ελληνικα ή greeklish

Ξεκίνησε από loyridas, 04 Αυγ 2009, 19:14:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

JIM-ETA

Παράθεση από: mirrage στις  05 Αυγ 2009, 17:26:47 ΜΜ
Βρε JIM-ETA και Ozymandias γιατί γίνεστε αυταρχικοί?
Στην τελική (και λάθος μου που ως τώρα δεν το είχα δει) δεν υπάρχει κανόνας
όταν γίνεσε μέλος που να λέει οτι δεν γράφουμε greeklish!
Είναι στην ευχέρεια των admins να πουν αν θα γράφουν οι άλλοι με greeklish η
ελληνικά η και τα 2.
Εμείς απλά προτείνουμε κάτι για χάρη τις καλής, άνετης και ευχάριστης  λειτουργίας
και εμφάνισης του forum.

Το καλύτερο είναι να φτιάξουν οι admins, αν θέλουν, ένα poll και να πράξουν με βάση αυτό.

Ισως ξεφύγαμε και να γίναμε λίγο ακραίοι mirrage ,αλλά και εγώ προσωπικά ξεστραβώνομαι προσπαθώντας να βγάλω νόημα με αυτό το λεξιλόγιο.Οντως έχεις δίκιο είναι στην διάθεση των  admins να κανονίσουν το τι πρέπει να γίνει.

Dadiaki

Όντως όταν είσαι δυσλεκτικός είναι πολύ πιο εύκολο να γραφεις σε greeklish αλλα δεν είναι και ακατόρθωτο να γραφεις κανονικά.Το λέω γιατί είμαι δυσλεκτικός και επειδή με ζάλισαν να μην γράφω greeklish χρησιμοποιώ αυτό http://services.innoetics.com/greeklish/ και η λατινική γραφή είναι ελληνικό δημιούργημα ;) ;D ;D
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

mirrage

Όσα δεν πιάν'η αλεπού....πηδάει και τα φτάνει... ;D ;D ;D
Αυτό το εργαλείο της μετάφρασης είναι από τα πιο αστεία
και χήσιμα εργαλεία.Πως του ήρθε του τύπου που το έφτιαξε
τέτοια ιδέα???

Ozymandias

Ενδεχομενως να ειναι αυταρχικο, ωστοσο καποια στιγμη πρεπει να σταθουμε πισω απο την γλωσσα μας. Σε αδελφο φορουμ, υπαρχει ο κανονας No Greeklish, o οποιος και εφαρμοζεται αυστηρα.

Αληθεια ομως, ηθελα να ρωτησω αυτον που μας κατηγορει για αυταρχισμο, που τραβαμε τη γραμμη; Που τελειωνει ο σεβασμος και ξεκινα ο βιασμος της γλωσσας μας προς χαριν μιας δηθεν ευκολιας; Αν πχ εγω αποφασισω ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ήναμηνχρησιμοποιωκαθολουκενααναμεσαστιςλεξειςμιαπουετσιγραφωπιογρηγορα, η καθολου σημεια στιξης, καθολου παραγραφους ειναι και αυτο οκ? Τι πλεον παυει να ειναι ελληνικη γλωσσα και αρχιζει να γινεται μ@λ@κια που δερνει τον εκαστοτε γραφοντα; Ηδη, αν κρινω απο τις δημοσιευσεις σε διαφορα φορουμ, εχουμε αποχαιρετισει την ορθογραφια, το συντακτικο, την γραμματικη, τωρα ελαφρα τη καρδια αποχαιρεταμε προς χαρην ευκολιας και την γραμματοσειρα.

Τα greeklish, οπως, πολυ σωστα, ανεφεραν και αλλοι πριν απο εμενα, υπηρξαν αποτελεσμα ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ προκειμενου να καλυφθουν καποιες αναγκες επικοινωνιας και να λυθουν καποιες δυσκολιες στα πρωτα βηματα του internet. Εχω ζησει τα χρονια αυτα, ημουν εκει, και χρησιμοποιουσα greeklish οπως ολοι, την πρωτη στιγμη που η τεχνολογια μας εδωσε τη λυση ξεκινησα να χρησιμοποιω την Ελληνικη. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως ειναι δυνατον 15χρονοι, 16χρονοι η και 20σαχρονοι που δεν εχουν προλαβει τα παλια πληκτρολογια, που οι ελληνικοι χαρακτηρες ειναι ενα ALT-SHIFT μακρια εμενουν να χρησιμοποιουν greeklish.

