliostro

Μεταξύ σοβαρού κ αστείου τώρα...Πιστεύω πως ότι τακτική κ όσο προπόνηση κ να κάνεις δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής στο αιρσοφτ λόγο του οτι ο αντίπαλος δεν φοβάτε μην πάει άκλαφτος κ θα βγεί απο την γωνίτσα να σου παίξει την μπίλια.
Αν για παράδειγμα κάποιος ήταν σε δωμάτιο και μια ομάδα έκανε είσοδο με τάκτικη σε αυτό, δεν παίζει να έφευγε για να μην την φάει αλλά θα καθόταν για να πάρει κ την μίση ομάδα μαζί του στο safe house...
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Powerplant

Θανάση θα συμφωνήσω από την πλευρά ότι είναι airsoft και ο φόβος να βγεί ο άλλος είναι σαφώς μικρότερος αλλά να έχεις υπόψη σου ότι και σε πραγματικές συνθήκες δεν θα έφευγαν οι αντίπαλοι γιατί θα είχαν κάποιο σκοπό ή σε τέτοιο περιβάλλον μάλλον δεν θα είχαν και τρόπο διαφυγής.
Η εκπαίδευση περισσότερο έχει σκοπό να μειώσει τις δικές σου απώλειες γιατί είναι δεδομένο ότι θα έχεις. Δες στο 3' περίπου του βίντεο, την είσοδο ζεύγους στον διάδρομο που σχεδόν ταυτόχρονα σκάνε 2 κάνες μέσα. Και δεδομένο να θεωρήσεις ότι ο "αντίπαλος" σημαδεύει την είσοδο με τέτοιο συγχρονισμό μία από τις 2 κάνες θα τον "βγάλει".

Στα πεδία θα συναντήσεις και ομάδες που θα παίζουν με "στρατιωτική" φιλοσοφία αλλά και πιο "ασύμετρες απειλές" από freelancer παίκτες αλλά "χαλαρές" σε τακτικές ομάδες. Δεν θα γίνουμε επαγγελματίες μπροστά αλλά ο καθένας κάνει και παίζει όπως του αρέσει. Δεν νομίζω ότι όσοι επιλέγουν να εξασκούνται και να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές το κάνουν για να μοιάσουν κάπου αλλά γιατί τους αρέσει. Σαν να δεις μια "κομπίνα" σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση και να προσπαθήσεις να το κάνεις και στο 5χ5. Κατα πάσα πιθανότητα θα αργήσεις να το πετύχεις ή να μην το καταφέρεις και καθόλου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν "δουλεύει" στο 5χ5 αλλά μάλλον ότι θέλεις δουλειά ακόμα ή και ταλέντο  ;D

Η ομάδα στο τελευταίο βίντεο είναι καλή στα δικά μου μάτια.

fanioles

Παράθεση από: spaniard στις  07 Απρ 2010, 13:11:55 ΜΜ
με τα βιντεάκια γενικά προσέχουμε, γιατι είναι για θέαμα οχι για τεχνική...

μέχρι και το πρόσφατο, σαρωτής όσκαρ Hurt Locker περιέχει τραγικά λάθη στη δράση του. Ενώ το ευχαριστήθηκα σαν έργο...

καταρχήν, παίρνουν ένα barret απο το σκοπευτή του που μόλις πεθανε, και κάθονται ακριβώς στο ίδιο σημείο με τον μόλις πεθαμένο. οι ιρακινοί οκ, κάθονται μέσα στο κτίριο, εποφελούνται των σκιών στα παράθυρα, όμως αυτοι? αφού υπάρχει ήδη ένας νεκρός σαν αποδειξη οτι ο αντιπαλος σκοπευτής μπορει να την κάνει τη βολή εκει...

μπαίνουν μέσα σε ένα κτίριο. Η κάμερα είναι στα σωστά σημεία, καλύπτοντας τις οπτικές γωνίες που θα έπρεπε να καλύπτουν αυτοί. Μπαίνουν σε σημείο που ο όροφος ανοίγεται διαγώνια δεξιά τους, και γυρνούν προς τα δεξιά αφού πλέον είναι ξεκάθαροι απο το βάθος... περνάνε μπροστά απο σκοτεινές πόρτες ενώ γυρνάνε έτσι ψαρωτικά και κινηματογραφικά δεξιά-αριστερά, κλπ κλπ

μετά στα σοκάκια. Δεν χαμηλώνουν τα κεφαλάκια οταν δεν τρέχουν και σιγοπερπατώντας περνάνε απο παράθυρα, και όταν κάνουν μια δυο καλούτσικες κινήσεις για να βγούν απο γωνία, αντί να βγάλουν κάνη μάτι, βγαίνουν ολόκληροι με πιβοτ...

Γενικά, ποσέξτε και φιλτράρετε σωστά και σκληρά, γιατι αν ξοδεψετε ώρες να προπονείστε με βάση τέτοια βίντεο, μετά στο πεδίο δεν θα αποδώσει, και δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το κρίμα στις ώρες προπόνησης, και δεν θα θέλετε να πιστέψετε οτι η τεχνική σας ήταν λάθος...

Πες τα ρε παιδί μου...

Αμ το μπλοκάρισμα απο το αίμα ???  Αλλα κάπως έπρεπε να φρικάρει ο noob.. :D και μόλις σκούπισε τη πάνω σφαίρα ξεμπλόκαρε..

ή το kill σε κίνηση στα 2 χιλιόμετρα ενω 2 βολές αργότερα δε μπορούσε να περάσει βολή μεσα στο παράθυρο... 

Ταινιάρα όμως.. πολύ ατμόσφαιρα! ειδικά τα τελευταία 10' λεπτά πολύ δυνατά!

Παιδιά το cqb είναι επιστήμη. Ο επιχειρών πρέπει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον συνεργάτη του ακόμα και απο τα ίδια του τα μάτια!
Τα drills είναι standard ανάλογα των ατόμων και πρέπει να ακολουθούνται κατα γράμμα.
Μόνο η συνεχής εξάσκηση δίνει αποτέλεσμα. 

nitrox

Πολυ καλα τα βιντεο και ακομα πιο καλες ειναι οι παρατηρησεις γιατι αυτες μας κανουν να διορθωνουμε τα δικα μας λαθη. Οσο για τους χωρους ειμαστε πολυ τυχεροι γιατι δεν τους εχουν καποιοι που θα επρεπε. Ευχαριστω.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

δεν νομιζω να υπαρχει κανεις αλανθαστος,μεχρι και οι επαγγελματιες που τα κανουν καθε μερα κανουν λαθη..το δυσκολο δεν ειναι να βλεπουμε τα λαθη των αλλων απ'εξω αλλα η προσπαθεια μας να πλησιασουμε το επιθυμητο,στα λογια ειμαστε ολοι τρομεροι,γνωστες και υπερκομαντο...φυσικα βαζω πρωτο τον εαυτο μου μεσα.
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...