Mobile Main Menu

31 MEEΔ

Ξεκίνησε από PanPan, 07 Σεπ 2011, 18:54:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

PanPan

Το μόνο που έχω να πω και να τελειώσω είναι ότι η μοίρα ανήκει στην Π.Α και απαρτίζεται αποκλειστικά από μόνιμα στελέχη. Μέχρι την ίδρυση του ΣΒΕΔΜΑ τα στελέχη χρειάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια σχολεία μέχρι να ενταχθούν  σε αυτή. Όλα τα στελέχη έχουν γνώσεις combat medic, οι περισσότεροι έχουν περάσει τα αντίστοιχα σχολεία στο εξωτερικό. Το ΣΒΕΔΜΑ είναι 9 μήνες και η γκάμα της εκπαίδευσης είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα απλό νοσοκόμο. Τέτοιας διάρκειας σχολείο δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Στελέχη της μοίρας έχουν εμπειρία από αληθινές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όχι και τόσο γνωστές και αναμενόμενες. Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το επίπεδο της μοίρας από την θητεία του σαν φαντάρος ή από ένα βίντεο και μόνο τότε είναι πραγματικά πολύ μεγάλος. Δεν περίμενα ένα βίντεο που δείχνει μία από τις αρτιότερα εκπαιδευμένες μονάδες των Ε.Δ να γίνει αντικείμενο διαμάχης αλλά αυτοί είμαστε. Καλό βράδυ.

Vangelis

Παράθεση από: PanPan στις  10 Σεπ 2011, 01:34:33 ΠΜ
Το μόνο που έχω να πω και να τελειώσω είναι ότι η μοίρα ανήκει στην Π.Α και απαρτίζεται αποκλειστικά από μόνιμα στελέχη. Μέχρι την ίδρυση του ΣΒΕΔΜΑ τα στελέχη χρειάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια σχολεία μέχρι να ενταχθούν  σε αυτή. Όλα τα στελέχη έχουν γνώσεις combat medic, οι περισσότεροι έχουν περάσει τα αντίστοιχα σχολεία στο εξωτερικό. Το ΣΒΕΔΜΑ είναι 9 μήνες και η γκάμα της εκπαίδευσης είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα απλό νοσοκόμο. Τέτοιας διάρκειας σχολείο δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Στελέχη της μοίρας έχουν εμπειρία από αληθινές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όχι και τόσο γνωστές και αναμενόμενες. Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το επίπεδο της μοίρας από την θητεία του σαν φαντάρος ή από ένα βίντεο και μόνο τότε είναι πραγματικά πολύ μεγάλος. Δεν περίμενα ένα βίντεο που δείχνει μία από τις αρτιότερα εκπαιδευμένες μονάδες των Ε.Δ να γίνει αντικείμενο διαμάχης αλλά αυτοί είμαστε. Καλό βράδυ.

@PanPan,

Ομολογώ ότι μέχρι και σήμερα δεν γνώριζα τίποτα για αυτή την μοίρα!

Παρατηρώντας το video (κρίμα που είναι μικρό σε διάρκεια) σαν απλός παρατηρητής καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Είμαι δε απόλυτα σίγουρος ότι κανένας δεν είχε σκοπό να μειώσει το αξιόμαχο της μοίρας.

Είναι όμως πραγματικά ενδιαφέρον το θέμα και εγώ προσωπικά θα ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα που να αφορούν το αντικείμενο της εκπαίδευσης.

Δεν ξέρω αν μπορείς ή θέλεις να μας δώσεις μια γενική εικόνα.

Παράθεση από: PanPan στις  10 Σεπ 2011, 01:34:33 ΠΜ
Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το επίπεδο της μοίρας από την θητεία του σαν φαντάρος ή από ένα βίντεο και μόνο τότε είναι πραγματικά πολύ μεγάλος.

Έχεις δίκιο.. δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.

Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

mirrage

Ακριβώς επειδή ένα video δεν αρκεί ρωτάμε και συζητάμε το τι παίζει.

PanPan

Θα ανεβάσω 2 αρχεία τα οποία δίνει η ΜΕΕΔ στους δημοσιογράφους, δεν περιέχουν τίποτα διαβαθμισμένο, αλλά δίνουν μία εικόνα της εκπαίδευσης.

Στο 2ο αρχείο έκανα βλακεία και είναι κουτσουρεμένο, λείπει μία σελίδα που γράφει τις αποστολές που έχει συμμετάσχει η μοίρα και σχολεία του εξωτερικού...

Vangelis

Παράθεση από: PanPan στις  10 Σεπ 2011, 12:28:13 ΜΜ
Θα ανεβάσω 2 αρχεία τα οποία δίνει η ΜΕΕΔ στους δημοσιογράφους, δεν περιέχουν τίποτα διαβαθμισμένο, αλλά δίνουν μία εικόνα της εκπαίδευσης.

Από το αρχείο Σχολείο Διασωστών Μάχης.doc , οι παράγραφοι (8) και (9) μου απάντησαν αρκετές από τις απορίες που είχα.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μας δώσεις αυτές τις πληροφορίες.
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

PanPan

Δεν είναι κόπος, δεν ανήκω σε αυτή την μοίρα αλλά η ιδιότητα μου με φέρνει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους για 4 μέρες το χρόνο και τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτούς. Αν υπάρχει κάποια άλλη απορία και μπορώ να την απαντήσω, ευχαρίστως.

PanPan

http://www.haf.gr/newsmedia/diafora/31_enimer_fylladio.pdf

Ολοκληρώθηκε το 1ο ΣΒΕΔΜΑ.6 επιτυχόντες από 22 συμμετέχοντες

SAPPER

Αυτή την στιγμή είναι το πιο μακροχρόνιο και εμπλουτισμένο σχολείο όχι μόνο στην διάσωση αλλά και στην ικανότητα διείσδυσης και ανάκτησης αιχμαλώτου πραγμάτων η πληροφοριών σε εχθρικό έδαφος, απ' είδα περιλαμβάνει βασικές εκπαιδεύσεις αρκετών σχολείων μαζί όπως ΣΒΕΑ, ΧΕΛ, ΚΕΑΠ, ΚΕΟΑΧ, ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ και άλλα, στο εξωτερικό υπάρχουν ανάλογα σχολεία τα οποία έχουν αποδώσει καρπούς στο σύγχρονο πεδίο με πρώτους να τα εφαρμόζουν οι Ισραηλινοί, μπορεί να μην θαυμάζουν ήρωες στα πεδία μαχών οι διασώστες η οι combat medic αλλά στην ουσία αυτοί είναι οι ήρωες οι οποίοι διακινδυνεύουν την ζωή τους συνεχώς για να σώσουν τους συμπολεμιστές τους.

Τέλος στους επιτυχόντες ήταν και δυο βάτραχοι.

pavlos139

καλησπερα παιδια. Γνωριζει καποιος ποια ακριβως ειναι τα ορια για το σχολειο της μεεδ: Ευχαριστω