Ας αφησουμε ομως τα της γλωσσας, για να μην μας χαρακτηρισουν και εθνικιστες καποιοι καποιοι, μια που το εχουν ευκολο, και ας παμε σε θεματα πρακτικα. Φανταστειτε καποιος να γραψει μια δυο παραγραφους σε greeklish, ποσο δυσαναγωστο αυτο ειναι και ποσο πρεπει να βγαλει καποιος τα ματια του για να το διαβασει. Αυτος λοιπον που γραφει σε greeklish, δεν δηλωνει εκ των πραγματων ελλειψη σεβασμου προς τους αναγνωστες του; Πολλω δε μαλλον οταν πλεον υπαρχουν τα εργαλεια στο internet που μετατρεπουν τα greeklish σε ελληνικα.

Οπως εχω πει και σε προηγουμενη δημοσιευση μου, προσωπικα, αγνοω δημοσιευσεις σε greeklish που περνανε τις 23 γραμμες.

Ο φιλτατος χρηστης Dadiaki, αν και εχει αντικειμενικο προβλημα, εις ενδειξη σεβασμου και αβροφροσυνης προς αυτους που τον διαβαζουν χαραμιζει τα επιπλεον 20 δευτερολεπτα για να κανει το copy paste, δεν καταλαβαινω γιατι και αλλοι δεν κανουν το ιδιο.

skotostras

Παράθεση από: Ozymandias στις  05 Αυγ 2009, 12:55:25 ΜΜ
Αν αρχισει και πεφτει ψαλιδι σε posts γραμμενα σε greeklish οπως γινεται αλλου, θα σου πω εγω πως θα βαλουν μυαλο....
nai ean mou to pei o SAPPER i o hargyr i alos admin 8a to kano amesos gt apla 8elo na simetexo sto forum, pados oxi me tous "ekfovismous" sou
pados epidi vlepo na ginei flame poli sidoma kai vlepo na me li8ovolite, ------------------------------ ;D:
gia tin xari tis elinikis koinotitas airsoft
αλαζω γραματοσηρα  :o :o :o :o :o

Delete by Admin.

Σεμνααααα......

Scharfschütze

Σε πολλα ελληνικα forums οποιος γραφει με greeklish η διαγραφεται το μηνυμα του ειτε εμφανιζεται ο διαχειριστης και γραφει με κοκκινα γραμματα νο το κανει τροποποιηση στα Ελληνικα η να μην το ξανακανει.

Αν και μικρος εχω μαθει ποτε να γραφω Ελληνικα και ποτε English σε ενα forum  :)

Ειμαι 100% εναντιον των greeklish  ;)

Φιλικα  ;D

Deutsche Wehrmacht Scharfschütze

skotostras

Παράθεση από: Scharfschütze στις  05 Αυγ 2009, 23:33:30 ΜΜ
Σε πολλα ελληνικα forums οποιος γραφει με greeklish η διαγραφεται το μηνυμα του ειτε εμφανιζεται ο διαχειριστης και γραφει με κοκκινα γραμματα νο το κανει τροποποιηση στα Ελληνικα η να μην το ξανακανει.

Αν και μικρος εχω μαθει ποτε να γραφω Ελληνικα και ποτε English σε ενα forum  :)

Ειμαι 100% εναντιον των greeklish  ;)

Φιλικα  ;D

Άλλα forum ειναι αλλα φορουμ φιλε, εφοσον δεν το λεει στουσ κανονες αφτου του φορουμ εγο θα μπορουσα να κανω τον εξηπνο και να σινεχισω με greeklish....  ;)
ΕDIT: δεν μιλαμε μονο για μενα εδο, μιλαμε γενικα για greeklish users....  οποτε δεν ληθηκε το προβλημα ;D ;D

mirrage

Παράθεση από: Ozymandias στις  05 Αυγ 2009, 20:23:31 ΜΜ
Ενδεχομενως να ειναι αυταρχικο, ωστοσο καποια στιγμη πρεπει να σταθουμε πισω απο την γλωσσα μας. Σε αδελφο φορουμ, υπαρχει ο κανονας No Greeklish, o οποιος και εφαρμοζεται αυστηρα.
Στο airsoftcenter δεν υπάρχει ανάλογος κανόνας.

Αληθεια ομως, ηθελα να ρωτησω αυτον που μας κατηγορει για αυταρχισμο, που τραβαμε τη γραμμη; Που τελειωνει ο σεβασμος και ξεκινα ο βιασμος της γλωσσας μας προς χαριν μιας δηθεν ευκολιας; Αν πχ εγω αποφασισω ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ήναμηνχρησιμοποιωκαθολουκενααναμεσαστιςλεξειςμιαπουετσιγραφωπιογρηγορα, η καθολου σημεια στιξης, καθολου παραγραφους ειναι και αυτο οκ? Τι πλεον παυει να ειναι ελληνικη γλωσσα και αρχιζει να γινεται μ@λ@κια που δερνει τον εκαστοτε γραφοντα; Ηδη, αν κρινω απο τις δημοσιευσεις σε διαφορα φορουμ, εχουμε αποχαιρετισει την ορθογραφια, το συντακτικο, την γραμματικη, τωρα ελαφρα τη καρδια αποχαιρεταμε προς χαρην ευκολιας και την γραμματοσειρα.
Λάθη κάνουν όλοι και στην ορθογραφία και σε κάθε παράμετρο είτε της γλώσσας είτε άλλων αντικειμένων.
Σίγουρα πρέπει να κρατάμε μία ελάχιστη κοινή σταθερά αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί στους χαρακτηρισμούς και τον
τρόπο έκφρασης της άποψής μας.Εξάλ και εσύ δεν έχεις βάλει τόνους.

Τα greeklish, οπως, πολυ σωστα, ανεφεραν και αλλοι πριν απο εμενα, υπηρξαν αποτελεσμα ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ προκειμενου να καλυφθουν καποιες αναγκες επικοινωνιας και να λυθουν καποιες δυσκολιες στα πρωτα βηματα του internet. Εχω ζησει τα χρονια αυτα, ημουν εκει, και χρησιμοποιουσα greeklish οπως ολοι, την πρωτη στιγμη που η τεχνολογια μας εδωσε τη λυση ξεκινησα να χρησιμοποιω την Ελληνικη. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως ειναι δυνατον 15χρονοι, 16χρονοι η και 20σαχρονοι που δεν εχουν προλαβει τα παλια πληκτρολογια, που οι ελληνικοι χαρακτηρες ειναι ενα ALT-SHIFT μακρια εμενουν να χρησιμοποιουν greeklish.
Υπάρχουν ακόμα πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιεί κάποιος greeklish και η συνεχής χρήση είναι αρκετή για να το κάνει συνήθεια.
Όλοι οι άνθρωποι είναι επιρεπείς στην συνήθεια τι να κάνουμε?

Ας αφησουμε ομως τα της γλωσσας, για να μην μας χαρακτηρισουν και εθνικιστες καποιοι καποιοι, μια που το εχουν ευκολο, και ας παμε σε θεματα πρακτικα. Φανταστειτε καποιος να γραψει μια δυο παραγραφους σε greeklish, ποσο δυσαναγωστο αυτο ειναι και ποσο πρεπει να βγαλει καποιος τα ματια του για να το διαβασει. Αυτος λοιπον που γραφει σε greeklish, δεν δηλωνει εκ των πραγματων ελλειψη σεβασμου προς τους αναγνωστες του; Πολλω δε μαλλον οταν πλεον υπαρχουν τα εργαλεια στο internet που μετατρεπουν τα greeklish σε ελληνικα.
Πιστεύω πως το βλέπεις υπέρ αυστηρά το θέμα του σεβασμού.Εγώ είπα ήδη πως είναι πολύ καλύτερο ένα κείμενο όταν γράφετε με
το αλφάβητο της γλώσσας την οποία χρησιμοποιεί ο συγγραφέας.Δεν θεωρώ πως είναι μεγάλη ασέβεια τα greeklish αν και
πάρα πολλές φορές δεν διάβασα κείμενα γραμμένα σε greeklish.
Επίσης υπονοούμενα σε ύφος γενικό και αδιάφορο όπως το "να μην μας χαρακτηρισουν και εθνικιστες καποιοι καποιοι" δεν τα δέχομαι γιατί δεν έχουν αντίκρισμα!
Δεν σε χαρακτήρισα εθνικιστή και δεν έκανα κανένα σχετικό υποννοούμενο.Ο jim-eta που τον ξερω από παλιά και δε χαρίζεται εύκολα ,δεν
το πήρε στραβά.Κατάλαβε πως ίσως υπερβάλει λίγο,συμβαίνει σε όλους και δεν χρειάζετε να παρεξηγούμαστε όταν μας το επισημαίνουν.
Έχω δε αποδείξει και  στα 2 forum για airsoft οτι δεν λέω ασυναρτησίες ούτε κάνω φασαρίες.Μιλάω πάντα πολιτισμένα και ευγενικά ακόμα
και αν έχω αντίθετη άποψη.

Οπως εχω πει και σε προηγουμενη δημοσιευση μου, προσωπικα, αγνοω δημοσιευσεις σε greeklish που περνανε τις 23 γραμμες.

Ο φιλτατος χρηστης Dadiaki, αν και εχει αντικειμενικο προβλημα, εις ενδειξη σεβασμου και αβροφροσυνης προς αυτους που τον διαβαζουν χαραμιζει τα επιπλεον 20 δευτερολεπτα για να κανει το copy paste, δεν καταλαβαινω γιατι και αλλοι δεν κανουν το ιδιο.
Συγχαίρω τον χρήστη Dadiaki που κάνει αυτό που λες και προτρέπω όλα τα παιδιά να κάνουν το ίδιο αλλά ακόμα καλύτερα να
γράψουν απευθείας ελληνικά.

Θέλω σε παρακαλώ να μην συνεχιστεί η ιστορία αυτή γιατί αρχίζει να παίρνει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης και εγώ δεν
το θέλω αυτό.Δεν έχω τίποτα εναντίον σου.Αν θες σβήσε και το post σου γιατί χαλάμε το thread και θα κάνω το ίδιο για το παρόν post.

Έκανα μία πολύ λογική πρόταση, αν θέλουν οι διαχειριστές να κάνουν ένα poll και να κρίνουν αν πρέπει να μπει κανόνας.
Όσο δεν υπάρχει κανόνας όμως εμείς απλά λέμε την γνώμη μας και με λόγια έντονα δεν βγαίνει αποτέλεσμα παρά μόνο ένταση.

Φιλικά και χωρίς θυμό η εμπάθεια
mirrage.  :)

Goodspeed

Τα Greeklish χρησιμοποιούνται για να γράφεις πιό γρήγορα ( δεν έχουν τόνους, διαλυτικά κλπ ). Τα ελληνικά διαβάζονται πιό γρήγορα και κατανοούνται ευκολότερα.

Αλλά ρε παιδιά, προτιμώ να διαβάζω Greeklish από το να μου φεύγει το μάτι με τις ανορθογραφίες. Ποοολύ ανορθογραφία πάντως......  :(
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Ozymandias

Παράθεσηnai ean mou to pei o SAPPER i o hargyr i alos admin 8a to kano amesos gt apla 8elo na simetexo sto forum, pados oxi me tous "ekfovismous" sou
Εκφοβισμους; Ποιους εκφοβισμους; Να εκφοβισω ποιον και με τι; Τελευταια φορα που κοιταξα δεν ημουν συντονιστης, ή διαχειριστης, και ως εκ τουτου δεν εχω καμμια ισχυ να απειλησω κανεναν. Η εν λογω δημοσιευση ηταν μια διαπιστωση μου, και παραλληλα μια προταση προς αυτους που εχουν την ισχυ.

ΠαράθεσηΛάθη κάνουν όλοι και στην ορθογραφία και σε κάθε παράμετρο είτε της γλώσσας είτε άλλων αντικειμένων.
Σίγουρα πρέπει να κρατάμε μία ελάχιστη κοινή σταθερά
Το προβλημα δεν ειναι οτι καποιοι κανουν καποια λαθη ορθογραφιας, ειναι οτι παρα πολυς κοσμος πλεον δεν ξερει να γραφει, η αν θελεις πιο κομψα δεν ξερει να συνταξει και να επιμεληθει ενα κειμενο στην ιδια του τη γλωσσα. Αν δεν το εχεις διαπιστωσει και εσυ ο ιδιος, τοτε τι να πω, μαλλον συχναζουμε σε διαφορετικα φορουμ.

ΠαράθεσηΕξάλ και εσύ δεν έχεις βάλει τόνους.
Εχεις απολυτο δικιο, ωστοσο ποτε δεν βγηκα να πω οτι το να γραφεις χωρις τονους ειναι ΟΚ, ή σωστο, ή αποδεκτο, ουτε να δικαιολογησω μια κακια, κακια συνηθεια. Επισης η κακια μου αυτη συνηθεια δεν κανει τα κειμενα μου δυσαναγνωστα....

ΠαράθεσηΕπίσης υπονοούμενα σε ύφος γενικό και αδιάφορο όπως το "να μην μας χαρακτηρισουν και εθνικιστες καποιοι καποιοι" δεν τα δέχομαι γιατί δεν έχουν αντίκρισμα!
Εγω παλι δεν βλεπω κανενα υπονοουμενο, και αναρρωτιεμαι που το βλεπεις εσυ. Προκειται για ΣΑΦΗ αναφορα σε προηγουμενη δημοσιευση οπου ο συγγραφεας της οποιας (τον οποιο δεν θυμαμαι) κατηγορησε απ'εξω απ'εξω συνομιλιτη του που υπερασπιζονταν την ελληνικη γλωσσα οτι εχει εθνικιστικα κινητρα. Προκειται για ενα επιχειρημα μαλλον ατοπο, και μην θελοντας να επισελθω σε εναν διαλογο περι του ποσο εθνικιστης ειμαι, η δεν ειμαι, επελεξα να συνεχισω φευγοντας απο τα γλωσσικα επιχειρηματα και εισερχομενος σε πιο πρακτικα ζητηματα. Αυτο ειναι ολο. Τωρα που μεσα σε ολα αυτα εσυ καταφερες να ανακαλυψεις μομφες και σκοτειναι υπονοουμενα, ειναι κατι που μου διαφευγει.

ΠαράθεσηΘέλω σε παρακαλώ να μην συνεχιστεί η ιστορία αυτή γιατί αρχίζει να παίρνει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης και εγώ δεν
το θέλω αυτό.Δεν έχω τίποτα εναντίον σου.Αν θες σβήσε και το post σου γιατί χαλάμε το thread και θα κάνω το ίδιο για το παρόν post.
Εγω παλι, δεν εχω καποιο λογο να σβησω κατι, ουτε θα ηθελα να σβησεις εσυ κατι. Σιγουρα προκειται για αντιπαραθεση, αλλα η αντιπαραθεση και η ανταλλαγη αποψεων ειναι ο λογος υπαρξης οποιουδηποτ forum.  Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου, δεδομενου οτι δεν σε ξερω, οποτε δεν τιθεται και  θεμα προσωπικης διενεξης.

mirrage

Μήπως αν δούμε οτι δεν βγαίνει κάτι να το ζητήσουμε να σβηστεί όλο το θέμα.
Είναι γενικά καλό και για το forum για να μην γεμίζει άδικα....

jumbo

κατα την γνωμη καλοι μου φιλοι, το καλητερο θα ηταν να γραφουμε μονο ελληνικα, για να μπορουν ολοι να κατανοουν τη γραφουμε και λεμε. Τουλαχιστον εγω προσοπικα πολλες φορες δεν μπορω να κατανοησω κειμενα γραμμενα στα Greeklish και σιγουρα δεν πιστευω οτι ειναι θεμα νοημοσυνης ή οχι.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Maleficus

to exo ksanathiksei to thema
den thelo na po alla para mono to oti apo ti stigmi p den apagoreyontai ta greeklish sto en logo forum den tithetai kan erotima :

"Ellinika h greeklish?"

P.S kai min arxisete na meteferetai ta legomena m apo alla post edo i allou sxetika me to thema

END OF STORY

fanioles

Εγω πιστευω οτι ο κόσμος γράφει με greeklish ΜΟΝΟ για να κρυψει την ορθογραφική του αδυναμία.  Ολα τα άλλα τυπου "δεν εχει ελληνικα το pc" είναι φτηνες δικαιολογίες.

ΟΜΩΣ
Καταδικάζω και το βρίσκω τουλαχιστον αισχρό να τη λέμε σε κάποιον για την ορθογραφία του.
Μπορεί οταν εμείς πηγαίναμε σχολείο, αυτος να εσπαγε πέτρες στα νταμαρια για να ζήσει.

ΕΠΙΣΗΣ
Απορώ με τα παιδιά που έχουν γράψει με greeklish σε αυτό το νήμα, για το πόσο τσαντιασμένοι-αρπαγμένοι δείχνουν.

Αν μου έλεγε το σύνολο της κοινότητας οτι κάτι είναι ενοχλητικό, θα το έκοβα.

Παράθεσηto exo ksanathiksei to thema
den thelo na po alla para mono to oti apo ti stigmi p den apagoreyontai ta greeklish sto en logo forum den tithetai kan erotima :

"Ellinika h greeklish?"

P.S kai min arxisete na meteferetai ta legomena m apo alla post edo i allou sxetika me to thema

END OF STORY

Η παραπάνω δήλωση ειδικά ακούγεται σαν να "φωνάζει ο κλέφτης" ....  ::) 

Αγαπητέ Maleficus σε ενα "σχετικα" ελευθερο forum μπορούν να τίθενται τέτοια ερωτήματα, μη σου πώ οτι επιβάλεται.

Εδω εχουμε ανοιξει δημοψηφισμα για το αν προτιμαμε το φραπε με ζαχαρη ή με ζαχαρίνη....  Δε θα τεθεί τέτοιο ερώτημα που μας αφορά όλους ?

Και μιας και το συζηταμε, πάω στις Ψηφοφορίες να φτιάξω μία και αν θέλει ο διαχειριστής τη λαμβάνει υπόψη...  (Φωνή λαου οργη Θεου)

Dadias

προσωπικά λάθη άρχισα να κάνω όταν τελείωσα από το σχολείο και καταπίαστικα με το msn... & τα greeklish... τώρα εδώ και κάτι μήνες πίσω στις ρίζες..τα λάθη σιγά σιγά τα βρίσκω μόνος  :P :)

alexz

συμφωνώ με τους fanioles & Dadias....

και μερικά σχόλια...

αν υπαρχει μια ελπιδα να βελτιώσει κάποιος την ορθογραφία του αυτο ειναι η χρήση των ελληνικών χαρακτήρων....όπως είπε και ο φίλος dadias, τα λαθη τα βρίσκεις σιγά σιγά μόνος.....
εννοείται επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον για ορθογραφικά λάθη....ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω....

Τώρα....όταν η μεγάλη πλειοψηφία της κοινότητας συνηγορεί σε κάτι και ακούγονται απόψεις του τύπου ΄΄εφόσον δεν απαγορεύεται εγώ κάνω ότι θέλω δεν πα να λετε΄΄ υποτιμούν πρωτα εκείνους που τις διατυπώνουν και τις πιστεύουν...όπως είπε και ο φίλος fanioles, ''Αν μου έλεγε το σύνολο της κοινότητας οτι κάτι είναι ενοχλητικό, θα το έκοβα''.....αν τωρα χρειαζόμαστε απαγορεύσεις και χωροφύλακα (admin) να μας το επιβάλει....νομίζω ότι δεν μας τιμά αυτό...

Gimli

Μια ερωτιση ελλινικο δεν ειναι το forum τοτε γιατι να μην γραφουμε ελλινικα διλαδι ελεος επειδι δεν μπορειται να πατισετε ενα alt+shift καπιοι ειναι μεγαλοι και μπορει να μιν μπορουν να διαβαζουν τα greeklish διαλαδι βαριεστε να γραφετε ελλινικα ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ!!!!!! ΠΟΥ ΠΑΜΕ!!!!!!!
(Η τυχη ευνοει τους Τολμηρους) Μεγας Αλεξανδρος
(Ευχαριστω τους Θεους που γενιθικα ελλινας)Μεγας Αλεξανδρος

Ozymandias

Ηδη εχει θεσπιστει κανονας στο φορουμ που απαγορευει τα greeklish, οποτε το θεμα εχει ληξη

silver

pragmatika den mporw na katalavw poio einai to provlima sas me ta greeklish. mipws den ta katalavainete i den sas aresoun? simera sigekrimena eknevristika afantasta otan exw kanei ena post gia to thema tis kathariotitas sta pedia mas, me anafora se diofotografies pou einai oleonidas v kai skoupizei to asfehouse sto hotel, kai vrethike kapoios o opoios to mono pou thewrise swsto na kanei itan na mou pei oti den grafoume sto forum me greeklish...

ta sxolia dika sas...

to na kathomaste kai na vgazoume"kanones" gia to otidipote katantaei an oxi xazo kai ..., toulaxiston kourastiko kai paidariodes. ti kalinixta mou se olous osous ti dexonte sta greeklish... :P

grenadier

Παράθεση από: silver στις  08 Σεπ 2009, 03:58:19 ΠΜ
... kai vrethike kapoios o opoios to mono pou thewrise swsto na kanei itan na mou pei oti den grafoume sto forum me greeklish...

Και καλά σου έκανε φίλε μου.  Πρώτον οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να τηρούνται απ'όλους. Δεύτερον και κυριότερον σκέψου ότι τα βαρβαρο-greeklish είναι αφάνταστα κουραστικά για κάποιους. Τουλάχιστον σεβάσου αυτό.

Την καλημέρα μου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, φιλικά πάντα  ;)